Back to business

2017/09/03
Nyt on varmaan enää turha teeskennellä, etten olisi viettänyt melkein kuukautta blogihiljaisuutta ja palata vaan vähin äänin julkaisemaan samaan tahtiin, tutuista aiheista tekstejä. En osaa sanoa, miksi näin pääsi käymään. Arvailuita voin aiheesta antaa, onhan loppuen lopuksi tämän taustalla oma mieleni, ajankäyttöni ja priorisointini. Koska instaa (@annithe) olen jaksanut suhteellisen hyvin päivittää, ovat jotkut saattaneet huomata, että kouluvuoteni alkoi kahdella tentillä, joten päivisin on aika ja energia mennyt aika lailla niihin. Ja ilokseni voinkin sanoa selviytyneeni molemmista hyvin!

Toinen muutos kesään verrattuna on jälleen Kuopiossa alkanut säännöllinen harrastustoiminta. Käyn ratsastamassa noin kaksi kertaa viikossa, aloitin syksyn uutena harrastuksena uimakoulun ja crossfitissä pyrin käymään noin kolmesti viikossa. Tästä seuraa se, että muut menot huomioon ottaen ei illoissa juuri vapaita tunteja turhana pyöriskele. Toivon nyt kuitenkin, että kun pahimmasta stressistä on päästy yli, voin palata tuttuun postaustahtiin, jossa tekstejä ilmestyy kahdesta kolmeen viikossa. 


Syksyhän alkaa huomenna todenteolla, kun kirurgian harkat pyörähtävät käyntiin. Ensi viikolla opimme muun muassa virtsarakon katetrointia, rinta- ja ihosyövästä sekä gastrokirurgiasta. Tutkin myös ensimmäiset kirurgiset potilaani ensi viikolla, mitä lukuisista potilaskohtaamisista huolimatta osaan aika lahjakkaasti jännittää. Lähinnä siksi, kun oman tutkimisen tulokset täytyy käydä läpi koko ryhmän ja luonnollisesti opettavan lääkärin kanssa. Kirurgian viisiviikkoinen tulee kaikkiaan olemaan suhteellisen rankka, veikkaisin. Viidessä viikossa pitää 20 harkan lisäksi käydä seuraamassa leikkauksia, tutkia 10 potilasta ja käydä seuraamassa päivystystä. Silti, olen yllättävän innoissani tulevasta jaksosta. En odottanut tykkääväni kirurgiasta, mutta luentojen ja yhden ompeluharkan perusteella hyvää on luvassa.

Ja koulun lisäksi on vihdoin taas jotain odotettavaa, kun tällä viikolla tuettiin lentoyhtiöitä taas ihan urakalla. Ensimmäisenä vuorossa odottaa kirurgian kurssin päättävä Lontoon reissu, jonne saatiin tänään isoksi iloksi houkuteltua pikkuveli ja hänen tyttiksensä! Lennot on siis ostettu ja sen verran päätetty, ettei kuuden päivän reissua tulla kokonaan kaupungissa viettämään. Jos siis on jotain majoitusvinkkejä, neuvoja siitä, mitä kannattaa nähdä Lontoon ulkopuolella tai mitä tahansa huomioonotettavaa ensikertalaisille, laita koodia. 


Lontoon jälkeen jää vielä jotain takataskuun, kun joulukuussa lento vie Chongqingin kautta FILIPPIINEILLE!!! Oi kyllä, maailman parhaat sukellusvedet odottavat meitä turkooseina ja ah, niin kirkkaina. Reissuun lähtee ystäväpariskuntamme ja tämän reissun suunnitelma on ihanan vapaa. Thaimaan kiertoreissusta viisastuneina emme tee aikatauluja tai varaa yöpymisiä tai matkoja Suomesta käsin. Ehkä pieni poikkeus koskee sukelluskohdetta, sinne varmaan varataan dyykit, kurssit ja majoitukset jo hyvissä ajoin. Ja meikäläinen innostu jo niin paljon, että olisin halunnut varata erään surffikohteen majoituksen jo eilen, koska tsiisus! neljän hengen villa, ilmastointi ja kaksi kerrosta, maksaisi alle 60 €/yö ja aivan vimpan päälle mesta. 

Syksy tuleekin siis pitkälti pyörimään koulun, harrastusten ja reissujen suunnitteluiden parissa. Tuttua ja turvallista arkea höystettynä parilla pakomatkalla ;) Nyt haluan vielä kiittää teitä, rakkaat lukijat. Olen saanut blogin kautta ihania yhteydenottoja teiltä, olen kuullut paljon upeita tarinoita pääsykoeluvuista, sisäänpääsyistä, hilkulle jäämisestä ja itsensäylittämisestä. Olen niin uskomattoman kiitollinen, että saan kuulla näitä tarinoita teiltä. Kiitos, että saan olla osa teidän isoa urakkaanne, kiitos, että olen saanut jakaa omaa tarinaani. Minulle saa siis todellakin laittaa spostia, kommenttia, instaviestiä (@annithe), snäppiä (@laameri), mitä vaan, olen aina todella ilahtunut viesteistänne! Yritän kuunnella, myötäelää ja auttaa parhaan kykyni mukaan. ♥ Ja kaikille juuri aloittaneille fukseille vielä, tervetuloa jengiin! Perjantaina en päässyt teidän kanssa juhlistamaan koulun alkua, mutta toogiin mennessä lupaan parantaa tapani, joten siellä nähdään.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti