Treffivinkki Lappeenrantaan: alle 100 €

2017/07/03
Kesän alussa tuli monesti sellainen olo täällä uudessa kaupungissa, että olisi kiva tehdä jotain, muttei oikein tiennyt, että mitä mahiksia on. Ajattelin sitten, että kun tässä kokemuksia kesän mittaan karttuu, niin jakaisin täällä blogin puolella treffivinkkejä kesäiseen Lappeenrantaan. Tänään vuorossa tällainen perushintainen treffipäivä, budjettina alle 100 euroa. Useimmat näistä vinkeistä on ihan sovellettavissa myös ei-romanttisiin ihmissuhteisiin. Me ollaan sellaisia yksinkertaisia tyyppejä, ruoka, liikunta ja ulkoilu on meidän juttuja. Jos siis jotain suunnitellaan, niin ne yleensä sisältää vaihtelevasti näitä teemoja. Meillä oli kunnon vapaa lauantai-päivä Lappeenrannassa ensimmäistä kertaa koko kesän aikana, joten se piti käyttää hyödyksi. Suomen kesästä kun ei ikinä tiedä, niin lopulliset suunnitelmat lyötiin lukkoon vasta lauantai-päivänä. Yksi juttu oli kuitenkin varmaa, testiin pääsisi Cafe Alexandran Karjalainen aamupala kelistä viis. Voin jo tässä vaiheessa paljastaa, että kovista odotuksista huolimatta, se onnistui ne ylittämään. 

Lauantai-päivä polkaistiin käyntiin siis mukavasti Karjalaisen aamupalan äärellä. Yllätyimme hyvin positiivisesti, kun huokeahkoon 13,90 euron nuppihintaan oli tarjolla täyslaidallinen brunssiherkkuja, itse vapaasti noudettuna tietysti. The only way we roll. Oli karjalanpiirakkaa munavoilla, perunarieskoja, lanttukukkoja, kaalipiirasta, kaikennäköisiä ihania lämpimäisiä, joiden nimiä en edes tiedä. Tämä hiilarihiiri oli ihan taivaassa jo siinä vaiheessa! Vedin vahingossa navan niin täyteen suolaisia leipomuksia, että tuhdimmaksi ravinnoksi tarjottavat uunimunakas, nakit ja lihapullat jäivät kyllä hyvin minimiin.Kolmen alkupalalautasen jälkeen nimittäin säikähdin, ettei jälkiruualle jäisi laisinkaan tilaa. Olisi ehkä pitänyt priorisoida hiukan paremmin, sillä minulla jäi puolet jälkkäripöydän antimista maistamatta. Letut kera hillon ja kermavaahdon, rahkamoussekakku ja hedelmäsalaatti saivat kyllä luvan liukua ruokatorveani pitkin. Teekupposen jälkeen olo oli raukea ja kylläinen. Karjalainen aamupala ansaitsee uuden kierroksen heti seuraavana Lappeenranta-lauantainamme! 


Ulkoilu oli päivän plääni nro kaks. Oli puhetta jostain lähialueen vaelluspoluista, mutta kauniin kesäpäivän yllättäessä päätimme lähteä vesille. Vuokrasimme loppupäiväksi kaksikkokanootin Hiekkalinnan infosta, päivävuokra 55 euroa. Aamupäivän ähky yhä mahanseudulla tuntien, pakkasimme evääksi vain kotoa löytyviä hedelmiä ja vettä tietysti. 


Retkemme alkoi hiukan ikävissä tunnelmissa, kun kanootin peräsin oli rikki ja vaikka mitä teimme, matkasimme jatkuvasti oikealle. Tämä saattoi kirvoittaa ilmoille muutaman ärsyyntyneen tiuskahduksen. Päädyimme loppuen lopuksi muuttamaan alkuperäistä vasemmalta Mikonsaaren kiertävää reittiä siten, että kulkisimmekin oikealta puolelta. Järven selkää ylittäessämme melominen oli varsin inhimillistä, sillä suora vastatuuli ja iso aallokko saivat kajakin pysymään kurssilla. Ensiksi mietitty taukopaikka sai myös jäädä sen sijaitessa varjossa ja vasemmalla puolella. Löysimmekin mukavan aurinkoisen kallion, johon kajakin sai kiskottua helposti ja ihmiset vedettyä mukavasti levyksi. Makoilimme auringossa ihaillen Saimaata ja tuijotellen ällösti toisiamme silmiin, kun kukaan ei ollut näkemässä. Tommi tilanteeseen turhautuneena myös otti ja korjasi peräsimen niin, että saatoimme kulkea myös vasemmalle niin toivoessamme. 


Mukava päiväretkemme kesti noin neljä tuntia ja kiertelimme aika vapaasti lähisaarten ympäristössä. Matkaa kertyi noin 14 km. Vinkkinä vaan, että mikäli joku ajautuu Kaukaanselälle melomaan, kannattaa ihan oikeasti mennä sieltä merkittyä reittiä, muuten saattaa joutua ylittämään toisiinsa ketjuin kiinnitettyjä tukkeja, jotka raajaavat tiettyjä vesialueita syystä X. Kaiken kaikkiaan aivan ihanan leppoisa päivä, joka sisälsi paljon hyvää ruokaa, uskomattoman kesäpäivän ja vähän sykkeiden nostatustakin. Voin suositella alueella vieraileville tai asuville! Ja hintaa päivälle tuli siis yhteensä 82,80 euroa. Tuntuu aika kovalta hinnalta, mutta kyllä se ravintola + leffakin usein aika samoihin lukemiin menee. Ja onhan se nyt kiva saada vähän vaihtelua näihin yhteisiin päiviin! 


Ei kommentteja :

Lähetä kommentti