5 + 1 vinkkiä Pärnuun

2017/07/10
Joka vuotinen suvun Pärnun reissu alkoi ja päättyi ajamisella kohti vaaleanpunaiseksi värjäytyvää taivaanrantaa. Kisaamme aurinkoa vastaan, kun keho kaipaisi unta ennen räksähdystä arkeen. Tommi puntaroi hengenvaarallisia nopeuksia, mutta en ehdi moiseen keskittyä. On hyviä vinkkejä tuoreessa muistissa jaettavana. Tervetuloa postauksen pariin, jonka avulla kokoat koko perheen aktiiviloman Pärnussa!


Majoitu tunnelmallisissa villoissa

Tämän vuoden reissumme ollessa kokonaisuudessaan neljäs ja majoituspaikan ollessa joka kerta eri, on kokemuksia karttunut hyvin erilaisista ja eri tasoisista majoituslaitoksista. Tämän vuoden viehättävä ja intiimi villa yllätti positiivisesti. Vanhasta kapteenin villasta tyylilajille uskollisena pysyen kunnostettu pieni buotique-hotelliksi ehkä luokiteltava Villa Kurgo nappaa pisteet kotiin ja suositukset meikältä hyvästä hinta-laatu -suhteesta. Plussat ihanasta aamupalasta, joka piti urheilevan joukkiomme kylläisenä pitkälle iltapäivään saakka. 

2 hh huone kesäkaudella arkena 125 eur/yö, vkoloppuna 150 eur/yö.Aloita loma hemmottelulla

Pärnu on pullollaan kauneushoitoloita, kampaamoita ja hierontahoitoloita, mutta ripauksen extraluksusta saat valitsemalla hoitoloiden kuningattaren, 90 vuotta vanhan Hedon Span. Kylpyläkokonaisuus on kunnostettu modernilla otteella säilyttäen kuitenkin mahdollisimman paljon alkuperäistä. 

Kasvohoito 60 min 49 eur, Erikoishieronta 60 min 53 eur, Spamanikyyri 75 min 44 eur.Nostattele sykkeitä puun latvassa

Valgerannan Seikluspark tarjoaa jännityksennälkäisille läpättäviä kokemuksia yläilmoissa. Puiden latvustoon rannalle rakennettu kiipeilypuisto tarjoaa hauskaa ja haastetta kaikenikäisille ja -tasoisille. Puistossa on yhteensä kahdeksan eri tasoista rataa, joista pisimmillä ja vaativimmilla saa jo käyttää päätään ja käsiään. Toim. huom. En suosittele puiston korkkaamista beerbong-turnauksen jälkeisenä päivänä. Yli kymmenen metrin korkeudessa saattaa puntti vähän tutista.

Kesäkaudella aikuisen lippu 21 eur, yli 140-senttinen lapsi (radat 1-6) 17 eur, yli 115-senttinen lapsi (radat 1-3) 10 eur, pikkulapset 2-6 v. 7 eur. Pakkaa kiekot mukaan

Frisbeegolf nauttii suosiota myös lahden toisella puolen ja Pärnusta tsekkasimme kaksi rataa. Jöekääru discgolf sijaitsee muutaman kilometrin päässä keskustassa ja sopi meidän vaihtelevan tasoiselle joukkiollemme hyvin. Radan mallin takia se on helppo kiertää kokonaisen 18-väyläisen sijaan myös lyhyemmissä pätkissä, kuten näppäränä ysinä. Valgerannassa sijaitsee myös rata, jolla porukkamme huonompihappiset kävivät nakkelemassa. 

Tästä huvista saa vielä toistaiseksi nauttia täysin maksutta. Frisbeegolfkiekot kaupasta 10-20 eur. Aloittelijat pärjäävät hyvin yhdellä midari-kiekolla. 
Ota ilo irti maailmanluokan rannasta

Pärnun ranta on todellakin maineensa ansainnut ja kauniina päivänä vetää vertoja mille tahansa Miami Beachille. Pakkaa mukaan siis valikoima palloja ja kuluta ainakin päivä biitsilentiksen, jalkapallobiljardin, hiekkafutiksen ja katukoriksen parissa. Rannalta voi myös vuokrata SUP-lautoja, kajakkeja ja fartbikejä päiväksi. Adrenaliininnälkäiset nauttivat päivästä leijalautailun parissa, johon Pärnun rannat tarjoavat hyvät olosuhteet (ymmärtääkseni).

Ilmaista huvia pallolajit, kenttiä löytyy pitkin rantaa. Välineitä vuokraa ja kursseja järjestää ainakin Aloha rannan itäpäädyssä: Daypass SUPia tai kajakkia varten 60 eur, kurssit 110 eur/3 hThe + 1

Mikäli kukkaroon on kertynyt jo hiukan ylimääräistä tai tänä kesänä on itsensä hemmottelun vuoro, on majoituksena ehdottomasti kokeilemisen arvoinen jo aikaisemmin mainittu Hedon Spa. Upea, täysin kunnostettu vanha kylpylän puoli sekä tyylikkäästi rakennettu uusi osa tarjoavat laatua arvostavalle hienon elämyksen aivan rannalta. Ainakin vielä kaksi vuotta sitten majoittujien käytössä oli pieni kuntosali sekä allasalue, josta löytyi saunat, sisäallas, poreallas ja matala ulkoallas. 

Nyt varattuna 2 hh huone heinäkuun lopulle 211 eur/yö.


Kuva: Pinterest: Hedon Spa
Löytyikö listasta omia suosikkeja? Meneekö joku vielä testiin tämän kesän lomalla?

★Blogi ja meitsi löytyy Snäpistä (@laameri), instagramistaFacebookistaBloglovinista ja Youtubesta ★

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti