Paras vuosi, jo kolmatta kertaa peräkkäin!

2017/01/13
Heipä hei, mukavaa, että olet päätynyt tämän tekstin pariin. On jollain tavalla hämmentävää, epärealististakin, mutta todella innostavaa päästä kirjoittamaan tällaisesta pitkä aikavälin onnellisuudesta. Sellaisesta onnellisuudesta, joka saa välistä miettimään, että varmaan jotain tosi pahaa tapahtuu kohta, kun niin pitkään on mennyt näin hyvin. Tuleeko muille tällaisia fiiliksiä silloin, kun kaikki on mennyt putkeen pitkän aikaa?
valokuvaus photography Gran Canary Olympus OM-D

Sain jälleen vaihtaa vuotta miettien, kuinka onnellinen olen näistä ihmisistä, opiskeluista, reissuista ja mahdollisuuksista, joita elämä on viime vuosina eteeni tuonut. En millään tavalla halua vähätellä heitä, jotka ovat kulkeneet kanssani koko elämän mittaisen ajan, heistä olen yhtä lailla kiitollinen. Ja myös he kuuluvat tähän onneen. Mutta minulla on tunne, että minun elämäni alkoi todenteolla vasta siinä vaiheessa, kun muutin Kuopioon. 

valokuvaus photography Gran Canary Olympus OM-D

Haaveet ja unelmat muuttuivat suunnitelmiksi ja monia näistä suunnitelmista olen jo saattanut toteutukseen asti. Parasta on ollut huomata, että villeissäkin haaveissa on toteutuksen mahdollisuus. Olen elänyt ikäkriisissä yhdeksäntoistavuotiaasta lähtien, joten nyt kun kaksnelonen häämöttää kulman takana, on siistiä huomata, ettei vuosien vieriminen haittaa. Jokainen vuosi on avannut uusia ovia, tuonut lisää mahdollisuuksia sekä opettanut toimimaan.

valokuvaus photography Gran Canary Olympus OM-D

Tänään kutoset juhlistavat koulutaipaleensa päättymistä ja ykköset vetävät uudenkarheat haalarinsa ekaa kertaa päälleen, molemmat varmaan jollain tasolla toisiaan kadehtien. Minulla meinasi ihan vierähtää kyynel silmäkulmasta, kun kutoset lauloivat sairaalan ruokalassa jäähyväisvirsiään, en halua, että tämä koskaan päättyy. Vaikka tavallaan koulun jälkeiset suunnitelmat jo syyhyttävätkin, vaikeaa vaikeaa.

valokuvaus photography Gran Canary Olympus OM-D

Vuosi 2014 on luonnollisesti jäänyt mieleeni vuotena, jolloin paiskin enemmän töitä kuin koskaan ja jolloin tehty työ toi toivotun tuloksen. Kesäkuun lopussa 2014 sain kuulla päässeeni sisään unelmieni opinahjoon, jonne olin vain vuosi sitten kuvitellut ainoastaan poikkeuksellisten nerojen pääsevän. Erityisen tärkeää oli myös ensimmäisen oman asunnon hankkiminen. Sisustuksen suunnittelu, muutto ja yksinelämiseen totuttelu oli tärkeä osa muutenkin tärkeää syksyä. Monia erityisen upeita ihmissuhteita solmittiin tuona syksynä. Sain elämääni useita rakkaita ihmisiä, joiden toivon ilahduttavan elämääni aina. 

valokuvaus photography Gran Canary Olympus OM-D
2015 alkoi kuoleman kohtaamisella. Dissektiot toivat mukanaan vainajat, mikä ei alkuun ollut helppoa. Kyyneleet virtasivat niin kurssin ensimmäisenä kuin viimeisenäkin päivänä. Vieläkään en voi sanoa olevani tottunut kuolemaan, kuollut on kuitenkin jonkun omainen, jonkun äiti, ukki, veli tai vaimo. Sen kanssa tulee kuitenkin oppia elämään. 2015 toi mielenkiintoisia uusia kontakteja uuden työpaikan myötä. Yhstävyyssuhteet jatkoivat kasvuaan ja sain matkustella rakkaideni kanssa uusissa jännittävissä kohteissa. Silloin syttyi palava rakkauteni reissaamista kohtaan. Halusin nähdä uusia kulttuureita, oppia tuntemaan muiden tapoja sekä opetella uusia kieliä. 

2015 etsin omaa opiskelutyyliäni ja olin usein aika hukassakin sen ja motivaation kanssa. Muutin yhteen rakastamani ihmisen kanssa ja opin huomattavan paljon kompromisseista, itsepäisyydestä sekä neuvottelutaidoista. 
valokuvaus photography Gran Canary Olympus OM-D


Sitten koitti 2016. Vuosi vaihtui thaimaalaisen bilesaaren laivaterminaalin penkillä ja lattialla nukkuen, onneksi jälleen rakkaiden ympäröimänä. Mietin alkuun, että näitä vuosia ei voi laittaa paremmuusjärjestykseen, mutta 2016 oli vaan niin siisti. Vuosi aloitettiin reissussa sekä päätettiin reissussa. Opittiin elämään yhdessä, jakamaan tämä koti sekä tekemään kompromisseja. Kaksi itsepäisyyttään myöntämätöntä ihmistä oli joskus päät aika vastakkain erilaisissa kodinhoidollisissa asioissa, mutta me opittiin myötäämään ja kuuntelemaan. Meidän suhde syvenee koko ajan ja olen joka päivä onnellisempi siitä, että saan herätä Tommin vierestä.

valokuvaus photography Gran Canary Olympus OM-D
Aurinko laskee...

2016 taisin oikeasti löytää sen motivaation ja minulle sopivan tavan opiskella! Se ei todellakaan ole se helpoin tai vaivattomin, mutta se on tehokkain. Opin neulomaan ja kehityin siinä yllättävän nopeasti. Löysin maailman parhaan ratsastuskoulun ja motivoiduin crossfitistä ihan uudella tavalla. olen nyt 23-vuotiaana elämäni parhaassa kunnossa ja tästä tavoite on koko ajan ylöspäin. Rakastan kiireistä arkeani, jossa satunnaiset rauhalliset telkkari-illat tuntuu luksukselta. Olen todella kiitollinen menneistä vuosista enkä voi käsittää miten olen saanut tällaisen onnen kohdalleni.

valokuvaus photography Gran Canary Olympus OM-D
Ja aurinko nousee, lovely!

2017 on jännittävä vuosi, tuleva kevät tuo ihan uusia kokemuksia mukanaan, joista olen todella innoissaan! En ole ehkä uskaltanut hirveästi iloita tulevasta vuodesta. Tuntuu, että on niin paljon odotettavaa, että mitäs jos kaikki menee pieleen. Sitten pettymys on karvas. Lupaan, etten enää kauaa vihjaile tällä tavalla ärsyttävästi, vaan paljastan kevään suunnitelmat tämän viikonlopun aikana. Ihanaa viikonloppua kaikille, muistakaa nauttia rakkaistanne ja harrastuksistanne. ♥
valokuvaus photography Gran Canary Olympus OM-D
Tämä matami kiittää ihanista vuosista ja toivottaa kaikille ihan huippua vuotta 2017!

2 kommenttia :

 1. Ihana postaus! Sellainen hyväntuulinen! �� Niinkuin oikeastaan sun koko blogikin, pidän pohdiskelevasta otteesta erityisesti. :)

  Motivoiva blogi pääsykoelukijana, aina tasaisesti käyn täällä kurkkaamassa mitä uutta on. :) Antaa kuvan susta kyllä hyvänä tyyppinä, josta tulee vielä hyvä lääkäri ja empattinen lääkäri. :) itseasiassa oon lukenut sun blogia jo alkuajoista. Kiinnostava blogi siis kun mukana pysytty. Jatka samaan malliin! :) Kivaa kevättä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos, todella kauniita sanoja! <3 Et varmaan tiedäkään, kuinka piristäviä ja onnelliseksi tekeviä tällaiset kommentit ovat, ihanaa kun kävit kertomassa fiiliksisiäsi!
   Juuri noita tulevaan ammattiin ja omaan luonteeseen liittyviä piirteitä aina epäilee, niin kiva kuulla että jonkun ainakin on onnistunut vakuuttamaan ;)
   Loistavaa, että olet pysynyt matkassa mukana ja toivottavasti sun unelmat käyy toteen tänä keväänä :) Tsempit kevääseen!

   Poista