Paras joululahja

2016/12/31
Reissupäiviä on nyt takana viisi, joista yksi oli matkapäivä. Neljä päivää siis tehokasta lomailua. Ja paino sanalla tehokasta. Meillä on ollut niin kivoja päiviä ja niin hauskaa tekemistä, että en ole ehtinyt esimerkiksi täällä blogin puolella käymään ollenkaan! Aina se ei ole ollut ehtimisestäkään kiinni, sillä joinain päivinä olen yksinkertaisesti ollut niin väsynyt, että illalla hotellille päästyä, olen kaatunut suoraan sänkyyn, lukenut yhden sivun uutta kirjaani ja nukahtanut kirja kädessä ja valot päällä.
holiday Ocean Hill Puerto Rico Gran Canary Gran Canaria Tjäreborg

Monissa blogeissa kerrataan mennyttä vuotta erinäisten postausten muodossa, mutta minä palaan siihen vasta reilusti ensi vuoden puolella, kun lomat on lusittu ja koulu taas käynnissä. Nyt keskityn reissupäiväkirjan kirjoittamiseen tästä matkasta, joka on yllättänyt jo monesti!
Viime joulun jälkeen oli selvää, että tuleva joulu tullaan viettämään kotona tahoillamme eikä mistään reissusta ollut puhettakaan ennen kuin syyskuussa. Kaverit suunnittelivat ja varailivat ties mitä kuukauden mittaisia Aasian valloituksiaan ja yht äkkiä oma joululoma alkoi tuntua yllättävän ankealta. Silloin mietittiin, että otettaisiin Tommin kanssa jotkut äkkilähdöt joulun jälkeen ajatuksella ihan mihin vaan. 
holiday Ocean Hill Puerto Rico Gran Canary Gran Canaria Tjäreborg

Kerroin mietteistämme äiskälle ja hänpä innostui, lupasi reissun meille joululahjaksi, lähti suunnittelemaan ja oli muutaman päivän sisällä varannut matkat meille neljälle. Minä ja Tommi sekä äiti ja isi lähtisimme 26. päivä Gran Canarian Puerto Ricoon. Enpä vielä ole keksinyt pahempaa turistirysää, mutta lahjahevosen suuhun ei katsota ja paikassa olisi ainakin lämmin. Otetaan tämä siis ihan löhöloman kannalta ilman suurempia paineita tutustua paikalliseen väestöön ja asua autenttisesti pienissä rantabungaloweissa.
Olen käynyt Gran Canarialla yli kymmenen kertaa, sillä jouluiset perhelomamme usein suuntautuivat tälle sopivan lämpimälle, turvalliselle ja eurooppalaiselle saarelle. Mutta siinä missä saari oletettavasti olisi pysynyt samanlaisena, olin minä matkalaisena muuttunut. Kun kahdeksantoistavuotiaana lomani tyytyväistason olisi määritellyt auringossa maattujen tuntien määrä sekä rusketuksen syvyys, haluan nykyisin kokea ja tehdä asioita, jotka Suomessa olisivat hankalasti tai ainakin kalliisti toteutettavissa.
Puerto Rico gran Canaria

Parin päivän nettiselailun jälkeen huomasimme, että saarella olisi mahdollista toteuttaa sekä sukellusta että surffausta. Pinterestin ja Tripadvisorin avulla selvitimme myös saaren parin tuhannen metrin korkeudessa olevien vuorien vaellusreitit sekä alueen parhaat ravintolat. Äitylin haave on ollut jo usean vuoden ajan Las Palmasin konserttisali ja tänä vuonna reissuseurue oli jo otollinen tämän haaveen täyttymiselle. 

Las Palmas de Gran Canaria old town Vegueta

Tällä viikolla olemme päässeet nauttimaan Gran Canarian kirkkaiden (mutta viileiden) vesien vedenalaisesta maailmasta peräti neljän sukelluksen verran! Oli hienoa huomata, kuinka viimekeväiset vaikeudet eivät olleet läsnä tällä kertaa, vaan puolen vuoden tauosta huolimatta uppeluksissa oleminen sujui rauhallisesti sekä suhteellisen hyvin. Sukellushommista lisää tulossa ihan oman postauksensa muodossa!

scuba diving Gran Canaria go pro

Eilen meillä oli taasen kaupunkipäivä Las Palmasissa, Gran Canarian pääkaupungissa, 700 000 ihmisen suurkaupungissa. Shoppailutarpeet saatiin tyydytettyä ja illan konsertti oli ihan ykkönen! Kaupunki oli muutenkin mielenkiintoinen ja kannattaa ehdottomasti kokea, mikäli Gran Canarialla on viettämässä lomaansa.
Las Palmas de Gran Canaria old town Vegueta

Viikonloppu on pyhitetty löhöämiselle ja hyvälle ruualle uudenvuoden aterian muodossa. Harrastukset jatkuvat maanantaina kolmen päivän surffikurssin kanssa ja siihen tässä nyt ladataankin akkuja! Kaiken kaikkiaan nämä neljä päivää jo ovat näyttäneet minulle ihan uuden puolen Kanariasta ja vaikka joskus vannoinkin, että ikinä en enää tänne palaa, on mahdollista että joudun sen lupaukseni vielä rikkomaan. Palaan siis viikonloppuna kertomaan vähän tarkemmin Kanarian vinkeistä!
holiday Ocean Hill Puerto Rico Gran Canary Gran Canaria Tjäreborg

1 kommentti :