15. LUUKKU: Kuopion jouluiset shoppailuvinkit

2016/12/16
Rallatirei ja huomenta! Mun oli tarkoitus herätä siinä seitsemän pintaan aamupalalle ja sitten heittää Tommi töihin. Noh, jotain hämärää muistan tuolta ajalta, että ehkä se Tommi oli yrittänyt kiskoa minua ylös, mutta tyytyi lopuksi vain sanomaan "sinulla on ollut rankka viikko, nuku vain". Liekö unta vai olisikohan hän luovuttanut noin lempeästi.

Nyt olen jättänyt siis Kuopion taakseni tältä vuodelta ja haikein mielin katsoin bussin ikkunasta vaaleanpunaiseksi värjäytyviä pilviä. Olen rakastunut. Uusi kotikaupunkini, tai eihän se nyt enää ole edes uusi, valtasi sydämeni heti ensimmäisistä päivistä lähtien. Ja vaikka meillä onkin ollut pieniä notkahduksia suhteessamme, on tuo alkuhetkien tunne palannut aina takaisin. Jep, puhun vieläkin kaupungista.
Harmillisinta tässä on se, että luultavasti haluamme työskennellä sairaalassa, mutta emme yliopistollisessa sairaalassa, joten Kuopiolle pitää jossain vaiheessa heittää hyvästit pidemmäksikin aikaa. Erikoistumisvaiheessahan Kuopio on luonnollinen vaihtoehto, mutta sitäkään lystiä ei kestä kuin muutaman vuoden keskussairaalan ja terveyskeskusten viedessä oman siivunsa tuosta kuusivuotisesta taipaleesta. 
Kuopiossa on mielestäni kaikki, mitä kaupungilta voi tarvita. Ja tämä kaikki on lähellä, mikäli sikäli siis asuu keskustassa. Pyörällä pääsee kaikkialle ja nopeasti. Minnekään ei mene yli 20 minuuttia, edes talvella. Harrastaminen on halvempaa ja porukka leppoista ja rupattelevaa. Luonto on puhdasta ja lähellä. Saattaa päätyä juttusille ihan vieraiden ihmisten kanssa eikä porukalla tunnu olevan yhtä kova kiire kuin pk-seudulla. En ole kärsinyt pienen kaupungin syndroomasta ja ainoa mikä täältä puuttuu on Zara, mutta niin se tuntuu olevan monessa paikassa.
Kuopiossa on näin joulun alla kivoja pop up -kauppoja, joista voi tehdä design-löytöjä sekä löytää kotimaista käsityötä pukinkonttiin. Myös tapahtumia ja museoita on puettu joulun tunnelmaan. Tässä viime hetken vinkkini jouluisaan Kuopioon, käy kurkkaamassa löytyisikö teidän porukalle jotain kivaa!

1. Pikku Pietarin torikuja
Tämä nimensä mukainen kuja täyttyy kesäisin käsityömyyjistä, muotoiluinstituutin tuotteista sekä ihanista pikkupuodeista. Vanhat hirsirakennukset värikkäine laudoituksineen antavat kauniin miljöön näille tuotteille. Torikuja on auki myös parina joulun ajan viikonloppuna, mukaan lukien nyt alkava, joten kipin kapin tekemään ihania löytöjä! Auki pe-la 10-17 ja su 11-16. 

2. Kuopio Designmarket joulukauppa
Kotimaisen designin joulukaupasta löytyy suomalaista muotoilua ja skandinaavista tyyliä arvostavan pukinkonttiin taatusti täytettä. Eikä oma kotikaan varmasti jää vaille saalista, mikäli tänne astuu, niin ihania tuotteita myynnissä! Joulukauppa auki vielä 23.12 asti ja sijaitsee Kauppakeskus Minnan 2. kerroksessa.


3. Kädentaitajien joulupuoti
Kotimaista käsityötä moneen lähtöön. Täältä löydät joulun koristukset kotiin kuin lahjat rakkaimmille. Joulupuoti auki vielä 22.12 asti ja löytyy Kauppakeskus Minnan 2. kerroksesta, joten samalla reissulla kätevästi kotimaista monesta puodista!


4. Design Pop Up -Shop
Tarjolla lisää kotimaista designia ja paikallista osaamista Kauppakeskus Apajassa. Täältä löytyy kodinsisustuksellisia tuotteita niin tekstiilien kuin pientavaroiden muodossa. Myös koruja ja asusteita paikallisilta suunnittelijoita, tämä myös mukaan joulukierrokseen!

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti