13. LUUKKU: Hirvijärven joulujuhla

2016/12/14
Kuten kahtena edellisenä vuonna myös tämän vuoden joulutunnelmiin vei ensimmäistä kertaa Hirvijärven joulujuhla. Tämä on kristillisen opiskelijatyön järjestämä juhla Hirvijärven leirikeskuksessa. Ilta kustantaa opiskelijahintaisen viisi euroa, jolla saa kyydin Hirvijärvelle, joulupuuron kodassa, saunan ja avannon, täyden joulupöydän ja yhteislaulua sekä ammattimuusikoiden säestyksen että esitykset. Kelpaa!


Tämä on joka vuosi ollut sellainen tilaisuus, joka rauhassa laskee siihen joulunviettoon, muistuttaa tärkeistä asioista ja antaa aikaa rakkaiden ihmisten kanssa. Tänä vuonna meillä oli vielä ihan huippuporukka, monta sellaista, jotka eivät ole aikaisemmin tapahtumasta tienneet, mutta nyt uskaltautuivat paikalle!
Syötiin ensin mahat täyteen riisipuuroa kanelisokerilla tietysti ja juteltiin viimeisimmät kuulumiset. Sitten oli tyttöjen saunavuoro ja me reippaina aloitimme savusaunasta, joka ei ehkä ihan ollut nimensä veroinen, mutta kuuma se oli. Perinteisen sähkösaunan kautta avantoon ja poikien jo huudellessa saunan ovelta kipitettiin äkkiä ylätalolle. Ylätalolla pelattiin nimeään hauskemmalta kuulostavaa "arvaa, mitä asiaa ajattelen" -peliä. Kun ajateltavat asiat alkoivat olla tyyliä Harry Potter ja ilo, oli onneksi aika jo siirtyä päätalolle herkkujen painosta notkuvien pöytien ääreen. 
Puolessatoista tunnissa ehdittiin vetää sellaiset perinteiset jo kipeää tekevät ähkyt, kun ei malttanut olla syömättä kaikkea sitä hyvää. Piti vähän keräillä itseään ennen kuin oli valmis siirtymään takaisin ylätalolle kauneimpien joululaulujen äärelle. Minähän muuten olen yhteislaulujen suurin fani. Kuoro ja Jarkko Maukonen bändeineen esittivät kauniita hengellisiä kappaleita, joita kuunnellessa oli ihanaa vaipua omien ajatustensa ja rukoustensa kanssa pieneen ruokakoomaan.
Huippu opiskelijapappimme Raimo puhui muutaman sanan, kehotti meitä etsimään Luojan kauneutta sieltä, missä sitä vielä oli nähtävissä, rauhoittumaan Sanan äärelle sekä viettämään aikaa rakkaidemme parissa. Näine saatesanoine pakkasimme kuusihenkisen poppoomme seitsenpaikkaiseen perheautoomme ja lauloimme Jouluradion tahdissa Kuopioon saakka. Ihan 5/5 suoritus.
Uskomatonta, miten tämän piti olla enemmän kuvapainotteinen postaus ja sain tungettua noin paljon omaa tarinaa alustukseksi. Harmillinen juttu muuten kävi kuvien kanssa, sillä se hetki, kun kuvattavaa olisi ollut luultavasti eniten, eli ruokailu, niin vaivalla mukaan raahattu kamera oli jäänyt ylätalolle. Mutta lauluhetken tunnelmaa sain kivasti vangittua!

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti