12. LUUKKU: Kuopion brunssitarjonta

2016/12/13
Tip tap tip tap! Joulun aikaan parasta on rakkaat ihmiset, pimenevät illat, kynttilät, valkoinen maa ja ruoka. Etenkin ruoka. Minulla on harrastus, joka tasapainottaa mukavasti tätä kiireistä ja aktiivista elämää. Harrastan brunsseilua. Olemme nyt kiertäneet kaikki Kuopion brunssit. Tai olemme olleet tässä pisteessä elämäämme jo pidemmän aikaa, mutta nyt ajattelin kertoa teille aiheesta. Kuopion brunsseista kun löytyy harmittelevan vähän tietoa netistä.
Tämä pimeä vuodenaika on täydellinen brunssitarjontaan tutustumiseen. Pimeä ja kylmä oikein houkuttelee herkuttelemaan jälkkäripöydän antimia. Esittelen Kuopion brunsseista viisi lempparia, jotka kaiken hyvän lisäksi järjestetään säännöllisesti:#1 Frans & Sophie 
Tämä on suhteellisen uusi tulokas Kuopion brunssiskenessä ja nousi heti listani ykköseksi! Kävimme tänä syksynä kyseisen puljun brunssilla noin viisi tai kuusi kertaa. Brunssi järkätään sunnuntaisin klo 12-15 ja ravintola sijaitsee Hotelli Puijonsarven vieressä. Ykköseksi tämä pääsee vertaansa vailla olevan jälkkäripöydän, kivan tunnelmansa, huipun palvelun ja huipun valikoiman takia. Valikoima on todella laaja niin kylmissä ruuissa kuin jälkkäreissäkin! Hintaa brunssilla S-etukortilla 25€ ja ilman 30€.

Kuva

#2 Isä Camillo
Perinteikäs, tyylikäs ja high-class kuvaa tämän ravintolan brunssia. Asiakkaat ovat tyylikkäitä kolmekymppisiä perheellisiä ja ruoka on italialaistyyppistä ja taatusti superherkullista. Tämä häviää yllä olevalle lähinnä juuri suppeamman tarjonnan puolesta, vaikka vaihtoehtoja kyllä löytyy. Jälkkäripöytä on vaatimattomampi kuin Frans & Sophiessai, mutta kylmissä alkuruuissa ja pääruuissa vetää kyllä vertojaan listan ykköselle. Isä Camillo tarjoilee brunssia lauantaisin, mutta onkin näköjään joulutauolla. Hyvin sopii siis tähän joulukalenteriin :D Hintaa 25,5€.


Kuva

#3 King's Crown
Nyt tuli vaikea valinta kolmosen ja nelosen välillä. Meinasin ensin laittaa nelosen kolmoseksi, sillä King's Crown muutti brunssiaan tässä varmaan vuosi sitten siten, että pääruoka tuodaan lautasella ja alkupalan ja jälkiruuan saa ottaa seisovasta pöydästä. Itse vähän vierastan tätä käytäntöä, vaikka annokset reiluja ja maukkaita olivatkin. King's Crownissa olen saanut erittäin hyvää ja lämmintä palvelua joka kerta. Valikoima on runsasta, mutta ainakin viimeksi siellä käyneenä gluteenittomia vaihtoehtoja jälkkäripöydässä oli niukasti. Brunssi lauantaisin 11-14 ja lysti kustantaa 19€.


Kuva

#4 Rustik
Rustik oli ensikosketukseni Kuopion brunssimaailmaan ja vaikka onkin tällä listalla sijalla 4, niin tarjoilee vakuuttavaa ja tasalaatuista ruokaa ja tunnelmallisen ilmapiirin. Brunssin erikoisuutena on kalakukko, joka tuo monelle muistoja lapsuudesta. Tai ainakin 87-vuotiaalle mummilleni. Pääruokapöytä on tämän brunssin vahvuus ja sopiikin hyvin krapulapäivän vahvistukseksi lihapullineen ja nakkeineen. Jahas, brunssi onkin näköjään muuttanut muotoaan ja toimii nykyisin pöytiintarjoilumeiningillä. En siis osaakaan sanoa tästä mitään. Menkää kokeilemaan ja raportoikaa sitten tännekin :D Itsekin pitää näköjään käydä kokemassa Rustikin uudistunut brunssi ensi vuonna!


Kuva

Käykäähän tutustumassa näihin helmiin. Mikä on oma lempparisi?

2 kommenttia :

 1. Aina kun olen Kuopiossa, yritän käydä tutkimassa ravintolatarjontaa. Tosi hauska huomata, että kivoja ravintoloita löytyy myös Kuopiosta. Etenkin tuo Isä Camillon brunssi on ollut suosikki, pitääkin testata tuo Frans & Sophie seuraavaksi, ollan lauantaina matkalla Kuopioon. Kiva lukea juttuja Kuopiosta sun blogista! :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, ja tuntuu valikoima vaan paranevan koko ajan! :) Joo, ehdottomasti tuo Frans & Sophie testiin, kannattaa erityisesti kasvatella makean nälkää ;)
   Kiitti!! :)

   Poista