Millainen olisi turistirysätön Gran Canaria?

2016/11/30
Ai että! Alle kuukauden päästä sitä on jo matkalla lämpimään, kun äiti, isi, Tommi ja mä hypätään lentokoneeseen satojen muiden suomalaisten joululomalaisten kanssa kohteena Gran Canaria. Mikä parasta Gran Canarialla hotellimme asettuu suoraan suomalaisten lihapullien ja Frederikin keikkojen läheisyyteen, kuuluisaan Puerto Ricoon. Voin sanoa, että tämä kohde Thaimaan reppureissauksen tai omatoimisten kaupunkikohteiden jälkeen tuntuu aika pliisulta, helpolta ja tylsältä.
travel Gran Canaria matkustelu tips
Hassusti sattu, kun meinasin ensin ottaa Pinterestistä jotain mageita kuvia tähän
postaukseen, mutta päädyinkin valkkaamaan kuvat meiän viimisimmältä Kanarian
reissulta vuodelta 2011
Olemme perheeni kanssa käyneet Gran Canarialla ainakin seitsemän talvea peräkkäin äitini ihastuttua kyseiseen saareen, mutta huomasin etten tiedä saaresta mitään! Kulttuuri on minulle aivan vieras mojo-perunoita lukuunottamatta, en ole nähnyt juuri muuta kuin hotellin ja pari ostoskeskusta. Olen aikaisemmat Kanarian lomani viettänyt visusti poolilla keräten talteen sitä hyvää karsinogeeniä melanoomaa varten. 
Näin isona tyttönä lomailussa ja reissaamisessa on alkanut kiinnostaa muukin kuin mahdollisimman tumman rusketuksen hankkiminen kahdessa viikossa. Kuten hotellin aamupalat. No vitsi vitsinä, lähdin valmistautumaan tähän reissuun samalla lailla kuin aikaisempiinkin, uutena seikkailuna. Ja sain huomata, että Kanarialla on paljon enemmän tarjottavaa kuin tasainen auringonpaiste ja suomenkieliset menut. 
travel Gran Canaria matkustelu tips vinkkejä

Hankin kaikki kaksi Gran Canarian matkaopasta, jotka Kuopion kaupunginkirjastossa oli tarjota. Sitten lähdimme Tommin kanssa suunnittelemaan eläväistä, piristävää ja uudenlaista Kanarian matkaa, joka sopisi varmasti koko perheelle. Tommi otti haltuunsa Tripadvisorin vinkit ja minä kahlasin Pinterestin sekä matkaoppaat. Näin saimme koottua kahteen viikkoon sopivasti aktiviteettia sekä lepoa. Syksy on ollut aikamoista tykitystä kaikkien osalta, joten joka päivälle emme halunneet ohjelmaa.
Mitä tämä meidän reissu sitten pitää sisällään ja mitä kannattaa lähteä Gran Canarialla tekemään, mikäli pooli tuntuu aika kuluneelta vaihtoehdolta? No, meillä on Tommin kanssa kaksi lemppariharrastusta lämpimässä, sukellus ja surffaus. Lemppariharrastus on paljon sanottu, kun sukellusta ollaan käyty kahden kurssin eli noin kymmenen sukelluksen verran ja surffausta harrastettu yhden alkeiskurssin verran. Mutta hauskoja lajeja yhtä lailla ja molempiin löytyy erittäin hyvät puitteet Gran Canarialta! Olemme siis aloittelijoita kummassakin, joten tarvelistamme ei ole kovin pitkä. Ammattilaiset joutuvat ehkä miettimään hartaammin, missä viitsivät harrastaa. 

travel Gran Canaria matkustelu tips vinkkejä

Hyvien versiurheilumahdollisuuksien lisäksi Kanarialta löytyy paljon eritasoisia ja -pituisia vaelluskohteita, joista ehdoton on vierailu kahdella Gran Canarian korkeimmista huipuista, Roque Nublo sekä Pico de las Nieves. Nämä huiput sijaitsevat suhteellisen lähellä toisiaan, joten kuuluvat samaan reissupäivään. Huippupäivänä tarkoitus on myös käydä lähellä sijaitsevassa pikkukylässä nimeltä Tejeda, josta tavoitteena hankkia huippuhyvää ruokaa. 
travel Gran Canaria matkustelu tips vinkkejä
Kerran olen todistetusti poistunut pooliltakin

Gran Canadian pääkaupunki Las Palmas on jostain syystä pilvisempi, tuulisempi ja vähäturistisempi. Sieltä et löydä suomenkielisiä menuja ja ainakin vielä viimevisiitillä englanninkielisen palvelun saaminenkin oli haastavaa. Las Palmas tarjoaa meille tällä kertaa reissun kulttuuripläjäyksen, kun uudenvuoden aatonaattona menemme konserttiin ja syömään. Vaikka konsertti ajoittuukin iltaan, päätimme, että suuntaamme Las Palmasiin jo aamupäivällä tarkastamaan sen tarjoamat ostosmahdollisuudet. Hakusessa olisi ainakin kandijuhlille iltapuku. 

travel Gran Canaria matkustelu tips vinkkejä

Menin Pinterestiin heti, kun reissukohde oli päätetty ja matkat varattu. Sieltä etsin Gran Canarian tuntemattomia helmiä ja löysinkin monta hienoa rantaa, jotka ovat vielä säästyneet turistirysiltä. Yksi näistä on luultavasti välttynyt laajemmalta maineelta sinne vaadittavan 2,5 tunnin vaelluksen vuoksi. Mystinen ranta on kuitenkin nähtävä, joten yksi päivä vierähtänee kallionreunaa pitkin alas ja ylös kulkiessa. 
Meidän alustava suunnitelma on sellainen, että aktiviteetteja on noin 8-9 päivälle ja loppuina voidaan maata sitten siellä kuuluisalla poolilla, käyskennellä meren rannalla ja ottaa iisisti. Mitä vinkkejä sinulla on antaa Kanarian matkalle? Jäikö listalta pois joku ehdoton tärppi? Arvostan kaikkia pro tipsejä reissuun, aina ihana nähdä ja kokea uutta!

4 kommenttia :

 1. Oi mitä kuvia! Minäkin haluan aurinkoon :D Kuulostaa mahtavilta suunnitelmilta, kahdessa viikossa tosiaan ehtii jotain tehdäkin. Me ollaan aina oltu vain viikon reissuja ja viimeksi Kanarian-saarilla ollessa mukana oli kaksi alle 2-vuotiasta, joten ihan hirveän ihmeellisiä juttuja ei tietenkään pystytty tekemään. Vuokrattiin auto kuitenkin ja ajeltiin ympäriinsä, silläkin lailla pääsi näkemään ihan erilaisia juttuja kuin pelkässä turistikohteessa :)

  Tsempit loppusyksyyn!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos! Kyllä sinne alkaa tässä vaiheessa vuotta jo kovasti kaipaamaan :D Se on kyllä totta, viikossa pitäisikin sitten ehkä keskittyä ihan vaan siihen relaamiseen ja rusketuksen maksimoimiseen ;)
   Auto on meillekin tulossa ja isi on tosi innokas kuski, joten eiköhän tule paikkoja kierreltyä oikein urakalla :) Se on kyllä hyvä, niin ei tarvitse sitä Puerto Ricon ostaria liiaksi kuluttaa .D
   Kiitos! Kuin myös ja ihanaa joulun odotusta :)

   Poista
 2. Las Palmas on kyllä tosi kiva kaupunki! Shoppailumahdollisuuksia on siellä paljonkin ja pari käymisen arvoista museookin jos niistä on kiinnostunut; kanarian historiasta kertova ja sitten museoksi muutettu columbuksen asunto. Siellä on muuten myös sellainen Heurekan tapainen tiedekohde. Melorenaksessa on hyvät shoppailumahdollisuudet, löytyy ihan merkkiliikkeitä ja siellä on hyviä ravintoloita myöskin, jos Puerto Ricosta haluaa illaksi jonnekkin muualle! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin totta, ihan erilainen kuin monet muut paikat saarella. Shoppaus on varmaan se ykkösprioriteetti tuolla Las Palmas -päivälle, mutta auton ja lyhyiden välimatkojen takia voisihan siellä tulla toistamiseenkin pyörähtämässä, varsinkin tuo Columbus-museo kuulostaa mielenkiintoiselta! Ja tuo Heureka, rakastan sellaisia <3 Muistatko sen nieä?
   No sepä juuri, kun ei ehkä ihan joka ilta huvita mennä sinne Puerto Ricoon pyörimään ja syömään, kiitos loistavista vinkeistä, pitää pistää listalle ;)

   Poista