Viikko 40

2016/10/11
Viikko matkassani: Olin jo etukäteen valinnut viime viikon seurattavaksi. Tämä oli mielenkiintoinen projekti omasta mielestäni ja toivottavasti myös muiden mielestä! Harvoin tulee oikeasti mietittyä, mitä kaikkea sitä ehtii viikon aikana saada aikaiseksi. Tästä tulikin harvinaisen kiireellinen viikko, joka sisälsi luonnollisesti koulua, treeniä, ratsastusta ja syömistä. Valikoin viikon kuvia tarkalla kädellä ja niitä pääsi seulan läpi vaivaiset 67 kappaletta. Sanomattakin selvää, että karsintatyötä lopulliseen postaukseen on siis edessä. Viikon seuraaminen alkaa maanantaista ja päättyy perjantai-iltaan. Viikonloppuna vietin hiljaiseloa kaverin mökillä.

Ma 3.10

0700 Herästyskello yrittää kiskoa minut kardiologian luennolle, mutta käännän vielä kylkeä.
0730 Herään uuteen viikkoon aktiivientäyteisen viikonlopun jäljiltä ja päätän tähdätä kouluun ysiksi niin että ehdin tokalle luennolle vielä
0915 Saavun sairaalalle, mutta harkitsen päätöstäni vielä uudestaan ja menenkin kirjastoon opiskelemaan sivuääniä ja läppävikoja ennen valohoitoani klo 0940
0940 Havahdun Youtube-videostani kellon näyttäessä jo 0940 ja pikapikaan kerään kimpsut ja kampsut ja pikakävelen ihotautipolille
1000 Päivän UVB-annos on vastaanotettu ja kipitän yläkertaan keuhkotautien luennoille, aiheena Uniapnea
1100 Olin unohtanut neulontavehkeet kotiin ja luennolla oli vaikea keskittyä. Havahdun jossain vaiheessa instan fitnesstähtösistä ja jatkan keskittymistä mielenkiintoiseen ja varmasti hyödylliseen aiheeseen.
1200 Maha on kurissut jo viimeiset puolitoista tuntia ja koittaa lounas.
1300 Napa täynnä suuntaan kaverin kanssa patologian harkkaan, jossa vallataan eturivi. Hyvin valmistautuneena vastailen opettajan kysymyksiin
1500 Suuntaan kotiin ja lysähdän sohvalle.
1600 Syödään Tommin kanssa ja vietetään laatuaikaa telkkarin kanssa
1830 En muista, mitä tässä välissä tapahtui, joten ei varmaan mitään kovin merkittävää. Lähden tallille parantamaan kouluratsastuksen taitojani.
2045 Tulen kotiin nälkäisenä ja syön puolikkaan rahkapurkin mustikoiden kanssa, uus lemppari!
2200 Sänky kutsuu, uni tulee nopeasti.

Ti 4.10          

0800 Heräilen rauhassa ja vedän aamupuurot nassuun.
0830 Yritän hetken opiskella, mutta päätänkin lähteä asioille, käyn apteekissa ja postissa hakemassa mysteeripaketin.
0900 Ilo on melkoinen, kun ex tempore tilattu Fisheye-linssi puhelimeen saapui, vaikkakin odotin vielä kivempaa pakettia


0940 Lähden crossiin ekaa kertaa neljän viikon tauon jälkeen. Polvet tutisee jännityksestä
1100 Treeni on suoritettu ja tuloksena on hapokas olo, rikki menneet kädet ja hyvä fiilis. Jännitys oli turha.
1200 Syömään <3


1300 Mennään elvytysporukalla harjoittelemaan tehoelvytystä simulaationukella torstaista tenttiä varten. Homma meni hyvin, mutta silti torstai jännittää.
1530 Tarkistetaan yks yksityiskohta Käypä hoidosta ja mennään syömään
1600 Homma paketissa ja lähdetään kotiin. Mulle on tullut ilmoitus Zalandon paketista.
1700 Rötvään hetken kotona ja kerään rohkeutta, kauan harkittu kysymyspostaus näkee tänään päivänvalonsa
1800 Lähden Zalandon paketin hakuun. Talsin Valtsulle ja takaisin ja toin mukanani maailman hienoimman takin <3


1900 Alan valmistautua illan akroon, joka sujuikin vähintään humoristisissa merkeissä mun hypättyä kerran patjoille niskoilleni ja kerran semmoseen volttimonttuun sillain, että jalat vaan törrötti suoraan ylöspäin.
2115 Kotia kohti, suihku, iltapalaa naamaan ja petiinKe 5.10

0800 Heräilen rauhalliseen aamuun jäätävän niskakivun kanssa. Syön aamupalan ja jutskaillaan Tommin kanssa. Oltiin sovittu yhteinen aamu Tommin kanssa, joten tsillailtiin ja opiskeltiin yhdess. Mulla oli hommana vielä läppäviat ja ainainen neuloosi.
1100 Lähdetään Savotalolle syömään


1200 Tommi lähtee heittää kiekkoa ja minä lähden käpyttelemään koululle.
1240 Seikkaillaan Emman kanssa KYSin käytävillä ja pohtaillaan hyvää paikkaa mennä kirjoittamaan potilasrapsa. Päätetään valloittaa tyhjä kandio ja aletaan hommiin.
1500 Kahden ja puolen tunnin urakan jälkeen molemmat on jo ihan levottomia eikä keskittyminen tahdo riittää. Pieni sähläys vielä tulostamisen kanssa ja homma on finaalissa. Päätän jädä samaan syssyyn vielä työstämään ensi maanantaina esiteltävää casea.
1700 Kotona vihdoinkin. Torilta piti käydä matkan varrella hakemassa vielä suomalaisia omppuja


1800 Ajattelin vaan rötvätä sohvalla ennen ratsastusta, mutta tarve ja halu olla kiltti saavat aikaa ruuanlaiton. Teen parsakaalipastasörsselssönin ja hotkaisen sen nopeasti haaviin.
1930 Lähden tallia kohti ja saan yllätyksekseni supertehokkaan vatsatreenin ratsailla core-tunnilla.
2145 Saavun kotiin aika uupuneena, joten eilisen ohjelma, suihku, iltapalaa ja petiin, toimii hyvin. To 6.10

0700 Herään superjänniin fiiliksiin, elvytystentti on parin tunnin päästä. Perinteiset aamupuurot napaan
0800 Lähdetään Tommin kanssa vaihtoinfoon, jossa matkakuume nousee jälleen uusiin sfääreihinsä. Päätän selvittää, onko mahdollista päästä seuraamaan lähetyslääkereiden/-klinikoiden toimintaan ja lähetän aiheesta pari viestiä.
0930 Istun itseopiskelutilassa ja mietin, millaisia vaihtomahdollisuuksia on, miten ja milloin ne kannattaisi toteuttaa.
1015 Alan hipsimään pääkallopaikoille, jossa elvytystentti suoritetaan.


1200 Tentti on hyväksytysti suoritettu ja jännitys on vaihtunut hyviin fiiliksiin. Lähden kävelemään KYSille, kun pian on jälleen valohoidon vuoro.
1230 Pääsen vihdoin syömään ja ilokseni paikalla on paljon hyviä kavereita <3
1330 Olenkin jo kotona ja vastassa on tuhiseva Tommi. Meininki näyttää niin mukavalta, että päätän liittyä seuraan.
1445 Tunnin päikkäreitten jälkeen lähdetään salille tekemään väliin jäänyt treeni
1600 Treenin jälkeen hyvillä mielin kotiin suihkuun ja syömään.
1740 Hetken aikaa ehdin tehdä omia juttuja, kattoa telkkua ja muuta, mutta sitten koittaa aika lähteä meidän tyttöjen soluun, jossa päivän polttavana puheenaiheena ilo ja intohimo

2030 Homma venähti alkuperäisestä parituntisesta hieman, mutta nyt pääsen lähtemään kotiin. Hilpaisen kaupan kautta ja ostan Tommille hyvittelysuklaata, kun ilta vierähtikin odotettua pidempään.
2100 Iltahommat tehty, käperryn Tommin viekkuun ja kertaillaan päivän juttuja. Saatetaan vähän katsoa Outlanderia

Pe 7.10

0700 Herään tunnollisena opiskelijana luennolle. Aamutoimet ja aamupala tietysti
0800 Lähden keuhkosairauksien luennolle, jossa päivän aiheena COPD. Viihdyn keuhkotautien luennoilla tosi hyvin! Se luennoitsija on ihan huippu.
1000 En jaksa jäädä radiologian luennoille, opin ne luultavasti helpommin ja paremmin kotona. Myöhemmin selviää, että luennot olisikin oikeasti olleet ihan hyödyllisiä.
1015 Käyn syömässä ja lähden sitten kotia kohti
1130 Päätän käydä kaupassa täydentämässä herkkuvarastoa illan karkkipäivää varten. Karkin sijaan ostoskoriin valikoituu jätskiä, kinuski- ja suklaakastiketta sekä korvapuustitarvikkeet.
1220 Lähden hakemaan ensi viikon bileisiin julisteita, jotka pitäisi teipata seinille ympäri yliopistoa. Se jää kuitenkin maanantaille.


1300 Olen takaisin kotona ja avaan viikon Lääkärilehden. Jaksan keskittyä lehden sisältöön ja lueskelen kaikkia uusia tutkimustuloksia ja lääketieteen tuulia.
1400 Siirryn sänkyyn, koska sohvalla on kylmä ja heitin torkkuvilttimme roskikseen. Harvinaisen hyvän nukahtamistaipumuksen vuoksi sammun sänkyyn suhteellisen nopeasti.
1500 Tommi tulee kotiin ja kömmin pienesti pöllämystyneenä ulos luolastani. Aloitetaan ruuanlaitto ja mikä tärkeintä pullan leivonta. Muokkailen vähän gluteenitonta reseptiäni viime kerrasta, mutta taikina ei silti tahdo kohota.
1620 Pullat ja ruoka valmista, joten keskitytään olennaiseen. Ruuan jälkeen kokoan herkkujätskiannokset pullasta, jogurttijätskistä ja kastikekavalkadistamme. Nautitaan viikonlopun tulosta ja uusista Elementeryn jaksoista Ruutu+.


1730 Lähden jännittynein mielin tallille. Tiedossa on tänään esteitä ensimmäistä kertaa ties kuinka pitkään aikaan ja lisäksi heppa, jonka kanssa boksissa meni sukset viimeksi vähän ristiin.
2030 Esteet meni hyvin, heppa oli huippu ja ratsastusta takana kaksi tuntia, nyt on hyvä aika palata kotiin pullan ääreen.
2100 Tulen suihkusta ja meille on tullut iltateevieras sillä välin. Syödään pullaa, juodaan teetä ja jutellaan reissuista.
2230 Vieras on lähtenyt ja me käydään unipuulle.

Niin hurahti taas viikko! Viime viikolla tuntui, että aika meni hirveätä vauhtia eteenpäin, oli tosi paljon tekemistä ja koko ajan menossa. Nyt kun listasi viikon tapahtumat, niin huomasi, että saihan siellä levähtää aika monessakin kohtaa. Ehkä nuo telkkuhetket voisi käyttää hyödyllisemminkin, mutta tosiasiassa vaadin sen hetkisen rauhoittumisen ja akkujen latauksen suoraan koulusta.
Tällä viikolla meillä on 7 harkkaa eli paljon muuta ei ehdikään olemaan. Hyvä sinänsä, sillä tykkään harkoista ja niissä oppii niin paljon paremmin!
Yritän ehtiä vielä viikon aikana vastaamaan kaikkiin ihaniin ja mielenkiintoisiin kysymyksiin, joita viimepostaukseeni tuli, kiitos niistä!


Mitä tykkäätte tällaisesta postauksesta? Selventääkö yhtään elämääni?

4 kommenttia :

 1. Mä ainakin tykkäsin tästä!!

  VastaaPoista
 2. Tosi kiva ja mielenkiintoinen postaus. Tällaisia postauksia ja muutenkin lääkiksen opinnoista lukisin mielelläni hurjasti lisää!
  Työmäärä vaikuttaa ihan inhimilliseltä aikaisempiin mielikuviini verrattuna :D Kiva, että ehtii myös harrastaa!
  Kuinka monta luentoa teillä on päivässä keskimäärin ja kuinka paljon itsenäistä opiskelua tulee tehtyä noin suunnilleen? :) Vaihteleeko se opintojen vaiheesta riippuen? Onko teillä aina ma-pe luentoja vai tuleeko joskus välipäiviä? Miten tuo luentojen skippaaminen, onko asiat helppo opiskella dioista jälkeenpäin itse?

  Logopedian opiskelijana meillä on välillä luentoja 8-18 tai 12-20 ja varsinkin asiakasterapioiden pyöriessä opiskeluhommiin (kirjalliset työt, suunnittelut, ohjaukset, kirjaukset, tilojen ja materiaalien varaukset ja aikojen sopimiset ym sälä) vierähtää lisäksi hurjasti aikaa. Itsenäinen kirjojen lukeminen on välillä todella tuskaa ja harrastaminen on ainakin omalta osaltani vähän jäänyt. Toisaalta vapaapäiviäkin on, esim. perjantait ovat olleet ensimmäisen periodin ajan vapaat, ja stressikin on osalta vähän omasta asenteesta kiinni. Vapaa-ajan järjestäminen on tärkeää ja tekemättömien töiden murehtiminen ei auta mitään. :D No joo, tulipas avauduttua! Lääkiksestä haaveilen suuresti edelleen ja uskoisin selviäväni opinnoista nyt kun tiedän, että ainakaan pahempaa ei vaikuttaisi opiskelun osalta olevan tulossa.

  -J

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, loistavaa, että maistui! :)
   Sopivasti sitten just julkasin vastaukset noihin kysymyksiin, joista juuri tuo ensimmäinen postaus käsittelee lääkistä ja opiskeluita :)
   Siitä minäkin yllätyin silloin viime vuonna, kun Tommi meni kolmoselle eikä kuollutkaan :D Siitä asti olen yrittänyt pitää sellaisen asenteen, että ei tämä nyt voi olla niin paha kuin kaikki pelottelevat. Harrastukset ovat kyllä nykyisin niin iso osa elämää, että ilman olisi kyllä tosi tylsää!
   Luentoja on nyt yleensä ma, ke ja pe aamupäivät eli noin 10-12 h viikossa. Itsenäistä opiskelua tulee tehtyä pakollisten tehtävien muodossa aineesta riippuen sekä ihan oman mielenkiinnon mukaan. Nyt olen yllättävästi käynyt aika ahkerasti luennoilla, joten itsenäinen opiskelu on jäänyt vähemmälle. Jos missaan jonkun luennon, pyrin ne aiheet sitten lukemaan Moodlesta.
   Toki nyt alkoi sisätautien omatoimiset, jotka vähän tiivistää tätä aikataulua, mutta päivystyksiä täytyy seurata 30h vuodessa, polia tmv. 30h vuodessa ja potilaita pitää tutkia 10 vuodessa, joten ei se nyt ihan mahdottomalta tunnu. Katsotaan sitten, mitkä on fiilikset kuukauden päästä, kun ne ovat alkaneet :D
   Kuulostaapa hurjalta! Itse en kyllä missään nimessä pystyisi keskittymään luennoilla noin pitkään, jo tuplatunti vaatii happihyppelyn. Olen kyllä niin samaa mieltä tuosta, mitä sanoit stressistä, ehdottomasti eniten omasta päästä kiinni. Aika rasittavaa varmasti muulle elämälle tuo luentojen ja asiakasjuttujen määrä.
   Varmasti selviäisit opinnoista! Jos sitä haaveilet, niin kehotan luku-urakan aloittamista ja suunnitelmallisuutta siihen hommaan :) Paljon jaksamista ja tsemppiä opintoihin ja hakuihin, mikäli aloitat jo tänä syksynä!

   Poista