Päivä saappaissani

2016/04/26
Sain eräältä lukijalta postaustoiveen (kiitos!) päivä kuvina -postaukseen ja halusinkin heti lähteä toteuttamaan tätä ideaa. No, niin kuin yleensäkin elämässä, ainakin minun elämässäni, asiat tulee hoidettua vähän oman aikataulun mukaan ja nämä kuvat ovat siis lähes kahden viikon takaa. Valitsin tuon päivän sen takia, että siinä oli kivasti tiivistettynä opiskelijaelämään läheisesti liittyvät asiat myös noin vapaa-ajan osalta. 
Meidän loppukevään päivät menevät enemmän tai vähemmän sillä kaavalla, että aamulla on farmakologian luennot, iltapäivällä saattaa olla tai olla olematta Lääketiede ennen ja nyt -kurssin luentoja ja päivä onkin sitten paketissa. Farmakologiaan kuuluu suhteellisen paljon myös omatoimisia töitä, joten ihan ei pääse lekottelemaan. Itse pyrin käymään kaikilla luennoilla, mutta esimerkiksi tänään heräsin aamulla todella huonosti nukutun yön jäjiltä, joten päätin korjata univajetta ja tulin sitten kirjastolle työskentelemään. 
Mutta ennen kuin pääsen jaarittelussani yhtään pidemmälle: 

Torstai 14.4!

klo 0830 Aamu alkoi korruptioaamupalalla (ei kenenkään virallinen mielipide), jossa oli tarjolla sämpylöitä täytteineen ja ah niin parasta puuroa! En ymmärrä mikä siinä on, että muualla tehty puuro maistuu aina paremmalta kuin kotona keitetty. Aamupalan päätteeksi seurasi lyhyt infoluento kyseisestä firmasta. Nämä ovat aina mukavia tilaisuuksia ja tykätään kovin, kun firmat käy meidän luona vierailulla, etenkin ruuan merkeissä.

klo 0915 Päivän farmakologian luennot alkoivat aiheella Parkinsonin taudin ja Alzheimerin taudin lääkehoito. Normaalista poiketen tänään oli vain tuplaluennot tavallisen kolmen sijasta.


klo 1100 Olisi normaalin jättikukkurallisen salaattilounaan vuoro, mutta kolme lautasellista puuroa painaa vielä mahassa sen verran, että päätän mennä koneelle opiskelemaan. Todennäköisyyksistä huolimatta saan kuin saankin tehtyä farmakologian itsenäistä työtä piirun verran eteenpäin. Onneksi olen kerrankin herännyt tähän ajoissa, palautus on maanantaina, tehtäväpaketteja kaksi ja niihin kuluva aika useita tunteja enemmän kuin olin kuvitellut. Mainostan myös hieman tulevia illan pippaloita.

klo 1315 Jättikukkura on nautittu ja matka jatkuu kohti toista rakennusta, jossa pidetään iltapäivän luennot. Kurssilla Lääketiede ennen ja nyt pääsemme kuulemaan erikoisalojen historiasta sekä saamme myös hyvin tuoretta tietoa kunkin alan erikoislääkäriltä. Tänään oli vuorossa syöpätaudit. Olin itse miettinyt syöpätauteja (niin kuin olen miettinyt varmaan jokaista erikoistumisalaa), mutta tällä luennolla kyllä varmistui sen verran, ettei minusta luultavasti siihen hommaan olisi. Vaikka useiden syöpien ennuste nykypäivänä onkin varsin hyvä, niin epätoivoisia tapauksia tulee silti vastaan jatkuvasti. Tässä vaiheessa ei liene järkevää sulkea mitään pois, mutta sellaiset fiilikset jäi. 

Kuva: erikoisalani.fi

klo 1515 Urho on kyläilemässä Kuopiossa ja vaatii luonnollisesti lenkityksen tässä välissä.


klo 1600 Rasitus kaataa minut sohvalle ja päätän tutkailla tulevaa ammattiani luotettavasta lähteestä.


klo 1800 Näin ystäväni juoksemassa lenkkiä, kun käytiin Urhon kanssa kävelyllä ja päätän, että koska tänään ei kuitenkaan ehdi salille, niin saattaisin jopa hyötyä semmoisesta pikkupyrähdyksestä. Lähdetään Urhon kanssa reippaalla askeleella ulko-ovesta ja tehdään rauhallisella tahdilla reilu 5 km lenkki. 

klo 1835 Lenkin jälkeen seuraa paljon ihmeellistä pööpöilyä paikasta toiseen, täytyy syödä, käydä suihkussa, yrittää vähän edes laittautua illan rientoihin ja huoahtaa hetki. Aurinko alkaa käydä mailleen ja minä lähden kohti tämän illan bilepaikkaa, jossa minun kuuluisi olla jonkin sortin emäntänä. 


klo 2200 Puikkarin privaattietkot ovat ohitse ja saatiin nauttia huikeasta yksilösuorituksesta, kun meidän oma kurssilainen viihdytti etkokansaa puhumalla suorat 50 minuuttia yksin mikkiin, aplodit siitä! Porukkaa alkaa valua rauhalliseen tahtiin torstai-illan rientoihin ja loppuillasta kurssimme Club Comat ovat keränneet jälleen 400 ihmistä baarin synkkiin syövereihin, huippuhomma! Jossain vaiheessa seuraavan päivän puolella kömmin mäkkärin kautta (luonnollisesti) kotiin, pissatan koiran ja raahaudun nukkumaan. Ennen sänkyyn kaatumista noudatan farmakologian opettajan ohjeita ja runsaasti vettä kera burana kuussatasen. Seuraavana aamuna suussa maistuu kissanpissi, mutta päänsärky ja huonovointisuus loistavat poissaolollaan! Se on aamulenkin paikka. Muuvit on hallussa since '93

Tämä oli yksi versio "normaalista" päivästäni. Luonnollisestikaan en joka aamu saa täydellistä herkuista notkuvaa aamupalapöytää eteeni eivätkä iltani aina pääty Puikkariin, mutta nämä ovat kuitenkin sellaisia tapahtumia, joita opiskelijaelämä pitää sisällään ja siksi oli kiva, että sattui tämmöinen päivä, johon oli kaikki ahdettuna.

Mitä mieltä olitte? Postausehdotuksia saa aina laittaa, niitä on todella kiva toteuttaa! Kunhan vappuhulinoilta saa jossain vaiheessa hetken rauhaa, niin voisin toteuttaa sen normiviikko-postausken tai vähän kertoa, kuinka paljon aikaa menee opiskeluihin esim. viikossa. Huippua vappuviikkoa itse kullekin, naattikaa!

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti