Pääsykokeista

2016/04/09
Tosissaan, nyt on haut tehty ja toivon että kaikki saivat mielestään onnistuneet päätökset tehtyä. Nyt vaan tsemppiä hirmusti lukemisiin, tärkeä pohjatyö on tehty, mutta nyt sitä rutiinia, niin että yksinkertaiset laskut osaa vaikka unissaan. Se on se salaisuus omasta mielestäni. Et tarvitse ällän papereita etkä edes lukion kursseja käytynä. Tärkeintä on oma työ ja motivaatio, ei ne lääkisläiset ole mitään ihmeihmisiä, hyvin tavallisia, joskus laiskoja ja epämotivoituneita ihmisiä. Olen muutamaan otteeseen kirjoittanut lukutavoistani ja siitä, millä tavoin minä menestyin pääsykokeissa toivotulla tavalla. Nämä tekstit löytyivät arkistojen kätköistä:Jos tulee mitään kysymyksiä niihin liittyen tai haluatte tietää tarkemmin mistä tahansa tähän liittyvästä, niin viestiä vaan kommenttikenttään tai sähköpostiin! Toivottavasti näistä on apua, edes motivaatiomielessä, palkinto odottaa kyllä. Tsemppitsemppi!!


6 kommenttia :

 1. Edelleen aivan huippu blogi! Kiva, että päivitystahti on pysynyt ripeänä. :)

  Mä en vielä hae tänä vuonna enkä ole päättänyt hakukohdetta. Oon seuraillut vierestä kaverin hakemista lääkikseen. Tyyppi on tehnyt valtavasti töitä ja tekee fysiikan ja kemian yo-kokeet L:nä parissa tunnissa, silti pääsykokeessa onnistuminen on tuurista kiinni. Tarkoitan siis sitä, että kaikkea ei mitenkään voi osata 100%:sti, eivätkä kaikki kysymykset satu kuitenkaan sille omalle vahvuusalueelle, saati välttämättä edes lukion oppimäärään..

  Mielestäni pääsykoesysteemissä Suomessa olisi paljon parannettavaa. Nykyinen systeemi on sentään pysynyt jo jonkin aikaa samana, joten ainakin hakijat tietävät mitä odottaa.

  Vähän asian vierestä: voisitko tehdä postauksen vaikka yhden viikkosi lukujärjestyksestä? Olisi hauska nähdä, kuinka pitkiä päiviä sinulla on ja paljonko opiskelu vie aikaa. Päivä kuvina -postauskin olisi tosi mielenkiintoinen! :)

  Mukavaa kevään jatkoa, toivottavasti Kuopiossakin sulaa lumet pian :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos! Joo kyllä yritän pitää kaikki ajantasalla tapahtumista, mutta en haluu sillain väkisin vääntää postauksia, että sillon ku inspaa nii niitä tulee! Mutta ihanaa että oot viihtynyt! :)
   Toi on kyllä niin totta, että pääsykokeissa on niin monta muuttujaa, ettei niihin kaikkiin voi millään varautua! Onko kaverisi koittanut tehdä vanhoja pääsykokeita, jos nuo yo:t menevät noin helposti? Mutta näinhän se on, että aina ei edes löydy mitään syytä sille, miksei ne ovet auenneet.
   Mä oon miettinyt tuota paljon, että pitäiskö lääkikseenkin olla haastattelut yms kun kuitenkin niin suurelta osin ollaan ihmisten kanssa tekemisissä vaikeiden asioiden äärellä. Toisaalta ala on myös suurelta osin hyvin tieteellinen ja akateeminen eikä siihen maailmaan ole yleensä moiset haastattelut kuuluneet. Mielenkiintoinen aihe ja pääsykokeen uudistuksella saatettaisiin saada entistä ihmisystävällisempiä lekureitakin, mene tiedä!
   Tosi kivoja postausehdotuksia, pistetään korvan taakke! Tossa jo torstai-päivää yritinkin kuvailla tuota päivä kuvina -postausta silmällä pitäen ;) Jos niistä nyt saa tarpeeksi matskua niin viikonlopun aikana voisin vääntäistä sellaisen! Tulossa nyt ainakin kysymyspostausta haasteen muodossa ;)
   Kiitos samoin! Meillä näyttää jo ihan keväältä :)

   Poista
 2. Ajattelin rohkaistua kommentoimaan nyt kevään blogia seuranneena:D
  Näin pääsykokeen lähellä, olisi mielenkiintoista kuulla miten käytit muutaman viimeisen viikon? :)
  Ja ehkä hassu kysymys, mutta tiedän vain Oulun pääsykoekäytännöistä ja tänä vuonna vaihdoinkin Kuopioon eli saako siellä olla viivotin ja korvatulpat? Kaikenmoista hämmentävää tietoa lukee ympäri internettiä ja tämä oli suuri mysteeri:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että kommentoit! Ja hurjasti tsemppiä hakuihin ja lukuihin :)
   Viimeisinä viikkoina tein tehtäviä samalla lailla, mutta en ollut enää aikoihin lukenut kirjoja. Panostin myös siihen etten lähtenyt mitään uusia isoja asioita enää opettelemaan vaan keskityin niihin mitä jo osasin ja paransin laskurutiinia ja tietämystä bilsan asioista, niin että ne tulisi kuin apteekin hyllyltä. Minulta jäi osa fysiikasta, kuten FY7 ja FY8 osittain opiskelematta, mutta toki niistä osasin peruslaskut ja -teoriat.
   Varsinkin, jos olet hyvin valmistautunut, niin ei kannata vikoina viikkoina enää ottaa mitään suurta tavoitetta, vaan lasket ja teet tehtäviä säännöllisesti ja pidät mielen mukana hommissa! Ei kuitenkaan tarkoita, että keskittyisit vain niihin helpoimpiin, vaan toki pitää tehdä myös niitä itselle haastavia juttuja :)
   Olikohan kauhean sekava, toivottavasti sain ees jotain sanottua! :D Jatkoin rutiinillani 6h/pv 6 pv/vko loppuun saakka, ainoastaa vikana päivänä ennen koetta en tehnyt mitään.
   Nyt on pakko sanoa, että tästä en ole varma! Se johtuu siitä, että joka vuosi eri saleissa on ollut vähän eri meininki. Jotkut on sanoneet, että saa ottaa ja toisessa salissa on sitten kielletty kaikki. Varminta olisi varmaankin ottaa ne mukaan ja sitten ovella kysyä niiden sallittavuudesta, mutta varautua sitten henkisesti tekemään ilman niitä :)
   Mahtavaa, että olet tulossa Kuopioon! Tämä on paras paikka :)

   Poista
 3. Haastoin sut tällaseen: http://bluezoness.blogspot.fi/2016/04/11-facts-liebster-award.html ! Ois kiva lukea sun vastauksista :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei vitsit! Onpa kivan olonen, pistää pohtimaan! laitetaan tekemään ;)

   Poista