Kiirettä pukkaa

2016/04/09
Hei vaan ja pahoittelut, kun en ole hetkeen ehtinyt kertoa kuulumisiani. Minulla on tuolla julkaisemattomiakin tekstejä useampi, mutta en ole vaan saanut aikaiseksi laitettua kuvia niihin, peeveli! Kuvituksena solunetin materiaalia patologiasta.
Alkuun hirveät tsempit ja loppurutistukset pääsykokeeseen lukijoille. Kaikki ovat toivottavasti hakukohteensa valinneet, mihin päädyitte? Nyt ei tarvitse sitten kaupungista stressailla tai pohtia vaan voi täysillä keskittyä siihen olennaiseen! Olisiko toiveita pääsykoelukuprojektista? Kaikkea saa ehdottaa ja kysyä ja teen sitten niiden pohjalta listan olennaisuuksista ja teitä kiinnostavista asioista! 
Tällä viikolla olen yrittänyt opiskella ensi tiistain patologian tenttiin, nähnyt kavereita "muutaman" kaljan merkeissä ja käynyt katsomassa KuoLOn speksin vuosimallia 2016. Suosittelen! Kaikkea edellämainittua.


 Kevät tuntuu nyt tosi kevyeltä, sillä ensiviikkoisen tentin jälkeen jäljellä on enää yksi kurssi ja yksi tentti, sekin toukokuun ihan lopussa! Tapasin lentokoneessa erään unkarilaisessa lääkiksessä opiskelevan suomalaisen tytön ja huh, että onkin eroja näissä koulutuslaitoksissa. Heillä kun on tenttejä muutaman kerran vuodessa ja niistä on silloin päästävä läpi tai muuten putoaa koko laitoksesta pois. Suomalaisen laiskan lääkisopiskelijan näkökulmasta miettii systeemin kannattavuutta. Toisaalta se varmasti osaltaa kannustaa tai ainakin pakottaa kovaan työntekoon, mutta onko motivaatio tällöin kohdallaan ja tuleeko hirveässä stressissä opiskelusta kuitenkaan niin hyviä tuloksia. Toki se on parempi kuin että sitten löysäillään kokonainen kurssi, viimeisenä päivänä havahdutaan, luetaan paniikinomaisesti hiki kikkelissä ja päästään rimaa hipoen läpi seuraavana päivänä kaiken unohtaen. No mene, tiedä. Olisi todella mielenkiintoista kuulla kokemuksia ulkomailla opiskelusta, eli jos lukijoista löytyy teitä, niin ilmiantakaa itsenne! 


Omasta puolestani voin sanoa, että Suomessa opiskelu on parasta mitä tiedän ja opiskelu on ehdottomasti ollut elämäni antoisinta aikaa. Todella mielenkiintoinen aihe, jatkuva kehitys ja tiedon lisääntyminen, upea ihmiset ja kaikki uudet kokemukset ovat tehneet näistä kahdesta vuodesta kaiken sen pääsykoevaivan arvoisen! Tämän motivaatiopuheen saattelemana kirjat käteen ja nenänpää musteeseen. Ei vaiskaan, muistakaa myös levätä.
Huippua viikonloppua!


Ei kommentteja :

Lähetä kommentti