Suomen kylpylöitä koluamassa: Break Sokos Hotel Koli

2018/01/18
Marraskuu oli todellinen kylpykuukausi, kun pääsin käymään peräti kahdessa suomalaisessa kylpylässä. Tänään vuorossa on näistä ensimmäinen, ihana Kolin laella sijaitseva Break Sokos Hotel Koli. Marraskuun Kolisee-tarjouksen myötä hotelliyöhön sisältyi kylpylän vapaa käyttö, joka ei tavallisesti hintaan sisälly. Tarkemmin en hintaa tälle marraskuiselle yölle tiedä, sillä Tommi oli tämän miniloman meille hommannut vuosipäivän kunniaksi.

Olin odottanut Kolin vierailua kesästä asti, kun tuntui että harva se kaveri oli milloin minäkin viikonloppuna käynyt kiipeämässä tuonne Euroopan vanhimmalle paikalle. Ensilumi oli ihanasti jo satanut ja kuorruttanut niin maan kuin puutkin valkoisellaan. Saavuimme perjantaina paikalle ja vaikka hyvänä aikomuksena olikin käydä kiipeämässä Kolin laelle jo tuolloin, oli huipulla niin sumuista, että päädyimme sitten kumminkin vain löhöilemään kylpylässä.


Kylpylä vasta olikin kokemus. Yleensä arvostan kylpiessä mahdollisimman vilkkaita aktiviteetteja, vesiliukumäet, villivirrat ja hyppytornit ovat meikän suosiossa. Koli Relax Spa on kuitenkin jotain varsin muuta. Se on hyvin aikuiseen makuun suunniteltu, oletettavasti upeilla maisemilla varustettu, huolella mietitty kokonaisuus. Ja selkeästä vesiliukkareiden ja hyppytornien puutteesta huolimatta tarjosi ihanaa aikaa myös meille.

Kylpylässä oli mietitty kokonaisuuksia erilaista hemmottelua kaipaaville vieraille. Oli palauttava kokonaisuus urheilusuorituksen jälkeen, rentouttava kokonaisuus löhöilyä arvostaville, kaunistava reitti sitä etsiville, vahvistava kokemus karaistusta kaipaaville ja virkistävä polku ruuanjälkeisen pöhnän poistamiseksi. Jokainen kylpijä sai oman löylykiulun, jossa oli Lumenen kauneustuotteita, kuten maskeja, kuorintoja ja voide.Kylpylässä oli useita erilaisia altaita, mukaan lukien valo-ääniallas ja ulkoporeammeet, henkilökohtaiset suosikkini. Saunoja oli ainakin kolme ja ihania elämyssuihkuja useita. Siellä oli todella mietitty alueen viihtyvyyttä ja toteutus oli ihan viimeisen päälle. Kävimme yöpymisemme aikana kahdesti kylpemässä ja vaikka kokemus oli ihanan rentouttava molemmilla kerroilla, jäimme vielä kaipaamaan ulkoaltaista aukeavaa varmasti upeaa näköalaa, joka tällä kertaa pysyi visusti sumukerroksen takana. Joten takaisin on päästävä.Hotelli itsessään oli siisti ja kuten todettua, mahtavalla paikalla Kolin laella. Autoille oli parkkitilaa alatasanteella, josta kuljettiin kiskohissillä hotellin tasolle. Ihana yllätys oli Reimojen ja Ainojen lainauspiste, josta sai lainata itselleen sopivat tossut oleskelun ajaksi. Huone oli siisti ja meillä vielä oletetun maiseman suuntaan, josta tällä käynnillä näkyi valitettavasti vain valkoista hernerokkaa.

Aamupalalla oli riittävä valikoima erilaisia herkkuja, mutta valikoima kalpeni mielestäni yhä Cumulus-ketjun superaamiaisille. Gluteenittomia tuotteita oli toki tarjolla, mutta olisin suonut enemmän paikanpäällää valmistettuja herkkuja, kuten vohveleita tai muita vastaavia, niiden ainaisten kuivien muoveihin pakattujen känttyjen sijaan. Aamiaiselta tosin löytyi suklaaputous, joka oli varsinkin Tommin mieleen. Itse olisin sen suonut olevan kinuskia.Kolilla viettäisi varmasti mielellään pidempiäkin lomia esimerkiksi laskettelukautena tai loppukesästä, kun vaellusreitit ovat kauneimillaan, mutta minua henkilökohtaisesti tökkii kylpylän erottaminen hotellista.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti