Musikaaleja viime hetkellä

2017/11/10
Tiedätkö sen tunteen, kun mahtipontinen musiikki jyrähtää ympärilläsi, sali hiljenee ja kylmät väreet hiipivät pitkin selkää? Se on se tunne, kun tietää, että jotain taianomaista on tapahtumassa juuri siinä hetkessä. Silloin tietää, ettei seuraavaan kolmeen tuntiin tarvitse tuijotella kelloa, ei iske jano eikä pissahätä vaan katse nauliutuneena lavalle haluaa imeä kaiken ympärillä tapahtuvan. Lyhykäisen Lontoon reissumme aikana saimme kokea jopa kaksi tuollaista hetkeä, kun ympärillä oleva maailma vain unohtui meidän ensin uppoutuessa 1700-luvun Ranskaan ja parin päivän päästä yhtien maailman kekseliäimpien muusikoiden maailmaan.

                             

                      


Minä rakastan musikaaleja ja jostain kumman syystä yksi musikaali tuntuu rakastavan minua. Olen nähnyt Les Miserablesin ainakin kolmena erilaisena tuotantona. Kerran elokuvateatteriin striimattavaa suurtuotantoa ihaillen, toisen kerran 18-vuotissynttäreitäni filmaation parissa juhlien ja nyt jostain syystä istuin jälleen katsomossa odottaen, että Jean Valjean aloittaa mahtipontisen laulunsa. Jostain syystä rakastan kaikkea tuossa teoksessa, sen vahvoja lauluja, kaunista tarinaa ja rohkeita henkilöhahmoja, se on mestariteos, jonka jokaisen tulisi nähdä, etenkin Lontoon West Endissä.


    

Ostimme liput tähän Lontoon näytökseen samana päivänä 45 punnalla. Lippukoppeja, joissa mainosten mukaan myydään viime hetken lippuja halpoihin hintoihin, löytyy ympäri West Endiä ja Sohon aluetta, mutta me uskaltauduimme vain virallisen TKTS:in koppiin. TKTS:iltä hommasimme molempien West End -esitysten liput. Huom! Heiltä lippuja saa vain Leicester Squarelle paikan päälle menemällä saman päivän, huomisen ja ylihuomisen esityksiin.

   


Kun puhuin kekseliäistä muusikoista tarkoitin tietysti Stompin uskomattomia taiteilijoita, jotka saavat musiikkia aikaan arkipäiväisistä ja perin kummallisistakin esineistä. Stomp oli Tommille lyömäsoittajana ihan must Lontoon reissulla ja niin päädyimme taasen saman päivän lipuilla katsomaan tuota huikeaa show'ta. Tällainen musiikista mitään ymmärtämätönkin oli haltioissaan, kun kumiputkia hakkaamalla, koripalloja pomputtelemalla, tiskaamalla ja sytkäreillä saatiin niin hyvän kuuloista saundia aikaiseksi! Voin kyllä suositella kaikille, jotka sattuvat Stompin kaupungeissa visiteeraamaan. Lontoon viime hetken tiketit maksoivat 27,5 puntaa. Ainoana miinuksena täytyy sanoa, että ainakin tämänhetkisen näyttämön Ambassador's Theatren yläkatsomon penkit ovat aika tuskaa tällaisille ylipitkille skandinaaveille. Tommin polvet hinkkasivat etummaiseen penkkiin koko ajan, joten onneksi esitys oli niin mieletön. Muuten ei ehkä olisi jaksanut istua.


               

Loistavia vaihtoehtoja Lontoon matkalle ovat nämä molemmat, voin suositella! TKTS:in kautta homma sujui jouhevasti ja lippuja oli runsaasti saatavilla eri esityksiin. Mikäli kuitenkin haluat ehdottomasti nähdä tietyn esityksen, on varmasti järkevää ostaa liput hyvissä ajoin. Esimerkiksi Harry Potter and the Cursed Child -näytökseen ei ollut jäljellä kuin 125 punnan lippuja noin kolme viikkoa ennen matkaamme ja kun siihen täytyy ostaa oma lippu kumpaankin näytökseen, olisi tämä spektaakkeli kustantanut yhdeltä 250 puntaa. Ja se on liikaa jopa Potterista.

Onko muita musikaalifaneja? Listatkaa omat suosikkinne, olisi ihana tehdä uusia löytöjä niidenkin parista!

4 kommenttia :

 1. Toi Les Miserables on mun suosikki!!! Aika paljon on tullut musikaaleissa Lontoon matkoilla käytyä ja seuraavalla matkalla taas jotain katsomaan. En varaa lippuja vaan kipitän sinne TKTS:lle katsomaan mitä löytyy. Vain kerran ostin jo kotona liput Book of Mormoniin, koska halusin tietylle päivälle. Musicals rules!!!

  VastaaPoista
 2. Niin ihania biisejä ja tunnelma <3 No varmasti, on ne kyllä niin hienoja kokemuksia! Book of Mormoniin oltaisiin mekin haluttu mutta liput olivat niin kalliita ettei viititty tällä kertaa :) mutta joskus vielä! On se varmasti niin hyvä :) Samaa mieltä!

  VastaaPoista
 3. Moi Anni! Les Miserables on ihan huikea, mun positiiviset mielleyhtymät liittyy varmaan osittain kans siihen et näin sen ekan kerran kivan vappubrunssin jlk darrassa kavereiden kanssa :) Kerro mitä lääkikseen kuuluu, vissiin kiirettä? Mitä kursseja sulla on nyt ollu?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka! Tommoset jää kyllä hyvin mieleen :)
   No koulussa menee ihan hyvin, loppusyksy ollu tosissaan haipakkaa! Mutta enää yks tentti ja sitten pääsee lomalle. Meillä oli nyt syksyllä tosissaan se kirra ja sitten on ollut fysiatriaa ja yleislääketiedettä. Kävin tekemässä nyt ylen tentin sekä viime keväältä rästiin jääneen sisusten tentin. Fysiatria on sitten ensi viikolla. Kaikki kurssit oikeastaan todella mielenkiintoisia! Tässähän tule ihan runsaudenpula, kun pitää sitä alaa alkaa jossain vaiheessa varmaan miettiä :D Naiset kyllä ehkä johtaa silti.

   Poista