Lontoon ilmaiset museot: Natural History Museum

2017/11/06
Moni varmasti tietää Lontoon upeasta museotarjonnasta, joista monet ovat suuren yleisön saatavilla täysin ilmaiseksi! Mitä kätkeytyy noiden upeiden ovien taakse ja mitä kannattaa ottaa huomioon matkaa suunnitellessa? Tarjolla on siis hyviä vinkkejä ja paaaaljon kuvia. Yksi syy, minkä takia valitsimme Lontoon tämän syksyn kohteeksi, oli juurikin uskomaton museotarjonta. Reissussa ehdimme koluta kuitenkin vain tämän luonnonhistoriallisen museon sekä kiertää British Museumin näyttelyn tähdet. Jäipähän jotain vielä ensi kerraksi! 


Tällä kertaa keskityn Natural History Museumiin, josta minulla ainakin oli valtaisat odotukset jo ennen reissua. Niin vaan kyyneleitä nieleskellen jouduin toteamaan nuokin odotukset ylittyneiksi sitä valtavaa sinivalaan luurankoa huuli pyöreänä tuijottaessani. Koska Lontoon luonnonhistoriallinen museo on upea ja ilmainen, on se myös hyvin suosittu. Museoon kannattaakin hyökätä heti avautumishetkellä, kun suuret massat eivät ole vielä löytäneet perille. Me olimme noin tunnin aikataulusta jäljessä ja aamuselta saatiin kierrellä suhteellisen rauhassa, mutta sitten kouluryhmät saavuttivat meidät. Museo on kuitenkin valtava, joten suurikin väkijoukko hajautuu sinne hyvinkin tehokkaasti.


Tässäkin museossa viettäisi helposti useamman päivän ilman tylsyyttä, mutta meillä oli käytössä vain puolikas päivä. Jos koko reissua ei ole tarkoitus pyhittää tämän museon koluamiseen, suosittelen jonkinlaisen pelisuunnitelman tekemistä. Siinä auttavat myös puhelinsovellukset NHM Visitor ja Natural History Museum. Meille oli selvää päästä ihmisyyden alkulähteille, dinosaurusten valtakuntaan ja tietysti majesteettisten valaiden pariin. Ehdin siinä pikaisesti piipahtaa myös ihmisen fysiologian osastolla katsomassa parin minuutin sikiöstä vauvaksi -videon, suosittelen. 


Museossa oli paljon luurankoja ja mallinnuksia varhaisista ihmisistä, joiden samankaltaisuus nykyihmisen kanssa teki kyllä valtavan vaikutuksen. Dinosaurusten fossiileita oli esillä myös uskomattoman paljon, on ihan mieletöntä, kuinka sellaiset valtavat matelijat ovat aikanaan olleet maapallon ravintoketjun huippua. Henkilökohtaisiin lemppareihini pääsivät myös lukuisat täytetyt nisäkkäät, joiden kanssa pääsi todella hahmottamaan eri eksoottisten eläinten kokoa ja näköä. Ilokseni huomasin myös näissä täytevitriineissä useita lappuja, joissa kerrottiin, että luonnonhistoriallinen museo on sitoutunut eläinten suojeluun eikä enää hanki uusia näytteitä kokoelmiinsa.


Parasta kuitenkin oli varmaan koko museon kuuluisin näytekappale, kymmeniä metrejä pitkän sinivalaan luuranko Hintze Hallin katossa, siinä kohdassa leuka putosi ja kyynelet kihosivat silmiin.


Omien kiinnostuksen kohteiden mukaan voi valita sopivimmat kohteet omalle poppoolle, nähtävää on edellä mainittujen lisäksi myös maailman synty ja kehitys -hallissa sekä määnjäristyksistä ja tulivuorenpurkauksista kertovassa näyttelyssä. Tervetuloa virtuaalimatkalle elämän alkulähteiltä nykymaailman kauneimpiin ihmeisiin.
Toivon, että viihdyitte tämän parissa, itsellä tulvahti taas tätä tehdessä muistot elävänä mieleen. Ihanaa, että olit kiinnostunut Lontoon luonnnonhistoriallisesta museosta. Mitä olit mieltä? Oletko itse käynyt? Minusta on aina niin mukavaa keskustella kanssanne ja saada upeita vinkkejä seuraavia reissuja varten. Jätä siis ihmeessä kommenttia, jos herätti ajatuksia, tuli mieleen kysymyksiä, omia vinkkejä tai ihan muuten vaan! ♥

2 kommenttia :

 1. Hei!:)

  Oli ihan pakko tulla sanomaan, että ihan huippua että oot tehny noita pääsykoevinkit-postauksia!:) Piti ihan lukee ne kaikki läpi ku oli niin hyviä vinkkejä, kiitos!:) Varsinki ne missä korostit paljon hermojen treenausta iski syvälle mun sieluun kun tänä keväänä hain ensimmäistä kertaa ja vaikka semi lähelle sisäänpääsyä pääsinkin niin hermojen pettämiseenhän se sit kaatu :D Jännä, miten jotenkin luuli että kyllä sen tilanteen handlaa, mutta nyt siitä sentään on kokemusta! Tän luku-urakan tavotteena onkin sit treenata urakalla niitä hermoja :D Kiitos sulle hyvistä vinkeistä ja tää on muutenkin tosi hyvä ja mielenkiintoinen blogi!:) Toivottavasti nähään ens syksynä Sawon liäkiksessä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa!

   Kiitos, miten ihana kuulla <3 Joo, monesti vaan keskitytään liikaa asiasisältöön, eikä mietitä kokeen teknistä toteuttamista ollenkaan, mikä on tietysti ihan ymmärrettävää, kun tuntuu, ettei aika riitä edes sen asiasisällön hallitsemiseen :) Mutta harjoituskokeet on ehdottomasti vaivansa arvoisia ja suosittelen tosissaan tekemään niitä useita kevään aikana :)
   Kiitos ihanasta kommentistasi ja paljon tsemppiä pääsykoeurakkaan, työ kyllä palkitsee lopulta! Toivottavasti nähdään <3 Saa laittaa viestiä tai kysymyksiä myös matkan varrelta jos tulee jotain :) pääsykoetehtävissä en kyllä valitettavasti osaa enää auttaa, ne asiat on jo unohtuneet :D

   Poista