Opiskelijabudjetilla Lontooseen - valmistelut etukäteen

2017/10/15
Neljä opiskelijaa, joiden tavoitteena oli puolessatoista kuukaudessa suunnitella reissu Lontooseen, joka tarjoaisi mukavat ja rentouttavat puitteet, muttei ajaisi koko poppoota kaurapuurodietille loppuelämäksi. Suunnittelu siis alkoi puolisentoista kuukautta sitten lentojen ostolla ja sen jälkeen ollaan selattu lukemattomia matkaoppaita ja nettisivustoja kohtuuhintaisen majoituksen toivossa, varattu majoituksia ja sitten peruutettu niitä, varattu parit must see –kohteet ennakkoon, tehty minuuttiaikataulu ja sovittu treffit Tommin kaukaisen sukulaisen kanssa.

Nyt ollaan jo yllättäen siinä pisteessä, että Lontoossa on nukuttu jo yksi yö ja tänään nähdään, kuinka hyvin aikataulutus ja budjetti pitää kutinsa. Otetaan katsaus meidän esivalmisteluihin ja niiden kuluihin. Summat ovat yhdeltä hengeltä, jos ei muuta mainita.

Kuva: Pinterest

Puolitoista kuukautta sitten

Varasimme siis lennot Lontooseen elokuun lopussa, kun halvalla saimme. Finnair Plus –tarjouksena edestakaiset finskin lennot ilman matkatavaroita syyslomaviikolle 230€/pää. Halvemmallakin olisi varmasti päässyt, mutta olemme tyytyväisiä tähän ottaen huomioon ajankohdan ja suorat lennot.

Kolme viikkoa sitten

Tässä vaiheessa majoituksen hankinta oli vielä kesken ja paniikki alkoi hiipiä puseroon. Meillä oli siis varattuna eräästä pienestä hotellista kaksi huonetta á 100 €/yö. Hotelli oli hyvällä sijainnilla, siihen kuului aamupala (vaatimaton) ja oma kylppäri, joten Lontoon mittapuussa tuo olisi varmaan älyttömän hyvä hinta-laatusuhde. Emme kuitenkaan olleet missään vaiheessa olleet kovinkaan innostuneita kyseisestä ratkaisusta ja lueskeltuamme tripadvisorin täydeltä murska-arvioita syntyi todellinen tahtotila löytää parempi yöpaikka.

Olimme jo alkuun hyljänneet ajatuksen Airbnb-kämpästä, sillä hotelliaamiainen houkutteli. Nyt saimme kuitenkin huomata, että halutaksemme oman huoneen omalla kylppärillä suhteellisen hyvältä alueelta ja kunnollisen nälkää pois pitävän aamiaisen, pitäisi meidän ainakin tuplata hotellibudjettimme, joka oli ollut siellä sadan euron tuntumissa per huone per yö. Palasin Airbnb-asuntojen pariin ja kokosin wishlistille omat kahden makkarin suosikkini, joista sitten valikoitui varsinainen namupala Itä-Lontoosta. Asiointi sujui jouhevasti ja budjettikin alittui. Kuusi yötä maksoi yhdeltä 255,5€.

Kuva: Airbnb

 Kaksi viikkoa sitten

Must see –kohteisiin valikoitui tietysti jokaisen Harry Potter –fanin (eli meidän köörin tyttöjen) märkä päiväuni, Warner Bros Studios. Harry Potterin ollessa täysin ansaitusti suosikki ympäri maailman, on halukkaita studiokierrokselle runsaasti. Liput ja paikka kierrokselle täytyi siis varata etukäteen. Olimme aika lailla viimeminuuteilla liikenteessä, sillä vapaita kierroksia oli lokakuussa jäljellä enää meidän viikolle! Mikähän lie vika tässä viikossa? Kierros ei hintansa puolesta ollut mikään budjettiratkaisu, mutta ehdottomasti pakollinen Lontoon vierailulla. Yhdeltä hengeltä sai tästä (oletettavasti) taianomaisesta kokemuksesta pulittaa 45€.

Kuva: Pinterest
Viikko sitten

Vaikka oli ollut jo ihan selvää silloin puolitoista kuukautta sitten, että ostamme etukäteen lippupaketin, jolla pääsee niin theDungeoniin, Madame Tussaudille että London Eyehinkin, olimme jättäneet lippujen oston väliin ”kyllä sitä vielä ehtii” –mentaliteetilla. Sitten havahduimme eräänä lokakuisena päivänä siihen, että matkaan on jäljellä viikko, eikä tuota pakettia ole vieläkään hyppysissämme. Pikainen tarkastelu internetissä osoitti, että vapaita aikoja the Dungeonin näytöksiin vielä on ja saimme tuon tärkeän paketin ostettua. Yhdeltä hengeltä tuo kolmen nähtävyyden paketti maksoi noin 62 euroa. Lippupaketteja saa 2-4 nähtävyyden pakettina ja sisällön saa itse koota tiettyjen nähtävyyksien joukosta. Reilun alennuksen saa, kun ostaa tuon vielä 24 tuntia ennen!

Kuva: Pinterest

Kokonaisuudessaan kulut ennen matkaa ovat olleet siis 592,5 € per nenä. Tämän jälkeen kaikki onkin enää itsestä kiinni, sillä Lontoo tarjoaa paljon ilmaisia huveja, kuten walking tourit ja useat museot, joita aiomme häikäilemättömästi hyödyntää. Majapaikassamme on myös keittiö, joten aamu- ja iltapalat nautitaan budjettihengessä paikallisen supermarketin valikoimista.

Kuva: Pinterest
Stay tuned tulevia reissupostauksia varten. Luvassa kattava kooste ilmaisesta Lontoosta, laaja selvitys Lontoosta kaikkien rakastaman velhopojan silmin, virtuaalimatka the London Dungeoniin, villiintyminen vahanukeista Madame Tussaudissa ja halpojen musikaalilippujen metsästyksestä. Ajankohtaisimmat kuulumiset päivittyvät instaan, joten muista ottaa seurantaan!

4 kommenttia :

 1. Ihana Lontoo <3 Haaveilen aktiivisesti, että pääsisin sinne taas. Vuosikausia sitten asuin muutaman kuukauden Lontoon lähistöllä, mutta kävi kuten usein käy - kaikki nähtävyydet jäi käymättä ;D Ehkä sitten ensi kerralla!

  Kivaa Lontoota! Kuvia ja kokemuksia odotellessa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt kun matkan loppu häämöttää voin kyllä niin samaistua noihin ensimmäisiin sanoihisi, upea kaupunki <3
   Haha joo, näitä kaukaisia sukulaisia tavatessamme hekin kertoivat, etteivät ole käyneet juuri yhdessäkään nähtävyydestä, vaikka ovat asuneet Lontoossa jo neljä vuotta :D Mitä teit Lontoossa tuolloin? :) Kyllä yt jäi sellainen haave päälle, että kun pääsisi pidemmäksi aikaa näitä katuja tutkimaan!
   Kiitos!

   Poista
  2. Olin lukioikäisenä au pairina reilut 3 kk. Kauempaa ei voinut olla kun halusin ylioppilaaksi aikataulussa ;D Asuin jotain puolen tunnin junamatkan päässä Lontoosta, mutta Lontoossa tuli aika paljon käytyä treffaamassa kavereita jne. Oi niitä aikoja! Pysyvä Lontoo-rakkaus jäi siltä reissulta <3

   Poista
  3. Oikeesti?? Mäkin oon ollut 3 kk Briteissä lukioikäsenä, mun oli kyllä tarkotus olla 10 kk mutta koko homma meni ihan totaalisesti pieleen että ei siitä sen enempää :D
   Mutta joo, oli varmaan mahtavaa olla Lontoon huudeilla! Siis niin ihana kaupunki, mullakin jäi ehdoton rakkaus tuota kaupunkia kohtaan ja ehkä ihan pikkiriikkinen haave, että jos vois vaikka asua siellä tulevaisuudessa.

   Poista