Monipuolisuudella iloa liikuntaan

2017/07/12
Kuinka monella on kokemusta kolmi- tai nelijakoisesta saliohjelmasta? Ohjelmasta, jonka kanssa pakerretaan viikosta toiseen ehkä noin kolmen kuukauden ajan tehden samoja liikkeitä, samoja sarjoja ja samaa järjestystä viikosta toiseen. Kuinka moni tykkää käydä ryhmäliikunnassa? Maanantain bodypumpissa, jossa toistetaan samat biisit samoine ohjelmointineen juurikin sen kolmen kuukauden ajan. Onko muita, jotka ovat joskus urautuneet liikuntatottumustensa kanssa?Innostun herkästi. Kyllästyn herkästi. Elämä on mulle yks vuoristorata. Innostun ryhmäliikunnasta, saliohjelmista, maraton- ja triathlonsuunnitelmista, siitä, että joku kertoo mulle, kuinka liikkua. Joku pitää huolen siitä, että kaikki lihasryhmät tulee käytyä sopivin väliajoin. Mutten jaksa sitä pitkään. Monet, monet kerrat olen innostunut kahvakuulatunneista, Zumbasta, Bodypumpista, saliohjelmista, niistä dieteistä tai maratonsuunnitelmasta. Homma vaan on aina loppunut kesken, koska kiinnostus lopahtaa. 

Sitten löysin ystäviä, joille liikunta on ilo ja voimavara arjessa, ei pakkopullaa, jota ilman housut alkaisivat kiristää liian nopeasti. Näiden ystävien kanssa löysin sekä unohdettuja että uusia lajeja. Monesti ollaan oltu mukavuusalueen ulkopuolella ja uskallankin väittää, että tämä yhdistettynä monimuotoisuuteen sai liikunnan kipinän tuikahtamaan.Aikuisikäni tärkeimmät löydöt ovat olleet täysin uusi aluevaltaus, crossfit, sekä paluu tuttuun ja turvalliseen hevosen selkään. Jos kaipaa helppoa ratkaisua, jossa yhdistyvät monipuolisuus, hyvä ryhmähenki sekä itsensä haastaminen, haluan rohkaista hakeutumaan crossfitin pariin. Se ei todellakaan ole vain superihmisten temmellyskenttä. Vaikka itsekin monissa lajeissa laahaan siellä jumboviitosessa, en ole vielä kyllästynyt ja aina voi kisata itsensä kanssa! 

Varsinkin, jos olette kuten minä, että treeni alkaa helposti toistamaan itseään ja rutinoitumaan, haastan teitä ryhtymään monilajiurheilijaksi! Tasaisen huono kaikessa, mutta pointtina liikunnan ilo ja itsensä haastaminen. Kokeile kesällä rohkeasti uusia lajeja, mahdollisuuksia on monia. Tässä pari esimerkkiviikkoa:

Viikko 1: melonta, intervalli- tai mäkijuoksu, trampoliinipuisto

Viikko 2: kiipeilypuisto, ulkotreeni, parin tunnin retki lähimmässä kansallispuistossa

Viikko 3: pyöräilyreissu, rantalentis perheen tai ystävien kesken, kiertoharjoittelu kahvakuulan kanssaKoeta haastaa itseäsi ja ennen kaikkea , pidä hauskaa! Urheilu voi olla niin paljon muutakin kuin tavoitteellista hampaat irvessä vääntämistä, vaikka toki se sopii joillekin. Lisää luontoa ja urheilupläjäyksiä löytyy meikän someista. ★Blogi ja meitsi löytyy Snäpistä (@laameri), instagramistaFacebookistaBloglovinista ja Youtubesta ★

2 kommenttia :

 1. Juuri näin! Itse kävin läpi tuon saman oivalluksen, olen juossut puolimaratoneja, käynyt salilla bikinikroppajahdissa ahdistumiseen asti jne. Sitten löysin vanhan harrastukseni tanssin ja vieläpä huippuopettajan ja ryhmän. Olen parin vuoden ajan käynyt kerran viikossa tanssimassa, mutta silti yrittänyt tuota pakkosaleilua/juoksua siinä rinnalla. Tänä kesänä päätin, että tavoitteenani ei ole enää väkisin vääntää lajeja joiden luulen olevan se "paras" tapa laihtua/kiinteytyä jne. vaan päätin että teen ainoastaan lajeja, joita olen aina halunnut kokeilla ja joista saan aidosti iloa. Ilmoittauduin syksylle ekaa kertaa aikuiselämäni aikana pelkästään tanssitunneille. Eilen kävin ensi kertaa tankotanssimassa :D Olin aivan surkea, mutta kun muutaman kerran onnistui jossain tuli sairaan hyvä fiilis. Komppaan tätä ajatusta täysiä! Liikkuminen on paljon mielekkäämpää ja varmasti pitkäjänteisempää kun aidosti nauttii siitä mitä tekee. Eikä ollut tarkoitus mollata salia/juoksua, tiedän ihmisiä jotka ihan tosissaan nauttivat niistä myös pitkällä juoksulla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan loistavaa! Juuri tuota ajoinkin takaa, että ei todellakaan tarvitse tehdä niin kuin muut vain koska kuuluu vaan liikunnassa etenkin mennä se oma fiilis edellä. Ihanaa, että olet löytänyt rakkaan harrastuksesi uudelleen! Ja itsensä haastaminen toimii aina ;)

   Urheiluun ja liikkuiseen tulee ihan erilainen fiilis kun niitä tekee hyvä olo ja liikunnan ilo edellä eikä niinkään juuri ulkonäköseikoista!

   Nimenomaan, ei missään nimessä tarkotus mollata mitään lajeja vaan rohkaista ihmisiä etsimään sitä omaa juttuaan.

   Kiitos kun jaoit tämän, todella hieno ja tärkeä tarina monelle!

   Poista