Seikkailu alkaa

2017/05/06
Apua! Nyt se alkaa. Tätä on odotettu kymmenen kuukautta. Rinkka on pakattu, rokotukset otettu, malarialääke odottaa pöydällä ja mieli on kummaa kyllä levollisen odottava. Tänään serkkuani ja minua odottaa Helsinki-Vantaalla sinivalkoinen lentokone, joka kyyditsee meidät hyvän matkaa Aasian puolelle. Huomispäivälle jää taitettavaksi Delhi - Kathmandu jonkun muun väristen siipien kyydissä.


Kaksi yötä saamme levähtää Kathmandussa kunnes on jälleen aika liikkua. Tällä kertaa turvaudumme pyöriin ja ylempiin voimiin, kun noin vuorokauden mittainen bussimatka pääkaupungista pieneen kyläämme alkaa. Kohteenamme on Chaurjahari Mission Hospital, pieni kylä jossain viidakon keskellä. 


Tämä sairaala on alueensa ainoa ja palvelee ihmisiä hyvin laajalla alueella. Sairaat ja huonokuntoiset ihmiset saattavat matkata jopa yhdeksän päivää saadakseen hoitoa kyseissä sairaalassa. Tuntuu tällaisesta pullamössösukupolvelaisesta ihan käsittämättömälle. Hyvä kun pystyy itse sairaana kävelemään sohvalta sängylle ja takaisin. 


Olemme noin kolme viikkoa sairaalalla avustamassa päivittäisessä toiminnassa. Kovinkaan syvälle lääketieteeseen emme pääse sukeltamaan lupa-asioiden takia, mutta pääsemme seuraamaan toki paikallisten lääkäreiden toimintaa, pieniä toimenpiteitä, saamme osallistua pienten potilaiden kuntoutukseen, avustamaan synnytyksissä sekä tärkeimpänä tutustumaan paikalliseen kulttuuriin ja elämänmeininkiin. 


Olen todella kiitollinen tästä mahdollisuudesta päästä tutustumaan noinkin erilaisen sairaalan toimintaan ja erilaiseen kulttuuriin. Toivoisin, että tämä matka avaa silmiäni ja opettaa maailmasta tämän lintukodon ulkopuolella.Uskon, että se laajentaa varmasti perspektiiviä. Luultavasti ainakin hetken aikaa muistaa olla valittamatta pikkujutuista täällä Suomessa. 

Tässä on muuten video sairaalasta sekä sen ympäristöstä, sisältää myös tietoa paikasta!Tervetuloa seuraamaan matkaani ja oppimaan kanssani! Instagramista voi seurata tiiviimmin matkaani, sillä se tulee varmasti päivittymään aina kun nettiä on saatavilla. Blogia ja sitä myötä myös Facebookia lupaan päivittää mahdollisimman usein ja hypetys reissusta tulee jatkumaan varmasti myös pitkälle toukokuun jälkeenkin. Blogloviniin tulee heti ekana ilmoitus uusista postauksista, joten se kannattaa ottaa haltuun. 

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti