Vastakohtien kylpylä: arvostelussa Holiday Club Saimaa

2017/03/01
Okei, kuvitelkaa mielessänne suuri etelä-eurooppalainen rantakohde. Sellainen hotellikompleksi, josta löytyy kaikki. Sellainen, josta ei tarvitse kahteen viikkoon poistua, jos ei huvita. Löytyy kylpylät, huvitukset, pelit ja vehkeet, useampi ravintola, baari, ulkoaktiviteetteja, huoneita kaikille budjeteille, you name it! Ja sitten kuvittelette tämän lomaparatiisin keskelle Etelä-Karjalan järvimaisemaa.


Homma periaatteessa toimii ja lapsiperheille se onkin varmasti mukavaa, kun kaikki löytyy jos ei ihan saman katon alta niin ainakin vierekkäisistä taloista. Toisaalta tuntuu, että oltiin ahnehdittu vähän liikaa, eikä resursseja riitä nyt kaiken glamourin ylläpitämiseen. Henkilökuntaa tarvitaan niin paljon, että eittämättä on tullut palkattua myös ei niin palvelualttiita yksilöitä ja yritetään tarjota kaikille kaikkea.


Sain yhden yön oleskelumme aikana niin loistavaa etelä-karjalaista palvelua kuin epäkohteliaita murahduksiakin. Ehkä tässä asiassa jäädään kuitenkin plussan puolelle, sillä  aikainen check-in onnistui ilman lisämaksuja, siivoojat olivat erittäin avuliaita, kun avaimeni ei toiminut ja kylpylässä sai polskia lähtöpäivänä vielä klo 14 asti. Sain pizzani gluteenittomana, vaikka olin ehtinyt jo tilata normiversion, joka oli tajuamishetkelläni jo uunissa.


Huoneemme oli köyhän opiskelijan näkökulmasta u p e a ja uskomattoman avokätisesti juhlakalujen tarjoama. Saimme nauttia kingsize-vuoteesta sekä oikeasti pehmoisista kylpytakeista. Huone oli valtaisa, isompi kuin oma olohuoneemme! Hirveästi emme muun temmellyksen keskellä ehtineet kuitenkaan huoneesta nauttia, mutta se tarjosi kyllä loistavan tukikohdan tälle vierailulle. Huone näytti uusitulta ja oli todella siisti. Sisustus oli Linnahotellin tyyliin sopien klassinen ja hillitty, todella ylellinen fiilis oli istuskella oman sohvaryhmän ääressä. Ainoa miinus tulee kylpytossujen puutteesta! Tällaisessa kohteessa olisi kiva tassutella tossuilla kylpylän ja huoneen väliä, mutta niiden  puutteessa jouduimme tyytymään ihan varvastyyliin.


Päärakennuksen yleiset tilat olivat siistit, mutta jotenkin hallimaiset ja tunnelma erosi suuresti Linnahotellin puolesta, jossa tuntui pikemminkin olevansa rauhallisessa maalaiskartanossa. Linnahotellista löytyi lasten leikkipaikka ja kuntosali, jossa ei hyvästä yrityksestä huolimatta ehditty/päästy/jaksettu/pystytty vierailemaan. Linnahotellin käytävät yleiset tilat tuntuivat taasen kontrastina päärakennuksen puoleen hieman kuluneilta ja nuhjuisilta tahraisine kokolattiamattoineen. Ihanaa oli kuitenkin, että näiden kahden rakennuksen välillä pääsi mukavasti ja saumattomasti kulkemaan putken kautta, joten ulos ei tarvinnut astua kertaakaan.


Tekemistä riittäisi sitten varmasti kaikille! Hotellista kun löytyy koko perheen kylpylä, rauhallisempi aikuiseen makuun sopiva saunamaailma (jonne täytyy kylläkin ostaa lippu erikseen, käsittämätöntä!), keilahalli, pelihalli, sporttibaari (tekemistä kai sekin) sekä jääareena (olikohan käytössä?). Näistä aktiviteeteistä päädyimme testaamaan ainoastaan kylpylää, joka yksin vierailtuna ei tarjonnut paljonkaan huvia, mutta porukalla siitä sai hauskaa moneksi tunniksi!


Mikäli oltaisiin ihan vaan kahdestaan oltu Tommin kanssa liikenteessä, olisi saunamaailman lippu tullut varmaan hankittua, mutta suurella lapsenmielisellä porukalla sai kahdesta liukumäestä ja keskialtaan liukkaasta lavasta iloa kahdeksi päiväksi. Kannattaa käydä tsekkaamassa kattoterassilla sijaitseva hirsisauna viilentymisaltaineen, saunassa oli hyvät löylyt ja hieno tunnelma!


Saunamaailman hinnoittelu erikseen, kylpytohveleiden hinnoittelu erikseen, aktiviteettien täydet hinnat hotelliasiakkaille... Joistain asioista tuli vähän rahastuksen maku, joka ei mielestäni kuulu hyvätasoiseen hotelliin, jossa jo yöpymisessä maksat hyvät rahat. Tuli vähän mieleen hotelli, joka on vasta kohottanut statustaan eikä ole päässyt budjettifiiliksestään irti, jossa kaikista lisäpalveluista tulee kaivaa kuvetta. Jos ymmärsin oikein, niin varaushetkellä tulee myös kylpylälipuista maksaa erikseen. Tällaisilla pienillä asioilla luodaan viihtyisämpää ilmapiiriä ja toivotetaan asiakas tervetulleeksi.


Mutta odottakaapa kun pääsen ruokapuoleen! Eli nyt. Se oli ihanaa ja sitä oli paljon. Juhlatilaisuudessa oli intiimi tila, jossa oli omat tarjoilut ja siellä sitä porukalla huokailtiin vuorotellen toista suussasulavampia herkkuja. Menu oli juhlakalujen ja Holiday Clubin kokkien yhdessä suunnittelema ja siinä näkyikin hienosti sekä sankareiden itä-suomalaiset juuret että rakkaus luontoon. Paljon kaloja ja raikkaita makuja. Ja tietysti karjalanpiirakoita, jotka olivat niin hyviä, että unohdin hetkeksi olevani vilja-allergikko. Samoin kuin kakunkin kohdalla.

Aamupala ansaitsee ihan oman kappaleensa! Tai lähinnä aamupalan allergikkoystävällisyys. Puuro löytyi gluteenittomana, viljaongelmaiselle oli oma vohvelinpaistopisteensä ja tarjolla oli myös gluteenittomia leipiä ja karjalanpiirakoita, omalla paahdinasemallaan tietysti! Aamupalalla oli myös suklaaputos, mikäli se sattuisi joitakuita kiinnostamaan....


Kaiken kaikkiaan kokemus oli mieluisa, mutta seuraavaksi kylpylälomaksi valitsen jonkun hiukan pienemmän ja intiimimmän. Tai sitten jonkun megalomaanisen eurooppalaisen vesipuiston, jossa on miljoonia vesiliukkareita, tiedä häntä. Hyviä palvelukokemuksia, ihanaa ruokaa ja hauskaa tekemistä, mutta samalla rahalla myös nyrpeää asiakaspalvelua ja rahastuksen makua. Holiday Club Saimaassa olisi kieltämättä potentiaalia kehittyä mukavaksi kaikille lomalaisille sopivaksi kohteeksi, tällä hetkellä se tuntui olevan hiukan raakile, murrosiässä oleva kylpyläkompleksi, joka etsii vielä omaa itseään.
Oletteko käyneet kyseisessä kylpylässä? Mitä tykkäsitte? Jäikö samoja fiiliksiä vai olitteko kenties täysin eri raiteilla?


4 kommenttia :

 1. Kävin hotellissa ensimmäistä kertaa nyt alkuvuodesta. Fiilikset olivat aika samanlaiset kuin sinullakin. Tykkäsin tosin myös päärakennuksen modernista sisustuksesta ja avaruudesta. Huone minulla oli linnahotellin puolella ja tyyliltään se oli samanlainen kuin ilmeisesti teilläkin. Kuitenkin siivous oli jäänyt puolitiehen ja suihkun jälkeen kylppärin lattia lainehti vielä 10 tuntia suihkun jälkeen. Lisäksi huone oli vähän heikosti varustettu. Sieltä puuttui mm. minibaari (ikävää eväsjogurttien kannalta) ja matkalaukun laskuteline sekä muut eteisvarusteet.
  Myös minulle jäi päälimmäisenä mieleen rahastuksen maku. Huoneen vesipullot maksoivat erikseen, kylpylä maksoi erikseen, saunaosasto maksoi erikseen... Kuntosali sentään taisi kuulua huoneen hintaan.
  Kokonaisuutena ihan kiva hotelli, mutta monet pienet asiat aiheuttivat sen, että ensi kerralla taidan kokeilla jotain toista vaihtoehtoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mielenkiintoista, että myös muilta löytyy samankaltaisia kokemuksia! Mekin jäimme kaipailemaan minibaaria ja niitä pikkujuttuja, joiden olisi olettanut kuuluvan tuon tasoiseen hotelliin.
   Ikävää tuo teidän siivouskokemus, jää varmasti huono maku tuollaisesta :(
   Toivottavasti ottavat palautteesta hyviä vinkkejä käytäntöön ja sinunkin tulevat vaihtoehdot yllättävät positiivisemmin! :)

   Poista
 2. Siis mitä! Meikkivalot! Hotellissa!?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, no kyllä! Sain kuule oikein nätit meikit sutastua siinä ;)

   Poista