Alppien taikaa, osa III

2017/03/12
Aamulla heräät kohmelossa ja auttamattomasti myöhässä. Hörppäät vesilasin pohjat ja ajattelet, että kyllä se elämä vielä voittaa. Hiukan tunnustellen nouset ylös pedistä ja pahoinvoinnin aalto tulvahtaa lävitsesi. Jahas. Alakerrassa muut puuhailevat iloisesti aamupalaa etkä voi uskoa silmiäsi, näithän eilen poikienkin juovan reippaasti.

Alps Austria Sölden photography valokuvaus skiing

Jalat täristen raahaudut muun vähäpuheisen sakin kanssa hiihtohissille ja mietit, voikohan hissistä oksentaa. Aurinko paistaa täydeltä taivaalta ja nousette tutun loivan rinteen päälle. Et usko, että selviät laskusta. Krapula on imenyt viimeisetkin rohkeuden rippeet ja mäki tuntuu ylivoimaiselta. Kerrot ystävillesi istahtavasi hetkeksi rinneravintolan terassille keräämään itseäsi.

Alps Austria Sölden photography valokuvaus skiing
Ostat kokiksen, istut aurinkotuoliin ja torkahtelet siinä hyvät pari tuntia. Voimasi alkavat palata ja harkitset alaspäin suuntaamista. Lasket jalat täristen, vauhtia kammoksuen ja lasten kiitäessä ohi lähimpään kylään. Mitenhän tästä selvitään? Oma mökki on viereisessä laaksossa. Tutkit jo bussiaikatauluja, kunnes päiväkotiryhmän innoittamana uskaltaudut hissiin vielä kerran. Saat laskettua mökille ja huoahdat helpotuksesta. Kaivat suksipussista oivan kirjan ja istuudut iltapäiväauringon hellittäväksi parvekkeelle.

Alps Austria Sölden photography valokuvaus skiing

Tämä tarina on opetus after ski:n vaaroista ja enimmäkseen perustuu alppireissuun vuodelta 2015. Sorruin tänä vuonna kuitenkin samaan ansaan jo ensimmäisenä iltana ja sain kyllä kuulla asiasta aamusella. Tänä vuonna elämä kuitenkin voitti jo rinteen puolella ja tuloksena oli kokonaisen päivän laskut. Näin sitä kahdessa vuodessa kehittyy! Sittemmin olen pysynyt vain vedessä, oli olo nimittäin aika karmiva.

Alps Austria Sölden photography valokuvaus skiing

Toivottavasti olette viihtyneet näiden kertomusten parissa, jotka ovat hyvinkin todenpitäviä kuvaelmia. Mikä kuvaa eniten sun laskureissuja?
Muistahan ottaa blogi haltuun eri somekanavista. Blogiani ja tekemisiäni voit seurata instasta, facebookista, bloglovinissa sekä snäpistä (laameri)!

Alps Austria Sölden photography valokuvaus skiing

4 kommenttia :

 1. Hahahha tää oli just hyvä! Olin juuri viikonlopun reissulla Tahkolla ja fiilis oli aikalailla sama, oli tosi hauskaa lukea tätä työpäivän aluksi edelleen huokaillen kahvikuppiin viikonlopun tärinöitä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaha näinhän se just menee :D "raikasta ilmaa ja liikunnantäyteinen viikonloppu" ;)
   Hyvä, että kolahti ja henkilökohtaisesti olen iloinen siitä, että muutkin harrastavat samanlaista krapulointia :D

   Poista
 2. Ihanan kuulosta tuolla alpeilla, pääsispä itekkin! Mulla oli sellanen kysymys et ku ootte siel klinikassa, nii millaset vaatteet teil on? Saatteko käyttää niitä scrubseja? En tiiä mitä ne on suomeks XD ja osaatko sanoo minkä väriset scrubsit suomen sairaaloissa on eri ammattiryhmillä? Kiitti etukäteen vastauksista ja tosi hyvää kevättä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä huikee reissu, kantsii lähtee jos vaan tulee tilaisuus! :)
   Joo, täälläpäin ainakin smurffeiksi kutsuttu asu on käytössä tietyissä tilanteissa. Näin sisätaudeilla lähinnä päivystystä seuratessa, mutta kirralla sitten tietty esim leikkurihommissa ja muissakin varmasti semmosissa hands on -jutuissa riippuen aineesta ja aiheesta. Kuopiossa kaikilla on siniset scrubsit pääsääntösesti. Ne on just uudistettu ja niitä pitää kaikki lääkäreistä hoitajiin ja laitoshuoltajiin. Vanhoja valkoisia käyttää esim hoitajat ja ne käytetään ns. loppuun, mutta pääsääntösesti siniset on kaikilla.
   Sitten Lappeenrannassa kirralla oli siniset smurffit ja tyyliin kaikilla muilla aloilla vihreet. Niillä oli jonkun villin huhun mukaan yritetty yhteistää kaikille niitä vihreit, mutta kirralla halusivat siniset erottuakseen :D En tiedä, onko faktaa, mutta hauska kasku ainakin. Siellä muilla ammattiryhmillä oli sitten myös erilaisia asuja, joista pystyi tunnistamaan ainakin, mihin "työryhmään" kuului. Mielestäni Kuopiossa malli on parempi, joka ei eriarvoista ihmisiä niin paljon työpaikalla ja hierarkia siinä muodossaan on löyhempää, vaikka ei meitä opiskelijoita kukaan moikkaa siltikään :D Lpr moikattiin kyllä lähestulkoon kaikkia :)
   Muista sairaaloista en osaa sanoa :) Varmasti vaihtelee, mutta eiköhän jonkin tyyppiset smurffit ole kaikkialla käytössä.
   Ihanaa kevättä sullekin! :)

   Poista