Alppien taikaa, osa I

2017/03/08
Alps Sölden photography go pro skiing laskettelu valokuvaus
Hallo! Alppireissu on puolivälissä ja tällainen tunnelmaanvirittäjä-teksti on lojunut täällä julkaisemattomana jo ties kuinka kauan, kun en vaan saanut Suomessa aikaseksi sen julkaisua. Loppuviikon saatte kuitenkin nauttia virtuaalimatkasta näihin jylhiin vuoristomaisemiin, jossa isoegoisinkin maanomistaja tuntee itsensä muurahaisen kokoiseksi. Willkommen!

Alps Sölden photography go pro skiing laskettelu valokuvaus

Tervetuloa Alppikuvaelman pariin. Toivottavasti viihdytte todenmukaisten tarinointieni parissa, muistakaa myös kertoa omat parhaat alppimuistonne!
Valkohuippuiset vuoret siintävät horisontissa sinistä taivasta vasten. Auringon säteet paistavat kirkkaalta taivaalta silmiin. Iltapäivällä aurinkorasvattomat saavat kärsiä punaisista kolmioista kasvoillaan. Alas katsoessa näkyy kilometreittäin valkoista baanaa juuri täydellisessä kunnossa odottaen sun suksenpohjia pinnalleen. Suih suih suih, kanttaus onnistuu täydellisesti, tuntuu kuin liitäisit valkoista tasaista pintaa vasten.

Alps Sölden photography go pro skiing laskettelu valokuvaus

Kamera täyttyy täydellisistä kuvista, joissa unelmien ystäväporukka pitää hauskaa ultimaattisimmassa hiihtolomakohteessa. Iltapäivällä on vaikea valita, minkä kuvan laittaa instaan. Minttukaakaot on tehty aamulla alppimajassa ja nyt termarin kuppeja kilistellään iloisesti taukotuvalla. Mutta vaan sen verran, että huomisen laskut eivät mene pilalle kankkusen takia.

Alps Sölden photography go pro skiing laskettelu valokuvaus

Rinteet alkavat mennä kiinni viiden aikoihin ja ulkoilun täyteisen päivän jälkeen suihkitaan rauhassa mökille, onhan päivä alkanut jo heti ysiltä rinteiden auettua. Kaikkien monoille ja suksille on hyvin tilaa vuosi sitten varatussa alppichalet'ssa ja sitten voi vaan keskittyä mukavaan yhdessä oloon. Terassille paistaa vielä aurinko ja innokkaimmat valmistavat yhteistä ateriaa. Sinua ei huolita mukaan, koska olet niin häslä etkä oikeastaan haluisikaan.

Alps Sölden photography go pro skiing laskettelu valokuvaus

Illan pimetessä takkaan sytytetään tuli ja kokoonnutaan pitkän pöydän ääreen kuin suurperhe ikään. Korttia läiskitään ja pojat saattavat nauttia yhdet huurteiset ennen pehkuihin painumista. Rauhallinen raukea tunnelma lankeaa mökin ylle ja yksi kerrallaan rinteessä väsyneet alppimatkailijat vetäytyvät makuukammareihinsa. Kymmeneltä koko mökki on jo hiljainen ja ihmiset uneksivat vielä koskemattomista rinteistä vuoren toisella puolen.

Alps Sölden photography go pro skiing laskettelu valokuvaus

2 kommenttia :

 1. Oh, vau! Aivan täydellisen näköistä ♥ Minä se täällä vaan puurran tenttimatskun kimpussa... Ihanaa lomaa, nauttikaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No on kyllä, tuli itsellekin ihan yllätyksenä, kuinka kovasti näihin maisemiin rakastuin! Ai että, kyllä se loma vielä sullekin koittaa :) Tämä oli tuli kyllä omalta kohdalta loistavaan saumaan, kun takana oli helmikuun neljän tentin tenttiputki!
   Tsempit tentteihin siis! <3

   Poista