What to do in Gran Canaria: surfing

2017/01/12
*Teksti löytyy jälleen sekä suomeksi että englanniksi. English text below*

Heippa ja terkut täältä talvisesta Kuopiosta! Maanantaina saavuttiin kymmenen aikoihin illalla kotiin ja joululomaksi siivottu kämppä muuttui silmänräpäyksessä kahdeksankymppisen hoardaajamummon asunnoksi, kun nyssyköitä ja pussukoita löytyi vähän joka nurkasta. Onneksi oltiin jostain syystä poikkeuksellisen ahkeria ja koti siivoutuikin jo eilisiltana. Kuten jotkut ovat ehkä instastani saattaneet lukea, niin ei ole lainkaan poikkeuksellista, että matkalaukku odottaa täytenä eteisessä muutaman viikon, kunnes on aika lähteä taas uudelle reissulle.

surfing Gran Canaria Surf Canaries Playa del Ingles
Luonnollisesti Tommi vetää kuin ammattilainen ja meikä ottaa taas vaihteeksi vähän osumaa veden kanssa

Palataan kirjoituksissa kuitenkin vielä sinne viikon takaisiin tunnelmiin, kun joka paikkaa särki, vannottiin aamuisin löytäneemme kropan täydeltä uusia lihaksia ja ihailtiin joulu- ja lomamässytyksiin nähden erityisen hyviä erottuvia vatsapalikoitamme (Tommilla ehkä oikeasti palikoita, mulla jotain pikkaisesti sinne vivahtavaa). Loman huippuhetkiä oli ehdottomasti tuo kolmipäiväinen surffikurssi, jonka ansioita luultavasti on se, että lomakiloja kertyi vain neljä, joista kaksi on jo ehtinyt lähteäkin. 

surfing Gran Canaria Surf Canaries Playa del Ingles

Moni ei luultavasti tiedä tai tule ajatelleeksi, että Gran Canaria, kuten muutkin Kanariansaaret, ovat itseasiassa todella hyviä ja suosittuja surffipaikkoja! Las Palmasin Las Canterasin ranta on tunnettu hyvistä aalloistaan ja monista surffareistaan. Saaren rannat tarjoavat sopivia aaltoja niin vasta-alkajille kuin kokeneille aaltoilijoille. Suosittelen ehdottomasti tämän lajin ottamista haltuun ja mikäli joku tietää, missä tätä voisi harrastaa Suomessa tai lähimaissa, niin kaikki vinkit otetaan vastaan! Haluaisin niin paljon kehittyä tässä lajissa, mutta ilmeisesti muutaman päivän treenit puolentoista vuoden välein ei riitä siihen. 


Laji kehittää monipuolisesti keskivartaloa sekä tasapainoa. Lisäksi jalkojen kunto testataan, kun aaltoja napataksesi taistelet päällesi kaatuvia aaltoja sekä juuri vastakkaista merivirtaa vastaan. Siinä kyllä todella huomasi, että meren kanssa ei pidä lähteä leikkimään, virta ja aallot vievät helposti mukanaan, kuten joululoman surullisista uutisista saimmekin lukea. Kunnioitetaan siis luonnon valtavaa voimaa ja otetaan kaikki ilo irti siitä olematta kuitenkaan tyhmänrohkea tai ajattelematon. 

surfing Gran Canaria Surf Canaries Playa del Ingles surffaus

Haastavinta hommassa oli ehdottomasti aaltojen kiinni saaminen. Jotta aalto tempaisee sinut ja lautasi mukaansa sellaisella tavalla, että siinä voisi kuvitella ehkä nousevansa seisomaan, tulee sinun vauhtisi mätsätä takaa tulevaan aaltoon. Ja voin sanoa, että huolimatta kaikista rumimmasta irvistyksestäni ja kaikesta voimastani huolimatta, se ei usein onnistunut. Tekniikalla on myös oma osansa tässä leikissä, joten ei kannata lannistua, mikäli kauhomisvoimasi ei vielä mittele Phelpsin kanssa samassa sarjassa. 


Jos reissusi siis suuntautuu Kanariansaarille lähitulevaisuudessa, voin lämpimästi suositella, kehoittaa ja hoputtaa ottamaan itsellesi muutaman päivän mittaisen surffikurssin. Kolme päivää oli meille aivan riittävä, sillain hyvällä tavalla. Oltiin ihan naatteja, mutta erityisen pirteällä mielellä noiden kolmen päivän jäljiltä. Toki kahden ensimmäisen päivän poikkeuksellisen voimakkaat merivirtaukset ja aallot verottivat enemmän kuin esimerkiksi Portugalin surffipäivät. Siellä surffattiin muuten viisi päivää ja joinain päivinä jopa neljä tuntia yhteensä!

surfing Gran Canaria Surf Canaries Playa del Ingles
No pääsinpä mäkin joskus ihan jo surffaukseksikin kutsuttavaan asentoon

Valittiin suositusten ja sijaintinsa perusteella surffikurssin järjestäjäksi Surf Canaries, joka todellakin ansaitsee hyvän maineensa! Saatiin kuljetukset hotellilta ja tarvittaessa hotellille, välipala, teoriaopetus sekä kaksi tuntia aaltoja kolmeksi päiväksi 130€. Hintansa väärti laitos todellakin. Erityisesti teoriaopetus sai järjestäjän eroamaan aikaisemmasta Portugalin kurssistamme, jossa täysin ummikoille ojennettiin lauta ja usutettiin mereen. Nähtiin myös joka iltapäivä valokuvia suorituksistamme, mitkä muuten saatiin ilmaiseksi käyttöömme vapaasti! Viimeisenä päivänä oli myös videoanalyysi edellispäivän suorituksesta, super. Päivät kestivät noin yhdeksästä kolmeen, riippuen vähän. 

Surf Canaries ansaitsee Tripadvisor-palluroita meiltä kokonaiset neljä. Ehdottomasti loistava palvelu, paljon vastinetta rahalleen ja osaava pulju. Vähän epäilen, että matkamme lähiaikoina sijoittuisivat Gran Canarialle, mutta mikäli näin on, palataan ehdottomasti Surf Canariesin opetukseen. 
Toivottavasti teistä on kiva lueskellä välillä näitä reissujuttuja, palailen tällä viikolla koulujuttujenkin pariin, on tämä klinikka vaan niin motivoivaa aikaa! Myös olisi varmaan korkea aika kertoa lähiaikoina, mitä ensi kesä tuo tullessaan, olen superinnoissani. Jos on jotain kysymyksiä mistä vaan, niin vastaan mielelläni! Ihanaa tammikuuta kaikki ♥

surfing Gran Canaria Surf Canaries Playa del Ingles surffaus

Hello and greetings from wintery Finland! So happy to be back home even though I miss the sun. The days here in the north have actually gotten longer during our vacation and this week while cycling to home from school around three pm it wasn't pitch black anymore! Spring is clearly coming. 
On our vacation we especially enjoyed one water sports more than the others. You might have figured out, which one it is. Canary Islands are a great place to learn to surf and also offer good beaches and waves for those who are advanced. We have tried surfing for one five-day course year and a half ago in Portugal. Yup, doesn't count! Almost like starting from the beginning again. Strange, that you don't learn a sports by doing it twice in two years. 
surfing Gran Canaria Surf Canaries Playa del Ingles surffaus

Surfing is great for your core and upper body strength. One can clearly feel the yesterday's surfings the next day. Also, the lower body gets a great workout while trying to fight the currents and the waves hitting you on the way to the ocean to actually catch the waves. Great sport, great sport, still feeling bad, that you can't do it anywhere near here. Or if you know great surfing spots in Finland or neighboring countries, please let me know! 
surfing Gran Canaria Surf Canaries Playa del Ingles surffaus

We did a three day course with Surf Canaries and it was a great choice! We got excellent service, good teachers and enough time in the water. Days started with a theory class in the shop and continued with practices on the beach. Around 11.30 we started the first hour in the water. Short break and then the other hour. Price for three day course was 130€ and included the classes obviously, but also all of the equipment, insurance, rides to and from the hotel, photos and a video session and a light lunch. 
We were really pleased with their services and give them four out of five stars. I hope you try this amazing sport and have fun with it! Hopefully this was useful info and I'm happy to answer any questions about our trip or the courses. Have a lovely January all ♥

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti