Joulukalenterin ihka ensimmäinen luukku

2016/12/01


Hei vaan ja ihanaa joulukuun ensimmäistä kaikille! Siis miten voi jännittää yhden videon julkaisu näin paljon! Olen kirjottanut ties mitä itselle tärkeää ja merkityksellistä tekstiä, mutta nyt tämän yhden videon kanssa käkäilin ties kuinka kauan että julkaisenko.
Halusin tehdä teille videoita, jotka ois esitelly mun elämää vähän lähemmin, joissa oisin näyttäny meiän kotia ja Kuopiota ja mulle tärkeitä asioita. Mutta mä en yhtään osannut! Teknisesti siinä ei varmaan olisikaan ollut mitään ongelmaa, mutta aiheet ei oikein inspannu mua, videoista tuli kökköjä eikä yhtään mun näkösiä.
Mietin asiaa todella monelta kantilta ja olin jo heittämässä koko joulukalenteri-idean roskiin, ehkä en ole vielä valmis sellaiseen. Sitten mieleeni muistui ne hetket, milloin pystyn huoletta selittämään ummet ja lammet sujuvasti. Lapsena, eli ala- ja yläasteikäisenä, tykkäsin välillä leipoa ja etenkin tykkäsin samalla selostaa, mitä siinä tapahtuu. 
Tällaisissa joulukalentereissahan parasta on se, että myös katsojalle jää jotain käteen, kivoja askarteluvinkkejä ehkäpä, uusia jouluherkkuja, veikeitä lahjaehdotuksia tai muuta jouluista. Minulla kun nyt sattui olemaan kokemusta näistä ruuanlaittohommista, niin lähdin kehittelemään tällaisia uusia ja innovatiivisia jouluherkkuja ja prosessin kuvasin sitten videolle. Tähän asti näitä on ollut todella mukavaa tehdä ja toivottavasti tekin saatte uusia vinkkejä terveellisistä jouluherkuista!
Tässä meidän ensimmäisessä osassa tehdään herkullinen joulurahka tosi terveellisistä aineksista. Laitan aineslistan ja ravintoarvot jokaiseen postaukseen, niin on helppo valita omaan ruokavalioon sopiva herkku! Nämä ovat pääsääntöisesti gluteenittomia tai ainakin helposti sellaiseksi muutettavissa, sillä käytän usein kaurahiutaleita. Noniin, alhaalta näkee videon, ja jättäkäähän sitten kommenttia, mitä tykkäsitte! Ja kannattaa laittaa tekstitykset päälle, niin saa eniten irti siitä videosta :)


Mitäs tykkäsitte? Kyseessähän oli tuollainen luumuinen joulurahka piparihöysteellä, aika nami! Itse tein tätä jo uudestaan eilen välipalaksi, mutta se saatto olla virhe, nyt on masu vähän pipi. 

Resepti
125 g rasvatonta maustamatonta maitorahkaa
125g sokeroimatonta luumusosetta
1 kuupallinen (28g) Mass whey protein Choc-Peanut
1 rkl kanelia
20g raakaa piparitaikinaa

Ohje
Kaikki ainekset reippaasti sekaisin ja sitten ääntä kohden. Riittää hyvin vaikka kahteen välipalaan runsaan proteiinipitoisuutensa vuoksi ja hyvin vaikka palautumiseen treenien jälkeen sopivan proteiini-hiilihydraattisuhteensa puolesta. 

Ravintoarvot per koko sörsseli
Energiaa 465 kcal
Proteiinia 52 g
Hiilihydraattia 52 g 
Rasvaa 6 g

No, näitä on tulossa vielä 23 kpl, että toivottavasti ei menny totaalisesti hermot, lupaan etten oo aina noin ärsyttävä! Youtube -kanava löytyy täältä ja sinnehän nää videot tulee ensimmäiseksi. Mun touhuja voi seurata myös Facebookin, instan, Pinterestin ja bloglovinin puolelta. Ja snäppään nimellä laameri, voi pistää seurantaan!

4 kommenttia :

 1. Hyvää joulun odotusta sinulle Anni t.Jani-75

  VastaaPoista
 2. Oli niin outoa, kun tällä kertaa kuului äänikin. :D Olen seurannut blogiasi jo hyvän tovin ja aina tekstejä lukiessa on omassa päässä kuvitellut sun äänen ihan erilaiseksi. Mutta tosi kiva idea tää joulukalenteri! Ja mukavaa joulun odotusta sinnekkin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, et ole ainoa! Ei oo kyllä ikinä kiva kuulla omaa ääntä nauhalta :D
   Voi kiitos! Jännitti hirveesti julkasta tämä, mutta tästä on hyvä jatkaa!
   Ihanaa kiitos <3

   Poista