7. LUUKKU: Mitä lahjaksi hänelle, jolla on jo kaikkea?

2016/12/08
Disclaimer: Jos olette äiti tai isi vihdoinkin löytäneet tämän blogini, niin älkää lukeko pidemmälle, joulu menee muuten pilalle. Sama koskee myös muuta lähipiiriäni ;)Onkos täällä kilttejä lapsia? Meidän pienen perheemme tavaramäärä on nyt saavuttanut huippunsa. Tai oikeastaan se on jo onnistunut kääntymään laskuun, kun tänä syksynä varasimme kaksi kahden viikon kirpparijaksoa parin kuukauden aikana. 
Kun Tommi muutti luokseni ja asunnostani tuli meidän kotimme, jouduimme ostamaan kaksi uutta vaatekaappia, jotta tavaramme mahtuivat mukavasti ja olisivat helposti saatavilla. Tästä seurasi se, että pieni muutamantoista neliön makuuhuoneemme on kahdelta sivulta täyskorkeiden vaatekaappien saartama. Sitten seurasi piste, että nämä kaapit tursuilivat tavarasta. Ei ehkä voinut syyttää enää kaappitilan vähäisyydestä. 
Tällä hetkellä kaapit eivät tursuile, mutta ovat suhteellisen täynnä, vaikka välistä tyhjää laskutilaa löytyykin. Mutta eivät tavaramme suinkaan siihen rajoitu. Sauna on tässä parin vuoden aikana muuttunut täysin liikuntavälinevarastoksi, pyykkikorin säilytyspaikaksi, proteiini- ja koiranruokasäilöksi sekä vessa- ja talouspapereiden säilytyspaikaksi. Lisäksi mukavankokoinen häkkivarastomme sisältö kaatuu päälle, mikäli oven erehtyy avaamaan puolihuomiossa. Ottaen huomioon, että perheemme koostuu kahdesta 23-vuotiaasta ja satunnaisesta lainakoirasta, on tavaraa siunaantunut ihan liikaa.
Se loppu ny! Olemme siis syksyn taistelleet tätä tavaranpaljoutta vastaan ja onnistuneetkin raivaamaan tilaa ympärillemme. Kaikella tämänhetkisellä KonMari- ja raivaushypetyksellä on varmasti syynsä. Ihmiset ovat haalineet tavaraa ympärilleen ja nyt huomaavat, että vähempi on oikeasti parempi. 
Nyt joulun kunniaksi kieltäydyn antamasta roinaa lahjaksi enkä myöskään toivo sitä. Muistan, kuinka ala-asteikäisenä sain isiltä pari kymppiä, jolla kävin sitten ostamassa äidille ja isille joululahjat Tiksin Anttilasta. Ajatus on tärkein, eikö?
Tykkään antaa lahjoja läheisilleni, minusta on ihana yllättää heidät ja suunnitella pitkään, mikä ilahduttaisi saajaansa todella. Tänä jouluna annan siis sitä, mitä kaikki me kaipaamme ja tarvitsemme eniten: aikaa. Ja villasukat. 
Jos sinunkin perheeseesi kuuluu ihmisiä, joilla tavaranpaljous on jo saavuttanut huippunsa, katso nämä vinkit tämän joulun parhaista lahjoista! Nämä ideat on valittu puhtaasti läheisteni luonteenlaadun ja mieltymysten mukaan, mutta pienillä sovelluksilla saa näistä muokattua ideoita muillekin tyypeille. 

ISILLE

  • Liput mulle ja isille johonkin kevään tapahtumaan. Ensin ajattelin, että sillähän ei niin väliä, että mikä se tapahtuma olisi, kunhan saataisiin vaan yhteistä laatuaikaa. Tässä taisi olla oma lehmä ojassa, sillä haaveilin yhdestä hevostapahtumasta. Sitten mieleeni tuli, että isi ei ehkä nauttisi tästä ollenkaan, joten ei varmaan toteutuisi edes ajatus on tärkein -periaate. Tällä hetkellä vaihtoehtoina on siis joko vene- tai MP-messut tai joku romuralli, jos onnistun sellaisen löytämään
1. & 2. Messukeskus Helsinki, 3. Kiihdytysajoja; 4. Monster Truckeja löytyy näköjään myös Pinterestistä

ÄIDILLE

  • Äidin kanssa mennään ehdottomasti tekemään jotain todella kultturellia ja sivistynyttä. Ohjelmassa siis joko balettia, sirkusta, konserttia tai jotain näiden yhdistelmää. 

VELJELLE
  • Hmm, lähtisiköhän Mikko kattomaan hevosia... Veljen kanssa olisi kyllä kiva tehdä sellaisia juttuja, mistä molemmat tykkää. Liput urheilutapahtumaan, kuten nyrkkeilyä tai lätkää katsomaan, voisivat olla kova juttu. Jonkun suomiräppärin keikka tai festarit voisi olla myös hyvä tapa viettää yhteistä aikaa. 
1. Jätkäjätkät (taidan olla kyllä niin pihalla näistä kuvioista, kun jouduin googlettamaan hakusanalla 'suomirap artistit') 2. HIFK 3. Nyrkkeilyä vanhaan tyyliin


PUOLISOLLE
  • Tommin haluaisin viedä fiilistelemään meidän rakasta harrastusta Matkamessuille, johon yhdistyisi yö jossain tunnelmallisessa hotellissa. Ja hotellin aamupala. 

KUMMIPOJALLE
  • Kummipojalleni olen usein ostanut jotain kovaäänistä härpäkettä (ei kovin iso suosikki vanhempien osalta) tai jotain pelejä. Tänä vuonna lähtisin kummipoikani kanssa esimerkiksi futismatsiin tai elokuviin.
1. & 2. Futismatsia HJK:n tahdissa; 3. & 4. Leffa Finnkinossa, mä ainakin rakastan kaikkia piirrettyjä, tässä Trollit ja Sing

KELLE VAIN
  • Ruoka: toimii aina, menee käyttöön ja tuottaa iloa, täydellinen! Joko ravintolalahjakortin tai itsetehtyjen herkkujen muodossa.
  • Itsetehdyt käyttötavarat: villasukkia kuluu aina, kosmetiikka raikastaa pöhöttyneen joulun juhlijan, kynttilät poltetaan pyhien aikana pois ja itsetehty reseptikirja tuo iloa ja oivalluksia. Valitse lahja saajan tarpeiden ja omien taitojen mukaan. 
  • Kaveriporukalle risteily: tämä saattaa tuoda pieniä käytännön ongelmia aikataulutuksen yms. suhteen, mutta jos on ovela tai ajankohtaa ei tarvitse päättää etukäteen, niin eiköhän sekin hoidu. Risteilyitä voi saada etenkin arkilähdöille parilla kympillä per naama, joten panostuskin on varsin maltillinen
  • Käytetty kirja: tämä saattaa olla riskiveto, jos ei tunne toista vielä kovinkaan hyvin, mutta itse osaisin ainakin arvostaa. Hyvä klassikkoteos tai oma jo moneen kertaan luettu kirja niitä arvostaville voi olla oivallinen lahja! Harry Pottereista en tosin luovu, nm. viisasten kivi 10. kerta toden sanoo.

Tässäpä olisi minun vinkkini täksi jouluksi! Toinen hyvä puoli on, että näitä varten ei tarvitse lähteä jouluruuhkaisille kaupoille, vaan suurimman osan voi ostaa ihan kotisohvalta. Toivottavasti löysitte jotain ideoita, jotka toisivat ehkä jotain uutta tai ainakin sitä yhteistä aikaa tähän jouluun. Ja omat vinkit jakoon ehdottomasti! Olisi kiva kuulla, miten meinasitte läheisiänne lahjoa tänä vuonna.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti