6. LUUKKU: Turvallinen, kaunis ja rakas mahdollisuuksien maa

2016/12/07
Mitä Suomi tai suomalaisuus merkitsee minulle? Miksi minulle on niin tärkeää saada olla suomalainen? Miksi en haikaile ulkomaille kuin reissujen tai maailmanparantamisen muodossa?

Minä olen saanut hyvät eväät ja tasapuoliset mahdollisuudet elämääni. Minulla on oikeus ja mahdollisuus saavuttaa kaikki sama, mitä naapurin pojallakin. Tämä ei ole itsestäänselvyys kaikkialla maailmassa ja siinä missä maailmanpahuus tuskastuttaa ja turhauttaa niin saan olla joka päivä kiitollinen niistä mahdollisuuksista, joita olen elämässäni saanut. Mahdollisuuksien ja voimavarojen takia minä taasen pystyn olemaan avuksi ja hyödyksi siellä, missä minua tarvitaan. 

valokuvaus photography nature luonto Suomi Finland Olympus OM-D E-M10

Joskus minä pystyn ottamaan ylimääräisiä, muiden ihmisten taakkoja harteilleni ja joskus minulla on voimia sanoa ne asiat, joita toinen ei pysty sanomaan. Silloin minun saamani mahdollisuudet tuottavat hedelmää ja muillakin on tilaisuus nähdä, että heilläkin on oikeus ja mahdollisuus samaan tässä elämässä.

valokuvaus photography nature luonto Suomi Finland Olympus OM-D E-M10

Suuri kiitos kuuluu luonnollisesti vanhemmilleni, jotka ovat tukeneet useimmissa tavoitteissani. He ovat tehneet uhrauksia oman hyvinvointinsa ja omien halujensa kanssa, jotta minulla olisi mahdollisuus tavoitella tähtiin. He ovat kertoneet minulle, että pystyn mihin vain, mutta kehottaneet samalla olemaan varovainen. Minusta on välitetty ja minua on rakastettu, vaikka 16-vuotiaana vähän ärsytti ja nolottikin antaa jokaisen treffikumppanin puhelinnumero ja nimi äidille. Tulevaisuudessa tulen kuitenkin varmaan vaatimaan samaa omilta lapsiltani.

valokuvaus photography nature luonto Suomi Finland Olympus OM-D E-M10

Suuri kiitos kuuluu myös tälle sinivalkoiselle maalle, joka itsenäisyyspäivän kunniaksi tuntui pistävän parastaan, kun monissa kolkissa saatiinkin viettää päivä kirpeässä pakkaskelissä auringon helliessä.  Tässä elämäntilanteessa ja tällä elämänkokemuksella helpoiten kiitollisuutta herättää koulutusjärjestelmä. Olen kohta kuluttanut Suomen koulujen penkkejä viisitoista vuotta. Olen saanut paljon hyvää opetusta ja kohdannut monia innostavia opettajia. Olen saanut edellytykset aina seuraavalle tasolle, joskin tässä vaiheessa huomautettakoon, että olen aina nauttinut koulunkäynnistä ja opiskelusta ja muutamaa teinivuotta lukuunottamatta tehnyt töitä innolla sen eteen.

valokuvaus photography nature luonto Suomi Finland Olympus OM-D E-M10

Saan nauttia puhtaasta ilmasta, saan samoilla metsässä sen verran kun huvittaa, saan olla turvassa, saan rakastaa ketä haluan, saan toivoa, unelmoida ja haaveilla. Saan olla tyttö ja saan olla nainen, jolla on tehtävä, oma elämä ja omia tavoitteita. Saan elää tätä seikkailua maailman parhaassa maassa, maailman parhaimpien ihmisten kanssa. Kiitos siitä. Mikä tekee sinut kiitolliseksi? Haaveiletko asuvasi ulkomailla joskus?

valokuvaus photography nature luonto Suomi Finland Olympus OM-D E-M10


4 kommenttia :

 1. Kiitos ihanasta blogista! Mukava odotella, mitä mietteitä seuraava luukku tuo tullessaan. :) Lisäksi tämä on erinomainen motivaation lähde unelmien toteuttamiseen. ;)

  Haluaisin kysyä sinulta yhtä asiaa liittyen mafynettiin. Miten olisi mielestäsi järkevintä sovitella se oman lukusuunnitelman kanssa? En ole vielä hankkinut mafynettiä, ja aikomuksenani on ostaa pelkästään se tabletti. Pähkäilen vielä lukusuunnitelman kanssa, pystyn aloittamaan lukemisen vasta kuukauden päästä (onneksi sitten aivan täyspäiväisesti), ja mietin tätä oman lukusuunnitelman ja mafynetin yhteensovittamista.. Mafynetissä pystyy siis itse valitsemaan haluamansa aihealueen oman lukusuunnitelman mukaan? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kauniista sanoistasi! Itseäkin välillä jännittää, että mistähän sitä tekisi mieli kirjoittaa tänään :D Ihana kuulla!

   Hmm, hyvä kysymys ja varmasti moni pohtii myös tuota samaa, mikäli meinaa ottaa vaan tuon tabletin. Sehän riippuu myös aika paljon siitä, miltä tasolta lähdet. Mafynetissä pystyi ainakin minun aikaani valitsemaan aineen ja olisikohan vielä tarkemmin ollut myös kurssin valinta.
   Mikäli aloitat ihan nollista, on varmasti hyödyllistä käydä myös kirjoja läpi. Eli alkuun vaikka fysiikan kohdalla kappale läpi, niin että suunnilleen käry siitä, mitä siinä käsitellään ja sitten parit kirjan tehtävät. Tämän jälkeen voit tehdä kyseisestä aihealueesta mafynetin tehtävät.
   Jos sinulla on jo pohjaa, niin suosittelen vaan hyökkäämään suoraan mafynetin kimppuun. Kirjat kannattaa pitää lähellä, jos tulee tenkkapoo, niin voi tarkistaa, mistä tässä nyt olikaan kyse. Mafynetin käytön pystyy siis optimoimaan kyllä ihan suoraan omien tarpeiden mukaan. Mutta tosissaan olen kirjoittanut jossain vaiheessa, että itselle ainakin sopi se, että aamupäivän kävin yhtä ainetta ja iltapäivällä toista ainetta. Eli vaihtelu virkistää! :D
   Toivottavasti tästä oli edes jotain vastausta kysymykseesi, vastaan kyllä mielellään jos tulee jatkokyssäreitä :) Tsemppiä projektiin!

   Poista
 2. Ihania kuvia ja kivaa pohdintaa, kyllä monia noista pitää turhan usein itsestäänselvyytenä :) Ei, en haaveile eläväni ulkomailla, mutta eipä elämästä koskaan tiedä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos!
   Niin, sehän tässä onkin niin jännittävää. Onhan se ihanaa, että aina voi haaveilla ja mahdollisuudet ovat tiettyyn pisteeseen saakka ihan auki, mikäli sydän jossain vaiheessa sinne vetääkin :) Jonkun vuoden projektia olisi kiva päästä vetämään johonkin kehittyvään maahan, mutta eiköhän sitten pitäisi päästä jo kylmään ja pimeään ;)

   Poista