2. LUUKKU: Joulu ulkomailla, ei enää ikinä

2016/12/02
Heipatirallaa ja tiptap, tervetuloa joulukalenterin toiseen luukkuun! Olen kaksi viikkoa lukenut ELPAn (=elinkohtainen patologia) tenttiin, joka oli tänään. Fiilis ei ole todellakaan jouluinen, vaan ahdistunut ja levoton, tunnelmia voi seurata snäpistä nimellä laameri. Mulla ei ole edes joulukalenteria hommattuna itselle! Vain yksi lumilyhtykalenteri, jonka ostin söpöltä pieneltä jumppatytöltä. Eikä se riitä mihinkään!


Palasin tänään muistoihini viime joululta, kun Thaimaan lämmössä raaputtelin joulukalenteriarpaa, jotta edes hitunen joulumieltä oli mukana! Never say never, mutta ikinä en haluaisi enää viettää joulua ulkomailla. Aattona oltiin ihan vieraassa paikassa, ei mitään lahjaksi kelpaavaa, liian tulinen curry eikä edes lunta! Onneksi oli sentään rakkaita ihmisiä vierellä, kun oltiin aatto ja sen jälkeiset päivät pyhitetty olemaan "perheen" kesken. Perhe koostui mun pikkuveljestä, hänen tyttöystävästään ja Tommista.
Olihan meillä hyvä porukka ja paikka oli kivan rauhallinen, mutta ei ollut riisipuuroa, kinkkua, ei joulutorttuja tai äidin karpalokiisseliä. Ei päästy joulukirkkoon tai joulusaunaan. En saanut toimia tonttuna enkä avata lahjoja. Kukaan ei lukenut jouluevankeliumia ja muut joulunjuhlijat olivat kännissä. En tykännyt yhtään. Tuli hirveä ikävä hössöttäviä äitiä ja mummia, joulukirkkoruuhkassa kiroilevaa isiä, rauhallista löhöilyä ruuan jälkeen ja kaikkia joulubiisejä. Se oli oikeastaan aika surullinen joulu.
Mulle joulu on tärkeä ja haluan juhlistaa sitä rakkaiden ihmisten kanssa. Haluan olla vaan ja höpötellä, vitsailla, laulaa, lukea, katsoa elokuvia ja syödä hyvää ruokaa. Minulle joulu on suuri juhla, ihana valopiste keskellä pimeää talvea ja niin se saa myös ollakin. En kaipaa pakoon lämpimään, jossa joulu on päivä muiden joukossa, vaan haluan olla kylmässä, toivottavasti lumisessa Suomessa piristämässä perhettäni. 


Mä olen tosi pahoillani, mutta en saa nyt millään muokattua tuota tämän päivän videota julkaisukelpoiseksi. Oon matkalla Vantaalle, jossa mun veli saa luvan auttaa sen kanssa, toivottavasti saan huomenna jaettua teille taas naminamireseptejä!

Mukavaa viikonloppua, lomaileeko muutkin sujuvasti maanantain yli? Millaisia kokemuksia teillä on joulusta ulkomaailla? Onko ihan huippu vai ei jatkoon? olisi kiva tietää, miten ihmiset näkee tän asian!


2 kommenttia :

 1. En ole ikinä viettänyt ulkomailla joulua ja tuskin tulen viettämäänkään! Matkustelusta tykkään kyllä, mutta joulua en matkustamiseen halua "uhrata" :D Olen niin kertakaikkisen jouluihminen ja joulu on ehdottomasti vuoteni kohokohta. Ei tuntuisi niin joululta palmujen alla. No, eipä ollut häävi Suomen joulukaan esim. v. 2013, kun oli mustaa ja pimeää ja satoi vettä. Valkoinen joulu se olla pitää! Ja sitähän saa joka vuosi jännittää, onko lunta vai ei :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No uskon, ei siinä vaan ole sitä joulun tuntua! Suomalainen joulu on vaan niin rakas, perinteinen ja tunnelmallinen että pois en vaihtaisi <3 Haha, no joo, tietysti niitä poikkeuksiakin on, mutta oppiipahan arvostamaan valkoista joulua sitten!
   Kuopiossa ainakin näytti hyvältä tilanne eilen, kun hätäpäissäni poljin liian tiukalla aikataululle juna-asemalle lumipyryssä :D

   Poista