10. LUUKKU: Viisi kikkaa kaamosmasennuksen lannistamiseen

2016/12/11
Heippatirallaa! Nyt ollaan Pohjois-Karjalasta palauduttu hetkeksi aikaa taas arjen ääreen, kun tämän vuoden viimeiset kouluhommat odottaa. Huomenna on luvassa anen seminaaria sekä kardiologian viimeinen harkka, niin surullista, että touhu loppuu jo! Ennakkoluuloistani huolimatta kardiologia on vienyt sydämeni ja on upeaa huomata, kuinka klinikassa opitut asiat ovat oikeasti niin käytännönläheisiä. Parasta on, kun annetaan keissi tai potilas ja sitten pitää selvittää, mitä on tapahtunut.

winter talvi valokuvaus photography Kitee Suomi Finland Olympus OM-D E-M10

Kardiologian tentti on keskiviikkona ja ensimmäistä kertaa lääkisurani aikana edessä on koe, johon en ole valmistautunut lukemalla kellon ympäri koetta edeltävänä kolmena päivänä. Olen tässä rauhallisesti noin puolen viikon ajan lukenut ja tehnyt mind mappeja rauhallisesti. Tuntuu, että osaan asioita, vaikka en ole sinänsä vielä tenttiin lukenutkaan! Mikä fiilis, mä sanon.
Kuten kerroin viime postauksessani, minua on alkanut vaivata tämä pimeän vuodenajan alituinen, noh, pimeys. En millään jaksaisi herätä, kun aamuisin on niin pimeää. Kello 17 tuntuu siltä, että päivä on ohi ja pitäisi varmaan mennä kohta unille, kun tämä pimeä painaa niin päälle. En suostu! Siksipä mieleeni tulikin listata hyviä tapoja, joilla pimeydestä ei tarvitse välittää niin paljoa.

winter talvi valokuvaus photography Kitee Suomi Finland Olympus OM-D E-M10

5 vinkkiä pimeään vuodenaikaan:

1. Hanki korvavalo! Tämä todistetusti parantaa kaamosmasennusoireita ja saa korvasi valoreseptorit hehkumaan onnesta. Hyvä hämy!

2. Vyöhyke- tai yksisarvisterapia kuuluu jokaisen suomalaisen talvikauden viikko-ohjelmaan. Näiden avulla selviät pimeimmästäkin vuodenajasta ja aurasi hehkuu jälleen.

3. Hopeavesi on luonnon oma antibiootti, minkä avulla selätät pahimmatkin syys-, talvi- ja alkukevätflunssat. Tätä ei tosin suositella nautittavan sisäisesti, kun ei ihan tiedetä, että mitä aineita siinä milloinkin on ja mitä se mahtaa elimistössä tehdä.
........

winter talvi valokuvaus photography Kitee Suomi Finland Olympus OM-D E-M10


Eikun oho, nyt mulla kyllä lähti ihan väärä levy pyörimään. Nämä on tarkoitettu vain ihan yksityiseen käyttöön! Viisi todellista vinkkiä ovat vähän yleismaailmallisempia. Take a peek ⇟

1. Hanki uusi harrastus tai verestä vanhoja! Kaiva luistimet kaapista, valloita lähin lasketteluvuori tai kokeile lumikenkäilyä. Vauhdin huumassa ja luonnon helmassa et ehdi edes ajatella, kuinka masentavaa jatkuva ympäröivä pimeys on

2. Etsi Googlesta lähin kirjastosi, käy vierailulla ja lainaa kasa täysin uudenlaisia opuksia. Kuten Harry Potterit ranskaksi ja saksaksi. Lämmin tee, kirkasvalolamppu ja jännittävä kirja saavat unohtamaan maailman pahuuden

3. Aloita haaveileminen. Haaveile mieluiten jostain lämpimästä ja aurinkoisesta. Kerää Pinterestisi tai  haavekartta kotona täyteen kuvia kirkkaista vesistä, valkoisista rannoista ja ruskean tirisevistä nahoista. Jos ei kaamosmasennus tällä kaikkoa, niin ainakin saat seuraksesi myös vahvan kaukokaipuun ja reissukuumeen. 

4. Jos olet sellaisessa elämäntilanteessa, että on varaa ja aikaa hypätä koneeseen ja oikeasti kaikota maailman toiselle puolelle, niin tee se. Ota äkkilähtö ja lähde etsimään valashaita Indonesian kirkkaista vesistä (mulla on hirveä reissukateus, kun näin mihin ystäväni ovat ihan parin päivän päästä menossa). Muista ottaa paljon kuvia, jotta meillä muilla on materiaaleja haavekarttaamme.

5. Nauti ex tempore -vierailuista ystäviesi ja läheistesi luona. Mene piristämään ystäväsi päivää, tuo levy suklaata ja parantakaa maailmaa teekupposen äärellä. Tai viinipullon. Kyllä unohtuu maailman murheet, kun omassa sosiaalisessa elämässä riittää niin hyvin puitavaa.

winter talvi valokuvaus photography Kitee Suomi Finland Olympus OM-D E-M10


Noniin, näillä vinkeillä uskoisi kenen tahansa selviävän Suomen pitkästä, mutta ah niin ihanasta talvesta! Kyllä se aurinkokin vielä paistaa, mutta nyt meillä on monta kuukautta aikaa nauttia kylmästä ja lumesta, sitä pitää osata arvostaa. Vaikka kaksi vinkkiäni liittyivätkin pois pääsemiseen....
Minulla meinasi tosissaan tulla tämä kirjoittaminen jo korvista, mutta hetken kun sai olla rauhassa, niin ajatuksia teksteihin tuli kuin itsestään ja nyt oli taas hauska päästä sorvin ääreen. Toivottavasti välittyi myös teille lukijoille tämä parantunut fiilis ♥

Disclamerina pohjalle: Tarkoitukseni ei ole loukata ketään, huumorillahan minä vain. Kaikki saavat käyttää valitsemiaan hoitomuotoja, mikäli kokevat sen hyödylliseksi eikä siitä ole haittaa terveydelle tai kukkarolle. 

winter talvi valokuvaus photography Kitee Suomi Finland Olympus OM-D E-M10

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti