Valokuvauskoulutuksessa - enemmän irti Olympuksesta!

2016/11/24
Minua on vaivannut todellinen inspiraatiopula tämän blogin kanssa, kun minulla on sellainen tunne, etten halua koko ajan olla syntyjä syviä kirjoittelemassa, mutta tuntuisi aika vieraalta vaan läntätä kasa kuvia blogiin ja olla tyytyväinen.
Meillä on kolme tenttiä tässä tulossa ennen joululoman alkua ja nyt alkaa pikkuhiljaa hirvittämään. Olenkin keskittänyt kaiken energiani lukumotivaation keräämiseen ja onnistunut siinä suhteellisen hyvin. Saas nähä, puhuvatko tulokset vieläkään sen puolesta. Usko alkaa loppua. 
Olin kuitenkin järjestänyt itselleni pimeään syksyyn jotain hauskaa vaihtelua, kun Olympus Suomi mainosti järjestämistään valokuvauskoulutuksista. Olin jo saanut jonkin verran (ja enemmän kuin mistään muusta kamerasta ennen) irti ihanasta OM-D E-M10:ni, mutta tuntui, että sillä olisi vielä paljon annettavaa. Ilmoittautuin siis heti Tyyliä metsästämässä -blogin Veeralle Jyväskylässä 23.11 järjestettävään koulutukseen.

Eilen kahden maissa päivällä lähdin painavan repun, täyden kameralaukun ja mietteliään pään kanssa kohti Jyväskylää. Matka taittui mukavasti Onnibussilla, siinä meni sekin neitsyys! Koulutus pidettiin tunnelmallisessa hotelli Yöpuussa ja paikalla oli mukavasti eri kuvaustaustan omaavia henkilöitä. Koulutuksessa käytiin läpi kaikki perusasetukset niin, että varmasti tajutaan, mitä niillä haetaan takaa.

Veera esitteli eri tilanteita, missä mitäkin asetusta käytettiin ja antoi vinkkejä ennakkoluulottomampaan käyttöön. Minä, kuten koko muukin ryhmä, luulin, että kameran omaa salamaa ei missään nimessä voisi käyttää, jos halusi välttää karmean ysikytluvun pokkariefektin. Nytpä tiedän paremmin, että kun otan kuvia sen lierihatun kanssa, se vaatii salaman tuekseen! Ja salaman tehoa voi säätää!

Opin myös hirveästi kameran manuaalisäädöistä, valotuksesta, valkotasapainosta ja tarkentamisesta. Mysteeriksi siis jäi enää se, kuinka onnistua upeasti kuvissa. No ehkä pari muutakin juttua..

Oli ihan superhauskaa leikkiä kameran asetuksilla ja huomata, miten keinovalossakin sai ihan hyväksyttäviä kuvia. Ainakin niistä paikallaan möllöttävistä kameroista ja objektiiveista, joita Veera oli tuonut paikalle ihasteltaviksi ja kokeiltaviksi. Nyt kun vielä ehtisi kokeillakin kaikkia niitä vinkkejä tarpeeksi valoisaan aikaan, joka ainakin meillä alkaa olla jo lähemmäs paria tuntia keskipäivällä. En ole aikaisemmin edes tajunnut, mitä haasteita bloggaaminen tuo joka talvi!

Olen niin tyytyväinen tähän kamerahankintaani ja kuolaan jatkuvasti uusia objektiiveja. Tällä hetkellä on käytössä Olympuksen kiinteä 45 mm 1.8 sekä pancake kittiputki 14-42 mm 3.5-5.6, joista jälkimmäistä tulee kyllä käytettyä todella harvoin. Näiden lisäksi ostin hyvän nettivihjauksen ansiosta  Panasonicin 25 mm 1.7, joka on ehdottomasti se luottoputki tällä hetkellä. Täydellinen oman naaman kuvaukseen.

Kuvaan lähestulkoon kaikki omakuvat wifiä käyttäen etänä puhelimella, niin kätevää! Ja saa syyttää vaan itseään, mikäli kuvat epäonnistuvat. Tykkään myös kuvata luontoa, mutta olen niin laiska, että harvoin jaksan lähteä henkeäsalpaavia maisemia kuvailemaan.

Alkuun oli tarkoitus laittaa vain kuvia eilisen koulutuksesta, mutta tajusin, että kymmenen kuvaa samasta kamerasta ja putkiläjästä ei saattaisi kiinnostaa kaikkia. Joten nyt teen sen, mitä alkutekstissä sanoin vierastavani. Lätkäisen tähän postaukseen kasan kuviani ja olen tyytyväinen lopputulokseen. Ja suurin osa tietysti omaa naamaa puhelimen yhteydellä räpsästy. Mitäs tykkäätte? Monia näistä kuvista on nähty jo Instagramin puolella, eli sieltä pääsee nopeasti seuraamaan ajankohtaisia kuulumisia ⤝


4 kommenttia :

 1. Mulla on itseasiassa tulossa kunnon kameran hankkiminen ajankohtaiseksi, ja oon paljon miettinyt just eri merkkien välillä! Olympuksen kamerat ainakin kuulostaa hyviltä! Kiva että sait koulutuksesta paljon irti, onhan tuollaiset hyödyllisiä :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voin kyllä lämpimästi suositella Olympuksia! Ehdottoman parhaita vehkeitä :) Ainakin tämä kyseinen yksilö, mikä miulla on käytössä. Oli kyllä todella hyvä kolutus ja olen iloinen, että lähdin, vaikka viikko melko tiivis olikin :)

   Poista
 2. Itse on varmaan helposti niin kriittinen omalle bloggaamiselle ja blogin sisällölle, itsekin mietin usein että tuleekohan liian paljon samantapaisia postauksia tms.. mutta siun blogista en oo kyllä huomannut sellaista, että tulisi aina liian syvällistä juttua kun siulla on kuitenkin tuo opiskelu tosi tärkeä osa tätä blogia. Kiva kuulla, että sait paljon uusia näkökulmia kuvaamiseen! Kun otat kuvan kännykän yhteyttä käyttäen, mihin tarkennat kameran? Monista kuvista näkee, ettei tarkennus ole ihan kasvoissa, ne on vähän blurreja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinhän se on! Pitäisi oppia arvostamaan sitä, mitä saa aiakiseksi eikä aina bongailemaan niitä vikoja :) Kiitos!
   Yritän kyllä kovasti aina tarkentaa naamaan, sen takia ihastuinkin tuohon etäominaisuuteen, kun pystyi ottamaan kuvia itsestään ilman vitkalaukaisinta, jolloin kuvat olivat aina epätarkkoja! Olisinkohan joissain sitten vähän liikahtanut tai tarkennus ollut pikkasen poissa paikoiltaan. Syytä voi olla myös muokkaustaidoissa, kun niitä vielä kehittelen ihan nollatasosta :D

   Poista