Syysloma ja elämäni ensimmäinen vaellus

2016/10/15
Olympus photography view maisema Suomi Finland järvi lake


Eilen alkoi loma ja huomenna koittaa lähtö Rukalle, josta maanantaina lähdemme kuuluisalle Karhunkierrokselle. Laukut on pakkaamatta, meille on tulossa viikonloppuvieraita, varusteet on miettimättä, vaelluskenkiä ei ole, makuupussi on mallia kesä +15 astetta Celsiusta, muonaa ei ole, enkä sen koommin kyllä tiedäkään, että mitä voin rajoituksineni siellä syödäkään, nälkä ja kylmä pelottaa, Tommi ei lähde mukaan, autossa ei ole talvirenkaita, meillä ei ole telttaa mukana ja porukastamme ehkä yksi on vaeltanut aikaisemmin. Tuntuu siis turvalliselta ja rennolta pikku reissulta.
Lista saattaa kuulostaa hurjalta, mutta uskon silti eliinjäämismahdollisuuksiimme. Ostin maailman parhaan takin kuitenkin, äiti ja isi tuovat talvirenkaisen auton ja ajattelin käydä ostamassa talvimakuupussin. Lisäksi positiivisena pitää ajatella, että pystyn ainakin syömään tonnikalaa ja reissu kestää vain 3 päivää, joten kyllähän sitä nyt tonnikalalla kolme päivää elää. Mahdollisuuksiamme lisää myös se, että oikaisemme vähän, joten kolmeen päivään mahtuu vain 60 km matkaa ja meillä on kyydit sekä sinne että pois. 
Mutta, jos lukijoissani sattuu olemaan kokeneempia eränkävijöitä, olisin kiitollinen kaikista vinkeistä sekä sudenkuopista, joita välttää. Mitä ottaa mukaan? Mikä on hyvää muonaa? Hyvä pysähtymispaikat jne? Olen kiitollinen kaikesta!


Mukavaa syyslomaa kaikille, joilla sellainen on ja erittäin kivaa arkiviikkoa kaikille sellaisen omaaville! Palailen ensi viikon aikana sekä kysymyspostauksen toisen osan kanssa sekä luultavasti reissuraportin muodossa. 


4 kommenttia :

 1. Itse en ole ollut vaeltamassa, mutta syksyisestä telttailureissusta oppineena voin ainakin suositella seuraavia: taskulamppu (muukin kuin puhelimen), villasukat, kerrospukeutuminen ja sadevarusteet sekä itselle että repulle. Myös tulitikut kannattaa ottaa mukaan nuotion tekemistä varten. Mukavaa ja antoisaa vaellusta teille! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä! Ehdin tämän lukemaan ennen reissua, mutta en sitten ehtinyt enää kommentoimaan, kun järkkäykset painoivat päälle :) Noi oli kyllä ehdottomasti kaikki aivan elintärkeitä asioita joita luettelit! Lämpö oli niin tärkeää tuolla reissussa, että hyvä kerrospukeutuminen oli kyllä ehdoton.

   Kiitos, reissu oli tosi ainutlaatuinen, mutta nyt kyllä väsyttää! En ehkä ihan heti uudestaan ole lähdössä :D

   Poista
 2. Moi! Teillä taitaa olla reissu tehtynä, mutta vastaisuuden varalle, kirjoitan itse retkeilyaiheista blogia, käy kurkkaamassa jos yhtään kiinostaa :)

  http://mekahdestaan.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa! Kiitos vinkistä, eiköhän noita tietoja tulla vielä tarvitsemaan :) Käynkin lukaisemassa!

   Poista