Kysy mitä vaan!

2016/10/04
Taas on aika lähteä uusille ja tuntemattomille poluille tämän blogin kanssa ja ottaa käsittelyyn pitkään haaveiltu ja pitkään harkittu kysymyspostaus. Haluan palvella lukijoitani mahdollisimman hyvin unohtamatta kuitenkaan itseäni ja tämän tyyppinen postaus tuntuisi olevan kiva molemmilta kanteilta.  
Nyt on siis aika antaa mielikuvituksesi lentää ja saat kysyä minulta mitä vaan! Oli se sitten opiskeluihin, Kuopioon, aikaan ennen Kuopiota, harrastuksiini, ajankäyttööni, pääsykokeisiin tai näiden asioiden ulkopuolisiin juttuihin liittyvä. Pyrin vastaamaan kysymyksiinne totuudenmukaisesti ja annimaisesti, mutta en luonnollisesti vastaa asiattomiin tai törkeisiin kysymyksiin. Muistetaanhan siis hyvä mieli ja ystävällinen asenne kaikkia kohtaan!

Jotenka, fire away! Pahin pelkohan tällaisessa tilanteessa on, että kukaan ei haluaisi kysyä mitään ja sitten on vaan vaikuttanut hölmöltä ja itsekeskeiseltä. Kysymyksiä voi laittaa kommentteihin ja sähköpostiini: kotirantanni@gmail.com
Sovitaan, että aikaa on tämän viikon loppuun ja sitten kokoan ensi viikolla vastaukset! Tällä viikolla vielä tulossa viikko matkassani -postaus, johon on ollut hauska kuvailla päivien mittaan. 
Muistattehan blogin some-kanavat! Touhujani voi seurata instassa, Facebookissa ja blogit.fi'ssä. Lisäksi laittelen snäppiä päivittäin nimimerkillä laameri, see you there!


18 kommenttia :

 1. Moikka! Kiva blogi. :) Kysymys: Mikä olis tällä hetkellä se ala, johon haluaisit erikoistua/onko haaveissa erikoistuminen ylipäänsä? Ja miksi? :) Onko sua alusta asti kiinnostanut joku tietty, vai onko opintojen aikana tullut jotain mistä oot innostunut?

  VastaaPoista
 2. Moi! Miten paljon klinikassa aikaa menee kouluun? Jääkö iltaisin vapaa-aikaa harrastuksille ja olemiselle vai painetaanko sairaalalla pitkää päivää ja illat kuluvat opiskellen? Olen Tampereella ekaa vuotta ja meidän klinikka siintää vielä kaukana tulevaisuudessa mutta olis kiva tietää miten Kuopiossa opiskellaan :)

  VastaaPoista
 3. Heipsan, vähän edellistä kysymystä sivuten, mua kiinnostaa onko mitenkään realistista ajatella tekevänsä töitä opiskeluaikana ? Varsinkin klinikassa. Itse haaveilen opinnoista Helsingissä ja aiemmasta tutkinnosta johtuen täytyisi kahden ekan vuoden jälkeen rahoittaa opiskeluaika töissä käymällä :P (kahdelle ekalle vuodelle saa aikuiskoulutustukea). Ja sit vielä, mikä sun mielestä on Kuopion lääkiksen edut jos vertaa muihin lääkiksiin (jos tällaiseen pystyy vastaamaan :D ). Ja sit viel että ootko lapsena/teininä harrastanut jotain tiettyä juttua ?

  VastaaPoista
 4. Mikä asia vaikutti eniten siihen, että hait juuri Kuopion lääkikseen? Pääsitkö sisään ekalla hakukerralla vai jouduitko hakemaan useammin? Kävitkö valmennuskurssia? Kirjoititko lukiossa fysiikkaa, kemiaa tai bilsaa ja millä arvosanoilla?

  VastaaPoista
 5. Mikä on tärkein asia mitä oot tähän asti oppinu lääkiksessä?

  VastaaPoista
 6. Mitkä on sun mielestä lääkärin tärkeimmät ominaisuudet?

  VastaaPoista
 7. Kuinka iso merkitys ruotsin osaamisella on lääkiksessä?

  VastaaPoista
 8. 5 parasta asiaa elämässä?

  VastaaPoista
 9. Voisitko kuitenkin ajatella vaihtavas elukalle?😇

  VastaaPoista
 10. Finnish is not my first language so I hope it's ok to ask in English :) You can still answer in Finnish, reading is much easier than finding the right words when trying to write :P
  My question is: do you have some kind of compulsory work you have to preform after finishing medical school? Like in a health care center (terveyskeksus) for example? Something that would be kind of like the swedish AT-tjänstgöring (don't know if you are familiar with that though?). If I have understood it correctly you get your license directly after finishing medical school? whereas the swedes have to do the AT to get theirs. I have still heard that there is some kind om compulsory working period also in Finland, but haven't quite found anything about it.

  Hope you understand my question. And I like your blog! :)

  VastaaPoista
 11. Pääsitkö ensimmäisellä hakukerralla lääkikseen vai jouduitko hakemaan useamman kerran? Oliko Kuopio ensimmäinen hakuvaihtoehtosi? Millaista on asua Kuopiossa ja missä päin ovat ns. parhaat alueet asua lääkisopiskelijana Kuopiossa? :)

  VastaaPoista
 12. -Onko lääkäri ollut aina sun unelma-ammatti vai tuliko se myöhemmin mieleen?
  -Millainen lääkäri haluaisit tulevaisuudessa olla (mitä piirteitä arvostat lääkärissä)?
  -Kuinka kauan olet harrastanut ratsastusta?

  VastaaPoista
 13. Onko vuosikurssilanne/ylipäätään koulusanne paljon ulkopaikkakuntalaisia?
  Päärjääkö lääkiksessä, vaikka englanti ei ole kovin vahvaa (käsittääkseni kirjallisuus on pitkälti englsnniksi)?
  Mitkä erikoistumisalat ovat tähän asti tuntuneet mielenkiintoisimmilta?
  Onko opiskelu rankkaa?

  VastaaPoista
 14. Mikä on lääkiksessä parasta?, Minkä takia haluait juuri lääkäriksi?, Onko opiskelijoiden välillä kilpailua?

  VastaaPoista
 15. Uskotko, että kaksoistutkinnon tehnyt voisi päästä lääkikseen, jos on kirjoittanut enkun, pitkän matikan, äikän, bilsan, kemian ja fysiikan eli käynyt ne kurssit lukiolla?

  VastaaPoista
 16. Millainen olisi sun unelmien koti ja missä kaupungissa ajattelisit sen olevan? Voisitko kuvitella asuvasi ulkomailla? Millaisena kuvittelet elämäsi kymmenen vuoden päästä? Mikä on tärkein asia, jonka olet oppinut elämässäsi? :)

  VastaaPoista
 17. Minkä hyvän neuvon haluaisit antaa tällä hetkellä lukiossa opiskelevalle?

  VastaaPoista
 18. Wau! Kiitos miljoonasti kaikista kysymyksistä ja kommenteista! <3 Alan tänään vastailemaan noihin ja toivottavasti jo parin päivän päästä saan postuasta ulos! Huippua :)

  VastaaPoista