Viime viikkojen kuulumisia

2016/09/15
Tämä viikko on ollut jotenkin ihan kaoottinen. Alkuviikosta jo tuntui siltä, että en tule selviämään hengissä. Vaikka kuinka olen toitottanut itselleni, että en ota stressiä kolmosvuodesta, koska syytä ei siihen yksinkertaisesti vain ole, niin huomasin huolehtivani koulujutuista sellaisella epäterveellä tavalla. Stressasin sitä, että unohdan tehdä jonkun pakollisen koulujutun tai unohdan merkitä lukariin pakollisia opetuksia ja jätän siksi menemättä. Ei minua huoleta, että hommaa olisi liikaa tai että minusta ei olisi tähän, vaan se, että on niin paljon yksittäisiä hommia, että joku jää vaan epähuomiossa tekemättä.

Olympus OM-D E-M10 photography valokuvaus muotokuvaus, potrait

Tällä viikolla meillä oli suhteellisen paljon harkkoja ja vain pari luentoa. Viime viikkoina olen laittanut käsi täristen elämäni ensimmäistä kanyylia kaverin suoneen, petraillut vielä verenpaineen mittausta ja pohtaillut useampien potilascasejen parissa. On ihan mahtavaa huomata, kuinka stetareiden käyttö helpottuu jatkuvasti ja tänä vuonna verenpaineen mittauksessa kuunneltavat äänet oikeasti kuuluivat eikä homma ollut enää hermostunutta säheltämistä. Monet kurssilaiseni olivat huippuinnostuneita kanyylin laittamisesta, mutta itse en vieläkään tykkää siitä, että toimeni aiheuttavat kipua tai epäukavuutta. Tämä on epäilemättä sellainen asia, josta pitää vain oppia pääsemään yli. Luonnollisesti siitä ei varmasti koskaan tarvitse pitää, mutta se pitää hyväksyä, että toimistani aiheutuu potilaille joskus epämukavuutta ja kipuakin.

Olympus OM-D E-M10 photography valokuvaus muotokuvaus, potrait
Potilastapauksia on ollut laidasta laitaan, mielenkiintoisimpia varmaan oli case, jossa piti arvioida potilaan leikkauskelpoisuutta ja sen jälkeen esitellä se koko kurssille. Radiologia alkoi myös tällä viikolla ja ensimmäisessä harkassa katselimme opettajan johdolla mm. traumapotilaan kuvia ja yritimme sen jälkeen itse tulkita kuvia. Jotain selkeimpiä hommia pystyy kuvista jo nyt näkemään, mutta hitto kyllä se vaikutti ihan magialta, kun se opettaja esitteli jotain tummista möykyistä koostuvaa uä-kuvaa ja kertoi, mitä siinä näkyi kokeneen kollegan silmin.

Olympus OM-D E-M10 photography valokuvaus muotokuvaus, potrait
Alkuhämmennyksen jälkeen myös KYS alkaa vaikuttaa paikalta, jossa osaa jo jonkin verran kulkea. Ekoana viikkona kävelimme pollana kaverini kanssa valkoiset kiiltävät takit päällä varmoina määränpäästämme ja moikkailimme mennessämme paria vanhempaa kurssilaista. Taisin vielä hehkuttaa jotain siihen suuntaan, kuinka siistiä tämä kaikki on. Vanhemmat kurssilaiset saivat pian aihetta räkäiseen nauruun, kun nöyränä häntä koipien välissä palasimme takaisin samaa reittiä ja kysyimme reittiä oikealle osastolle. 0-kerros osaa sekoittaa.

Olympus OM-D E-M10 photography valokuvaus muotokuvaus, potrait
Tällä viikolla oli myös yksi fuksien ja hiukan ehkä meidän muidenkin vuoden kohokohdista, kun sai kaivaa vuoden kaapissa muhineen valkoisen lakanan kaapista ja lähteä muistelemaan jälleen sitä uskomatonta yhteenkuuluvuuden tunnetta, joka tässä koulussa vallitsee. En vaihtaisi päivääkään pois. 
Ensi viikolla alkaa varmaan oikeiden potilaiden tutkiminen, joka aiheuttaa kieltämättä kyllä jännitystä ja kipristelyä mahanpohjassa. Ensimmäiset potilaat tutkitaan pareittain, jolloin hommaan saa pehmeän laskun. Potilaita on nähty jonkun verran jo harkoissa, mutta koko homma on silti ihan uutta ja muistettavia asioita on niin paljon, että väkisinkin tulee varmasti mokattua ja unohdettua asioita. Onneksi meidän koulussa kohtaamisia potilaiden kanssa on niin paljon, että kolmosen aikana ehtii hommaan muodostua tietynlainen rutiini.

Olympus OM-D E-M10 photography valokuvaus muotokuvaus, potrait

Harrastuspuolella olen löytänyt itselleni upean tallin, josta voisin kertoa lisää vaikka ihan oman postauksen muodossa. Aloitin viime viikolla aikuisten akrobatian, jossa harjoitellaan perusakrobatialiikkeitä ja se on ihan superhauskaa ja varmasti todella kehittävää! 
Tämä viikko tuntui alkuviikosta raskaalta, mutta nyt eläessäni torstai-iltaa, huomaan, että tässähän tämä viikko sitten olikin. Ja tuli oikeasti opittua asioita! Viikonlopuksi lähdemme Vantaalle, jossa äiti on järjestänyt ohjelmaa perjantaille. Muuten tavoitteena varmaan nähdä kavereita ja rentoutua kunnolla. 

Olisitteko kiinnostuneita jonkin näköisestä kysymyspostauksesta? Ajattelin sellaista, jossa saisi ihan vapaasti heitellä kysymyksiä ja pyrin sitteen parhaani mukaan vastaamaan. Onko jotain muita postausideoita, jotka kiinnostaisivat tällä hetkellä?

Muistakaahan käydä seurailemassa meininkiäni somen eri kanavissa! Seuraamisnappulat löytyy tuosta vasemmalta ja päivittyvät suhteellisen aktiivisesti ---> 


6 kommenttia :

 1. Moikka!
  Halusin vaan tulla heittämään kommenttia, kun tässä hetkisen jo seuraillut sun blogia :) Tykkään erityisesti siitä, että kirjoitat monipuolisesti aiheista laidasta laitaan! Vaikka ajauduinkin tänne lähinnä lääkisjuttujen kautta, niin voisin kuvitella seuraavani muutenkin! Huippua siis, jatka samaan malliin :D
  Sun blogi on ollut yks innostajista siinä, että oon tässä pohtinut hakevani ens keväänä kahden hylsyn jälkeen Tampereen sijasta Kuopioon. Vähän hirvittää, että miten sitä pärjää niin kaukana tutuista ympytöistä pääkaupunkiseudulla, mutta tosiaalta se vois olla iso mahdollisuus nähdä jotain ihan uutta! Ennen en ollut antanut Kuopiolle edes mahdollisuutta sijaintinsa takia, mutta mitä enemmän oon ottanut selvää niin sen paremmalta vaikuttaa :) Mielenkiinnolla seurailen jatkossakin! Mukavaa syksyä sulle ja tsemppiä opiskeluihin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anteeks kun huutelen tähän väliin, mutta hae ihmeessä Kuopioon! Näin kahden viikon lääkiskokemuksella voin kertoa, ettei yhtään kaduta, että tänne hain :) Ja muutenkin tää on tosi kiva ja kaunis kaupunki, tykkään ihan älyttömästi!

   Poista
  2. Hyvä että saadaan vahvistusta myös muista pk-seutulaisista meikäläisen vauhkoamiselle Kuopion hienoudesta! Oon niin rakastunut Kuopioon taas kesän jälkeen uudestaan ja on ihana huomata, että täällä jatkuvasti yritetään kehittää kaupunkia ja tuodaan huippuja tapahtumia meille :)
   Kyllä sitä täällä pärjää hyvin ja omasta asenteesta ja asettautumisesta määräytyy paljon miten täällä viihtyy. Kun osallistuu tapahtumiin ja hommaa elämän täältä niin vuodet menevät kuin hujahtaen!
   Kiitos kauniista kommenteistasi, olen erittäin otettu! Juuri tuollaista inspiraatiota toivon blogini innoittavan :) ehdottomasti vaan kirjat käteen ja ens keväänä hakua Kuopioon ;)
   Olen vähän sitä mieltä, että jos ei opiskeluaikana lähde niin ei sitä oikein muuten tule lähdettyä! Ja aina pääsee takaisin :D
   Kiitos vielä kommentistasi, se piristi valtavasti! Toivottavasti tapaamme vielä Kuopiossa ja vaikka päätyisitkin muualle hakemaan niin hurjasti tsemppiä lukuihin, hyvällä motivaatiolla sen pääsykokeen päihittää!

   Poista
  3. Kiitos hurjasti tsempeistä! Tänä vuonna mennään eikä meinata ;) Toivottavasti Kuopiossa nähdään!
   t. sama anonyymi

   Poista
 2. Talli postaus kiinostaa tätä heppatyttöö, kysymyspostauskin kuulostaa mukavalta ja some otettu haltuun! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että löytyy muitakin heppiksiä! Talli on kyllä huippu ja ansaitsee ehdottomasti oman postauksensa :) Loistavaa, pitääkin miettiä noiden toteuttamista ja pyörät pyörimään! Huippua, että olet löytänyt somejututkin, ne kuitenkin päivittyy vähän useammin :)
   Kiitos kivasta kommentistasi!

   Poista