Parisuhteen vaiheet

2016/09/03
Tämä pilke silmäkulmassa tehty listaus parisuhteessa läpikäytävistä vaiheista avaa meidän tarinaamme ja kertoo onnen ja epätoivon hetkistä. Tervetuloa mukaan! Kuulisin mielelläni, jos muillakin on samankaltaisia kokemuksia!

The ihastus
Kaikki varmasti tietävät tämän tunteen ja ne hetket, kun kaiken ajan voisi vain viettää sen toisen kanssa. Koulu, kaverit ja muu elämä menettävät merkitystään, kun ajatuksissa pyörii vain yksi ihminen ruusunpunaisissa kuvitelmissa. Molemmat panostavat viehätysvoimaansa, ovat kokeilunhaluisia ja innostuneita kaikista toisen ehdotuksista. Kakalla käynti poistuu päiväohjelmasta noina yhteisinä aikoina, jatkuva karvattomuus on luonnollista ja on ihan ok hylätä kaikki aikuisuuden velvollisuudet, jotta voi käydä syvällisiä keskusteluita aamuviiteen asti.

Olympus OM-D E-M10, kauko-ohjaus, valokuvaus, photography, couple


The pari
Suhde on jatkunut ensimmäisistä viikoista pidemmälle ja läheiset tietävät jo orastavasta parisuhteesta. Suhde ei ehkä vielä ole saanut nimeä tai määritelmää, mutta yhdessä vietetään paljon aikaa. Tässä vaiheessa alkaa esittely ystäville ja ehkä jo vanhemmille. Ystävät piikittelevät hölmöistä hymyistä, joita uusi suhde saa aikaan toistenne seurassa. Suhde on tutustumisvaiheessa ja opitaan tuntemaan toista. Yritetään näyttää, millainen tyyppi itse on mahdollisimman todentuntuisesti, mutta kuitenkaan paljastamatta niitä kaikista noloimpia juttuja. 

The seurustelu
Jutulle on annettu nimi, on tehty sopimus tai suhde on muuten vaan vakiintunut parisuhteen ja seurustelun tasolle. Toista on yhä ihana nähdä ja tehdään paljon asioita yhdessä, mutta jännitys ja pusertaminen ovat lievenneet, karvojakin on ehkä alkanut kasvaa jälleen. Jossain vaiheessa tosi peli avataan, kun jompi kumpi tekee aloitteen ja suhteen ensimmäinen pieru on julkisesti päästetty. Itse muistan, kun suhteen alussa ajattelin, että tuo on noin ihana, mä en varmasti ikinä kehtaa pierasta sen seurassa. Loppuen lopuksi se taisi kuitenkin olla minä, joka pelin avasi.

Olympus OM-D E-M10, kauko-ohjaus, valokuvaus, photography, couple

The epävarmuus
Nyt menee liian hyvin, miten on voinut mennä näin pitkään näin hyvin. Tää on varmaankin joku juoni, joku yrittää kusettaa mua nyt. Miksei me enää vietetä joka hetkeä yhdessä? Miten sillä voi olla jotain muita ihmisiä tai muita harrastuksia? Se varmasti viihtyy niin paljon paremmin niiden kuin minun parissa. Kriisi, joka ainakin meikäläiselle tuli tosi vahvana. Tällaisen selvittäminen opettaa niin paljon siitä toisesta ja saattaa huomata, kuinka eri vaiheissa ehkä onkaan suhteessa tai miten toinen on tottunut käsittelemään asioita.

The arki
Kriiseistä ja kakalla käymisestä on selvitty, jolloin alkaa pohdinta siitä, kumman luona yöt vietetään. Mitä tavaroita tarvitsen toisen luokse. On onni ja ilo herätä toisen vierestä, mutta ihan joka yötä ei välttämättä vietetä yhdessä. Kaupasta ostetaan maitoa ja kaurahiutaleita. Yhteistä arkea eläessä toisesta oppii eniten. Saa tietää hänen tapansa ja todellisia kaunistelemattomia luonteenpiirteitä. Alkuun on sun tavat ja mun tavat ja niistä saattaa tulla jopa pienehköä (lue: isohkoa) skismaa, kun kaksi aina oikeassa olevaa tyyppiä pistetään keskustelemaan kodinhoidosta tai asioiden tärkeysjärjestyksestä.

Olympus OM-D E-M10, kauko-ohjaus, valokuvaus, photography, couple


The en ala
En varmasti muuta itseäni, eihän se ole parisuhteen tarkoitus. Minä pidän omat tapani, ja jos tuo kerran rakastaa minua ja haluaa olla mun kanssa, niin sen on sitten sopeuduttava siihen. Mutta en ole itsepäinen, vaikka se kuinka niin väittäisi. Tästä vaiheesta yli pääseminen tarkoittaa yhteisten tapojen löytämistä. Se voi tarkoittaa kompromisseja tietyissä asioissa, mutta myös sitä että jotkut asiat yksinkertaisesti tehdään toisen tavalla, kun se tapa on vaan parempi.Jos pyrkii toisen iloksi vaikka opettelemaan hippasen kodinsiisteyden ylläpitoa, se ei ole itsesi perimmäisyyden muutosta toisen takia. Se voi olla jopa ihan hyvä.


Olympus OM-D E-M10, kauko-ohjaus, valokuvaus, photography, couple
The seesteisyys
Suhde on siinä pisteessä, kun aika toisen kanssa on ihanaa, mutta osaa jo arvostaa omaa aikaa ja omia harrastuksia. Seesteisyys tulee siitä, että isoimmat arkeen liittyvät kriisit on ratkaistu ja on löydetty ne oma tavat tehdä ja toimia. Väärinkäsityksiä tulee harvemmin ja voi jo rehellisesti sanoa tuntevansa toisen. Yhteiset pelisäännöt on sovittu ja niitä (toivottavasti) noudatetaan. Arki saattaa välillä tuntua, noh, liian arjelta, mutta onneksi toistaa muistaa huomioida ja yllättää. Tämä on mun oma lempivaihe. Nyt on se vaihe, kun mietin joka päivä, kuinka toista voi rakastaa näin paljon ja miten mulla on voinut käydä näin hyvä tuuri, että olen löytänyt noin ihanan, luotettavan, hauskan (omasta mielestään), rakastavan ja ahkeran miehen. 

5 kommenttia :

 1. Olipas kyllä ihana postaus! :) just hyvii pointtei ja ajatuksia. Ihan samoja asioita on tullut itelleen mieleen ja hämmennysten saattelemana niistä on päästy eteenpäin. "The seesteisyys" on kyllä hyvää aikaa. Arki on arkea mutta sen kun saa jakaa rakkaimpansa kanssa nii onko sen parempaa :)

  Paljon kaikkea hyvää teille! :)


  http://aktiivinensohvaperuna.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos! Hauskaa, että on tullut samanlaisia vaiheita esille muillakin :) On ehdottomasti, en olisi voinut kuvitellakaan, että arki voi olla näin mahtavaa! Ennen oon just "pelännyt" arkea ja sitä että suhde tasaantuu siitä alkuihastuksesta, mutta näköjään oikean ihmisen kanssa mikään ei voisi olla kivempaa :D

   Kiitos paljon sinulle!

   Poista