Maltan kirkkaat veet

2016/06/02
Sukellukset Maltan vesissä oli aivan uskomaton kokemus ja veti vertojaan joulukuiselle Thaimaan sukelluksille aivan kepeästi! Siinä missä Thaimaassa kokemus oli aivan uusi ja luonnosta löytyi valtavasti ihmeteltävää, oli Maltalla huikeaa tutustua erilaisiin tekniikkasukelluksiin. Harjoittelimme pinnan alla muun muassa suunnistamista, sukeltamista normaalista poikkeavalla ilmasekoituksella ja toimimista hylyllä ja syvällä 30 metrissä. Yhteensä kävimme kolmella eri hylyllä, upeita kokemuksia!
Ensimmäinen kerta kun saavuttiin hylylle oli jotain sellaista, jota en osaa oikein sanoin kuvailla, se oli kuin olisi tavannut luonnossa jonkun valtavankokoisen tuntemattoman eläimen. Herätti hirveästi kunnioitusta, sai sydämen hakkaamaan ja mietti vain, että kuinka voi olla tällaisia paikkoja! Sukellettiin noin kahdessakymmenessä metrissä rauhassa kohteena kolmekymmenmetrinen Tugboat Rozi. Siinä potkutellessa eteenpäin mietti välillä hengitystä, joskus keskittyi paineentasaukseen, yritti miettiä, että miten se tasapainottelu vedessä toimikaan ja ihaili samalla jylhiä maisemia. 
Jossain vaiheessa näin edessäni tummemman kohdan vedessä, mutta en ajatellut asiasta enempää, joskuhan tulee vaikka yllättäenkin syvempiä kohtia, mutta ans olla pari potkua eteenpäin niin edessä aukesi vaaaaaaltava (siltä se silloin tuntui :D) hylky, joka oli majesteettisen rauhassa hiekkapedillään. Olin ihan suu auki, viitois sukellusparilleni ja silmäni laajenivat innostuksesta. En ollut milloinkaan nähnyt mitään vastaavaa, en osannut suhtautua siihen, että voisin oikeasti kokea jotain tällaista. Kiersimme hylyn ja sukelsimme ohjaamon läpi, jonka jälkeen tein innostuksissani kuperkeikan veden alla ja lähdimme hiljakseen rantaa kohti. Pinnalle päästyäni olin aivan fiiliksissä, ja avauduin luonnollisesti somessa. Jälkikäteen ohjaajamme matki minua rannalla ja olin varmaan ollutkin hyvin koominen näky ihmisestä, joka sukeltaa näissä vesissä päivittäin. 
Maltalla teimme jatkoa joulukuussa suorittamallemme kurssille ja saimme nyt luvat sukeltaa 30 metriin saakka. Thaimaan Koh Tao Divers oli juuri toukokuun alussa avannut pisteen myös Maltalla, eikä tarvinnut miettiä kyllä hetkeäkään, kenen kanssa haluamme mennä kurssia suorittamaan. Vaikka kaikki porukastamme ymmärtävät ja puhuvatkin englantia varsin sujuvasti, on siinä oma etunsa kun saa käyttää äidinkieltään, ei ainakaan jää mitkään nyanssit  ymmärtämättä, on helppo heittää läpyskää ja tulee vain jotenkin turvallisempi olo. Luonnollisesti emme voi odottaa, että KTD levittyisi kaikkii maailman kolkkiin, joissa haluamme sukeltaa, mutta nämä peruskurssit ainakin oli kiva käydä suomeksi. Taitava ohjaajamme ja opettajamme Mikko Paasi KTDltä otti nämä kuvat meidän ja teidän iloksenne. Fiilistelkääpä siis näitä kuvia, jotka on otettu 30 metrin näkyvyydessä ja sitten kipin kapin varaamaan matkaan Maltalle!

    Tässä vähän suunnistusta
    Uudella hylyllä

    Tässä ollaan 100-metrisellä hylyllä

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti