Maltan historialliset kaupungit - Mdina ja Valletta

2016/06/06
Istuttuani eilen yli kaksi tuntia pesisottelussa kesäkuisessa kymmenasteisessa ilmassa, teki mieleni palata näihin maisemiin ja ennen kaikkea lämpötiloihin. Malta teki vaikutuksen upeilla keskiaikaisilla kaupungeillaan, jotka hiekkakivestä rakennettuna näyttivät kuin nousevan tomuisesta maasta. Maltan historia on täynnä ritareita, valloittajakansoja, linnoja ja pyhiinvaeltajien tuomia rikkauksia. Kaupunkien rajoja oli vaikea hahmottaa, sillä kaupunkien nimet vaihtuivat tiuhaan. Siinä, missä toisaalla olisi ollut kaupunginosa, niin Maltalla siinä olikin jo heti uusi kaupunki.  

Toivottavasti kuvat voivat valjastaa edes osan tätä tunnelmaa. Tervetuloa mukaan matkalleni Välimerelle. Viihdytkö sinä matkoillasi kaupungeissa vai rannoilla?

Valletta, Malta historic city nightValletta, Malta historic city nightMdina, middle age city, MaltaMdina, middle age city, Malta

 Nämä ensimmäiset kuvat ovat Maltan vanhasta pääkaupungista Mdinasta. Alueelle on perustettu  ensimmäinen kaupunki on jo vuonna 800 eKr, mutta sen nykyinen ulkonäkö on peruja pikemminkin 1100-luvulta.

Mdina, middle age city, Malta, Fontanella tea gardenMdina, middle age city, Malta


Mdina, middle age city, Malta


Mdina, middle age city, Malta, dutch braid

Mdina, middle age city, Malta, old alley

Mdina, middle age city, Malta

Mdina, middle age city, Malta


Mdina, middle age city, Malta

Mdina, middle age city, Malta
Valletta-reissun ajaksi sattui hiukan synkempi sää, joka saa minun mielestäni nämä kuvat näyttämään jopa vähän pahaenteisiltä. Epäonnisen huonon muistini takia unohdin ottaa kunnon kamerani mukaan Vallettaan, joten kuvat ovat puhelimella otettu. Onnettomien tietoteknisten kykyjeni takia en saanut siirrettyä kuvia Applen puhelimesta Applen tietokoneeseen, joten kuvat on myös muokattu puhelimellani. Jos silmiä alkaa särkeä, niin keskittykää vain ylläoleviin kuviin. 

Valletta, ancient city, Malta

Valletta, ancient city, Malta, tiny alley

Valletta, ancient city, Malta, square and opera house
Valletta, ancient city, Malta, square
Valletta, ancient city, Malta
Valletta, ancient city, Malta, teatru Manoel

Valletta, ancient city, Malta, St. John's cathedral

Valletta, ancient city, Malta

Valletta, ancient city, Malta, Scoglitti fish restaurant
Valletta, ancient city, Malta, Scoglitti fish restaurant

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti