Toinen vuosi vetelee viimeisiään

2016/03/25
Ihan käsittämätöntä ajatella, että kohta on jo kolmasosa tätäkin hupia kunnialla (hyväksytysti) suoritettu. Jäljellä on nimittäin enää kaksi tenttiä ja alle kaksi kuukautta koulua! Tuntuu, että tämä kakkosvuosi on vähän hölmösti rakennettu tai sillä tavalla tosi opiskelijaystävällisesti. Meillä kun ei oikein ole koulua ollenkaan. Allekirjoittaneelle se ainakin aiheuttaa vaikeuksia saada mitään aikaiseksi. 


Kevät on kyllä ehdottomasti ollut tästä lukuvuodesta se parempi puolisko, kun on ollut vaan mielenkiintoisia aiheita toisensa perään. Kliininen mikrobilsa on tosissaan nyt hyväksytysti läpi ja takana päin. Seuraavaksi lähden mittelemään voimiani yleisen patologian kanssa, josta on tentti huhtikuun puolessa välissä. Onneksi mikroskopointiluokka uudistettiin viime vuonna eikä meidän tarvinnut enää tihrustaa niihin iänikuisiin mikroskooppeihin, joista ainoat näkymät ovat omat ripset ja leijuvat pikkuoliot. Nyt meillä on isot näytöt, joista kaikki saavat saman näkymän eikä tarvitse arvuutella, onko tuo juuri se solu, mistä opettaja papattaa menemään luokan edessä. Harkoissa ollessani tuntuu, että kyllähän tässä oppii ja juurikin noin, mutta tänään surukseni huomasin asioita kerratessani, että jotenkin kaikki se haalittu tieto oli päässyt solahtamaan tästä pääksikin kutsutusta siivilästä. 

Farmakologia alkoi myöskin vastikään ja on eeeerittäin mielenkiintoista, siis siltä osin kun ei tarvitse opetella yksittäisiä molekyylejä. Nyt on pitänyt hiukan niellä ylpeyttäni ja luisua periaatteistani, joiden mukaan minähän en mitään pikkunippeliä ala opettelemaan, sillä monet lääkeaineet vaikuttavat juurikin noiden pikkunippeleiden kautta, jolloin niiden hallitseminen selkeyttää kuviota koko lailla. Kurssi on vaaaaltava ja sen luennot jatkuvatkin ihan tuonne toukokuun puoleenväliin saakka. Tämä olisi kuitenkin sellainen kurssi, jonka sisältö olisi hyvä hallita syksyllä koulun penkille palatessa ainakin pääpiirteittäin. Kyllähän ne asiat kertaantuvat niiltä osin, mitkä ovat olennaista, mutta juurikin ne vaikutusmekanismit ja se biokemia siellä taustalla auttaisi pistämään palikoita helpommin yhteen. 

Nyt alkoi puolentoista viikon mittainen pääsiäisloma ja tämä oli ensimmäinen vapaapäivä. Onneksi on ollut koira pitämässä seuraa ja jotain virettä päällä, muuten olisin varmaan hautautunut Yle Areenaan vuorokaudeksi. Nyt on sentään tullut ulkoiltua useampi tunti päivässä. Ihanaa, kun sääkin on suosinut!Oikein aurinkoista pääsiäistä kaikille! Mukavia lomia myös, jos sellaisia on tiedossa! Onko kukaan lähdössä reissuun vai mikä on perinteistä pääsiäisenviettoa sinun kotonasi?

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti