Tunnelmia viikonlopulta

2016/02/22
Viikonloppuna juhlittiin rakkaan avopuolisoni ja hänen kurssinsa valmistumista lääketieteen kandeiksi. Kandin arvohan heillä on ollut jo syksystä asti, mutta nyt titteliä päästiin juhlimaan ihan pitkän kaavan kautta. Samalla heidän mitään sanomaton Cursus '13 sai uuden lopullisuutta hohkaavan nimen Cursus Ultimus ja sillä nimellä heidät nyt tästä lähin tunnetaan.
Kuvamateriaalissa joudutte vielä turvautumaan kännykkäni antimiin, mutta parempaa on luvassa!

Kaupungintalolla

Juhlat alkoivat Kuopion kaupungintalolla cocktail-tilaisuudella, jossa pukuloisto pääsi kunnolla oikeuksiinsa. Puheiden, valokuvien, kuohuviinin ja pikkupurtavan siivittäminä jatkoimme matkaa Kunnonpaikkaan, jossa alkoi juhlien virallisin osuus, illallinen. 

Meikin vaiheet: edellisiltainen koemeikki a la Me, pelottava vaihe meikissä ja valmis tadaa! Hetken aikaa joutui tuohon meikkiin totuttelemaan, kun arjessa minulle usein riittää ripsari, mutta en olisi voinut olla tyytyväisempi ystäväni loihtimaan naamaan!

Illallinen käsitti luonnollisesti kolme ruokalajia ruokajuomineen, mutta erottui normaalista sitsimäisine laulupyyntöineen. Oli loistavaa antautua pöytäavecinsa huolehdittavaksi ja nauttia täydellisestä herrasmieskäyttäytymisestä koko illan ajan! Illalliseen sisältyi myös kandileffan, kurssin nimen ja lipun julkistaminen (huippu!!), ilotulitukset sekä Erinin keikka! 

Komeat vierustoverit

Kaikenkaikkiaan upea ilta jo tähän asti, mutta vähänpä minä tiesin illan kulusta. 
Kunnonpaikasta matka jatkui rakkaalle kerhotilallemme Vítrínille, jossa silmäni suurenivat ja leukani loksahti tarjoiluista. Into piukeana kävin ensin hakemassa pahimpaan juhlaväsymykseen Redbullin, jonka jälkeen suuntasinkin tiskille kostuttamaan kuivaa kurkkuani. Sen jälkeen ladoin lautaseni täyteen euron juustoja, pizzaslicejä, karkkia, sipsiä ja keksiä. Istahdin tyytyväisenä paikalleni ja mietin, miten yksinkertaisista asioista ihminen voikaan tulla onnelliseksi. 
Ilta jatkui enemmän tai vähemmän kosteissa merkeissä tanssilattialla, baaritiskillä ja tarjoilupöydän ääressä. Puoli kuuden aikoihin minä ja kavaljeerini tilasimme taksin ja kurvasimme kotiin illasta hyvin vaikuttuneina. 
Juhlallisuudet eivät toki loppuneet tähän, vaan saimme aamulla herätä pienen kohmelon vallassa ja lähteä samointein juhlabrunssille. Herkkujen taso oli jopa parantunut edellisiltaisesta ja lysähdimmekin sohvalle kahdeksi tunniksi vetämään napaan jo tuttuja euron juustoja, pizzaa, salaattia, karjalnpiirakoita, donitseja, vohveleita, karkkia, sipsiä, smoothieita, subeja ja sen semmoista hyvää. Lähtijäisiksi nappasimme mukaamme Fantan ja päädyimme kotisohvalle katsomaan Greyn Anatomiaa.


Lähtötunnelmissa, kronologisesti kuvat päin pyllyä

Paremmin ei olisi nämä juhlat voineet mennä, olin niin onnellinen ollessani rakkaiden ihmisten seurassa, jotka olivat juuri saavuttaneet yhden elämänsä merkkipaalun. Hirveesti onnea Cursus Ultimus ja uudet lääketieteen kandit!
Ensi vuonna uudestaan!

Kiitos ja kumarrus, ensi vuoteen!

7 kommenttia :

 1. Moikka! :) Löysin tämän blogin äskettäin ja luin kaikki kirjoitukset innolla läpi. Olen opiskellut pari vuotta yliopistossa, mutta oon nyt saanut valtavan kipinän hakea lääkikseen. Se on ollut the haave jo lapsesta asti, mutta hylkäsin sen lukion ekan vuoden jälkeen, kun luonnontieteellisissä aineissa olisi pitänyt tehdä läksyjäkin... :D Onneksi sentään kävin kuitenkin 3 kurssia kemiaa, 3 fysiikkaa ja 4 biologiaa, eli jotain pientä pohjaa löytyy.

  Oon saanut sun blogista kullanarvoisia vinkkejä ja tsemppiä lukemiseen! Tänä vuonna en hae vielä tosissani, mutta seuraavat vuodet näyttää :)
  Tunnetko alanvaihtajia lääkiksessä? Onko esim. 25-vuotias lääketieteen fuksi ihan tavaton näky Kuopiossa?
  Jatkahan ihmeessä blogiin kirjoittelua, tykkään kovasti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa! Tosi kiva kuulla, että oot täällä viihtynyt :) Ai että kuulostaa tutulta tuo sinun tuntemuksesi, juuri tuolla kipinällä mennään sisälle! Ehdottomasti nyt vain haaveen perään :) työtä se toki vaatii, mutta ponnistelut ovat tietysti sen arvoisia. Hyvä, että löytyy pohjaa, se kyllä helpottaa urakan aloittamista, kun jotain käryä on, kyllä ne asiat nopeasti muistuvat mieleen! Mitä opiskelet yliopistossa tällä hetkellä?
   Tosi huippua kuulla, ihanaa että olen onnistunut innostamaan! Alanvaihtajia meiltä löytyy valtavasti, puolet ystäväpiiristänikin on :) Keski-ikähän on fukseilla pyörinyt 22,xx vuosissa, joten 25-vuotias ei missään nimessä ole harvinainen näky. Vanhimmat aloittaneet ovat nelikymppisiä. Ei kannata huolia ikäkysymyksestä, täällä kaikki ovat autuaan välinpitämättömiä asiasta ja ikäryhmät sekoittuvat sujuvasti ;) Tsemppiä lukuihin!

   Poista
  2. Kiitos, tuli hyvä mieli tästä :D Tsemppi tuli tarpeeseen.
   Tällä hetkellä opiskelen logopediaa, ja tähän tutkintoon kuuluu muutama kurssi lääketieteen opintoja. Oon vaan huomannut, että se syiden ja häiriöiden taustojen tutkiminen tuntuu mielenkiintoisemmalta kuin se kuntoutusosuus. Mustahan voisi tulla vaikka foniatri. :)

   Poista
  3. Hyvä juttu! Aa kyllä varmasti liippaa monessa asiassa läheltä myös meidän opintoja :) Ymmärräm hyvin tuon, se salapoliisityö tässä onkin niin mielenkiintoista! Hyvä tsemppi vaan päällenniin ei aikaakaan kun nähdään Kuopiossa :)

   Poista
 2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 3. Oletpa ollut kauniina liikenteessä! Kandijuhlat näköjään pesee vuosijuhlat ihan sata-nolla :D Jos sitä itsekin parin vuoden päästä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos! Oli ihan outoa olla noin paljossa meikissä, mutta ilmeissen onnistunut suoritus kuitenkin :D vuosijuhlilla oon ite ollut vain töissä, mutta vaikka sielläkin oli hyvät tarjoilut niin kyllä näihin panostettiin ihan hurjana! No ehdottommasti, se tavoitteeksi ;)

   Poista