Opiskelijaprofiili II

2016/02/19
Tänään Opiskelijaprofiilissa vuorossa Tommi, joka on aika klassinen esimerkki suoraan lukiosta lääkikseen päässeestä. Annetaan hänen puhua puolestaan!


Kuka olet?
Tommi: Olen 22-vuotias lääketieteen 3. vuoden opiskelija kotoisin Kitteeltä (kahella ja puolella teellä). Aloitin lääkiksessä vuonna 2013 ja nyt olen jo saavuttanut himoitun Lääketieteen Kandin tittelin (eilen juhlittiin!). Olen peruspositiivinen, musikaalinen, urheilullinen, fiksu ja filmaattinen nuori mies, jonka tavoite on olla toki maailman paras ortopedi, mutta ennen kaikkea maailman paras isä. 

Millainen opiskelija olit lukiossa?
Tommi: Olen pärjännyt hyvin koulussa aina ilman suurempia ponnisteluita. Lukiossa opiskelin luonnontieteitä ja matematiikkaa hyvällä menestyksellä. Biologiaa en opiskellut lukiossa kuin pakolliset kurssit. Valmistuin Kiteen lukiosta vuonna 2012, josta kirjoitin seitsemän L:n ja yhden E:n paperit. Fysiikka oli L ja kemia E. 

Millainen oli hakuprosessisi?
Tommi: Vuonna 2012 lääkiksen pääsykoe oli juuri muuttunut Galenos-pohjaisesta lukion oppimäärään pohjautuvaan, joten koin helpoksi lähteä suoraan kirjoitusten jälkeen syventämään kemian ja fysiikan osaamistani. Tällöin aloin myös itsenäisesti opiskelemaan biologiaa. Muistaakseni käytin pääsykoeasioiden opiskeluun muutaman tunnin päivässä töiteni ohella. 
Päätin lähteä kokeilemaan onneani pääsykokeessa ja onnekseni tarvittavat asiat olivat hyvin hallussa ja ovet avautuivat tuolloin ensimmäisellä hakukerralla vuonna 2012. 

Mitä teit ennen opiskeluita?
Tommi: Pääsin siis sisään tuolloin vuonna 2012, mutta 19-vuotiaana nuorukaisena tuli minun lähteä suorittamaan isänmaallista velvollisuuttani. Tein siis töitä tammikuulle asti ja lähdin sitten metsään rymyämään puoleksi vuodeksi. Syyskuussa 2013 aloitin opiskeluni Sawon liäkiksessä.

Miten opiskelet nykyisin?
Tommi: Olen pyrkinyt löytämään itselleni sopivaa opiskelurutiinia, koska muutos lukion ja lääkiksen välillä on aika suuri ja enää ei pärjää tekemättä vähän töitäkin välillä. Tällä hetkellä opiskelen 4-6 tuntiä päivässä pakollisista opinnoista riippuen. Klinikka on tuonut mukanaan myös paljon enemmän omatoimista opiskelua, kun on pitänyt (saanut) itsenäisesti käydä seuraamassa päivystystä, tutkimassa potilaita, avustaa leikkauksissa ja laatia raportteja. En tykkää käydä luennoilla, kun ei siellä kuitenkaan keskity, vaan opiskelen asioita ennemmin itsenäisesti kirjojen ja netin oppimateriaalien avulla.

Onko lääkis vastannut odotuksiasi?
Tommi: Minua ajoi lääkikseen kiinnostus ihmisestä kokonaisuutena ja valintaa helpotti fysiikan ja kemian vahva osaaminen. Itse opiskelusta tai työstä ei minulla ole ollut eikä oikein ole vieläkään suuria ennakko-odotuksia, jotka olisivat voineet täyttyä tai olla täyttymättä. Ei voi koskaan tietää, onko oikeassa paikassa, mutta mitä pidemmälle opiskeluissa mennään, sitä kiinnostavammaksi asiat muuttuvat ja nälkä kasvaa syödessä. 

Mitä teet koulun ulkopuolella?
Tommi: Pesis kuului vahvasti elämään Kiteen ajoilla ja vielä lääkiksen toiseen vuoteen saakka. Kiireet opiskeluissa ja muut kiinnostuksen kohteet saivat minut kuitenkin lopettamaan tuolloin. Tällä hetkellä käyn innokkaasti crossfitissä, suunnilleen 5-7 kertaa viikossa. Instrumentteja en ole soittanut vuosiin, mutta nykyisin laulan kuorossa sekä Kuolon Speksissä. 
Töitä teen hyvin epäsäännöllisesti koulun ohella, yleensä noin viisi tuntia viikossa.

Mikä on parasta lääkiksessä?
Tommi: Ihmiset

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti